You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!

Anket Başlığı: Risale-i Nurların sadeleştirilmesi doğru mu? Neden?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet 4 (50.00%)
Hayır 4 (50.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 8 (100%)

Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!

Acemi Üye
RE: Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!
Arkadaş ben birinci şuaya tekrar baktım. Size de tekrar okumanızı tavsiye ederim. Dayanaklarını o zaman öğrenirsin inşallah. Ben burada artık birşey söyleyemem... Okudum desen de ben yine Said Nursi'den "Risale-i Nur gazete gibi okunmamalı" sözünü tekrar ediyorum. Lütfen tedkik ederek oku bütüün külliyatı..
[Resim: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz551365_4...0144_n.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
bakın kim olursa olsun bir çok kesim tarafından sevilen sayılan hürmet edilen kişilere karşı kuracağını cümlelere ve usluba dikkat edin. beğenmeyebilirsiniz sevmeyeilirsiniz ama aşağılama olmasın. aksi takdirde karşılığı siteden ban olacaktır.
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
dediğin kısmı okumadım doğrudur, fakat hiç okumadığım gibi bir şeyi söylemen garip ders alabileceğimi düşündüğüm şeyleri aramak için bakıp bulamadığım çok oldu. ama hatrın için tekrar bakayım o bölüme müsait vaktimde inşallah.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sorun ayetten delilsizce bir şeyler çıkarma gayretidir. risalelere gelesiye kadar çok büyük eserler bırakılmıştır, risalenin kurandan işaretli olduğunu savunmak başlı başına kuranı hevaya göre tefsirdir. kuranla mukayese etmeden bir önyargı üzerine bu fikri kabul etmek maazallah küfürle sonuçlanabilecek bir durumdur. kuranın mesajının yayılmasına vesile olmuş eserler de olsa kurana ters içerik varsa bunlar başımızın tacı olamaz ki alim insanın tavrı da kendisine değil hakka çağırmak olmuştur çağlar boyu.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-10-2013, Saat:12:46 AM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
her şeyi risalelerde aramak yerine yüce Kuranda aramayı daha doğru görüyorum, içeriğindeki hatalara çarpmak yerine hatasız bir eserde dolaşmış olurum.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
rnurcu44 arkadaş peygamberin torunlarından olmak bir insanı kurtaracak değildir , ona hiç bir özellikte katmaz , eğer bir özellik katacak olsaydı hz nuh un oğlu suda boğulmazdı .

bide şöyle demişsin sırf bu sözden sonra bile ben o kişiden uzak dururum ; ''Benimle gelen perişan olamayacak. Eğer perişan olsa rûz-u mahşerde onu sırattan geçirmek boynumun borcu olsun. Ama sadakat ve sebat şartıyla.'' demiş ........ bu sözü saidi nursi söylemişse gerçekten ben ondan uzağım , kendisinin kesinkez kurtulduğunu ne biliyor haşa vahiymi almışta kendisinin kurtulduğunu biliyor bide kendisiyle geleni kurtaracağını söylüyor , kuranı kerimde bile , peygamberiz için eğer bize karşı yalan uyduracak olsa onun şah damarını koparırız diyor , kendi günahların ve müminlerin günahları için af dile diyor , bu şahıs ne biliyor kurtulduğunu ?

risaleler için tamamen hatasız bir külliyat demeniz onu ilahlaştırmak ve Allah tan vahiy ile kitabı yazdığını söylemekle eşdeğer gibi bişeydir , çünkü insan ürünü herşeyde hata vardır , tamanen hatasız ve kusursuz olan sadece Allah tır , bence siz bu sözlerinizle risaleyi sevdirmekten çok nefret ettiriyorsunuz , çünkü aklı başında bir insan , kuranı bilen bir insan , insan ürünü bişeye asla kusursuz demez . risalenin içindeki yorumları anlatıp tartışmanız ayrı mesele , o yorumları kendinize uygun gördüğünüzü söylemeniz ayrı bir mesele , o ayrı bir tartışma mevzusu fakat risale hatasız diyerek en başta kaybettiniz ve onu kuranla eşdeğer saydınız , bu hatanızdan inşallah dönersiniz ben sadece sizi uyarıyorum , çünkü sizin ve siz gibilerin bu sözleri risaleyi , sevdirmekten çok nefret ettirmekten başka bişeye yaramıyor .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-10-2013, Saat:04:54 PM, Düzenleyen: insanoğlu.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.