You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!

Anket Başlığı: Risale-i Nurların sadeleştirilmesi doğru mu? Neden?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet 4 (50.00%)
Hayır 4 (50.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 8 (100%)

Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!

General
RE: Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!
sadece said nursi değil, peygamberler dışındaki tüm insanlara bakışımız aynı. kurana sünnete ters konuşan kimseyi ne seyyidlik ne şeriflik kurtarır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ateist fikre karşı getirilen cevaplar görebildiğim kadarıyla doğru. Fakat Kurandaki ayetlerin kendi kitabına işaret ettiği gibi iddialar çok ağır iddialardır malesef yazar da bunlara curet edebilmiş.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ah Teslimiyet..!
bu konu çok su götürür ve sonuca bağlanmaz..

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yani Said Nursi ki: İmam-ı Rabbani gibi büyük bir alimin ''Tevhid ve Ehadiyet sırrını açıklayamam'' dediği konuyu Risale-i Nur'da (9 ve 16. Sözleri inceleyebilirsiniz) tam halletmiş. Günümüzde bilgi sıkıntımızın en çok olduğu kader kaza meselesini 26. Söz'de hem alimlerin hem avamın anlayabileceği şekilde tam halletmiş. İbn-i Sina gibi bir dâhinin yeniden dirilme, haşir ve ahiret hakkındaki ''İman ederim fakat akıl buna yol bulamaz, ispatlayamaz.'' dediğine karşılık tersi söylenemeyecek kadar kesin bir şekilde 10. Söz'de ispatlamıştır. Tabi bunları Allah ihsan etmiştir. Çünkü bir insan bediüzzaman dahi olsa Risale-i Nur gibi bir külliyatı yazmaya ilmi yetmez. Fakat Bediüzzaman'ın ''Risaleleri ben yazmadım bunlar bana yazdırıldı.'' sözünü yanlış anlamayın. Burada ''yok efendim vahiy alıyorum diyor, peygamberlik iddiasını öne sürüyor.'' gibi bir yorum yapmayın çünkü büyük iftira atmış olursunuz. Bediüzzaman burada bırakın öyle bir iddiayı, Risalelerin kendisine mâl edilerek kendisine gelecek çok büyük övgüleri kabul etmediğini söyler. Ve ''yazdırıldı'' sözüyle de ilham olarak yazdırıldığını söylemeye çalışmıştır. Gelen medihler için de ''Ben onları Risale-i Nur için kabul ediyorum'' demiştir.
Size 10. Söz'ün etkisini anlamanız için yazılma hikayesini anlatayım (kendisi anlatır):
Said Nursi Barla'ya sürüldüğü zamanlardır.. Yanında birkaç kişiyle birlikte Eğirdir Gölü kenarındadır. Bir vakit Said Nursi'nin hatırına Rum Suresinin 50.ayeti olan ''Fenzur ilâ âsâri rahmetillahi keyfe yühyi'l-erde ba'de mevtiha, inne zalike le mühyi'l-mevta, ve hüve ala külli şey'in kadir.("Şimdi bak Allah'ın rahmet eserlerine... Yeryüzünü ölümünün ardından nasıl diriltiyor. Bunu yapan, elbette ölüleri de öylece diriltecektir. O her şeye hakkıyla kadirdir''[30:50]) ayeti geliyor. Ve eve döndüklerinde Said Nursi ''Yaz kardaşım..'' diyerek söyler ve ağabeyler yazarlar. Tabi burada bunlar olurken Ankara'da -malum- dinin ülkeden sökülmesi için çalışmalar yapılıyordur. Maarif vekilliğinin çalışmaları sonucu Avrupadan büyük felsefeciler getirtilmiş ve Haşir aleyhinde kitap yayınlamalrı istenilmiştir ve bu çalışmalar sürüyordur. Tabi 10.Söz elle çoğaltıla çoğaltıla taa Ankara'ya ulaşmıştır. Bu kitabı alıp felsefecilere göstererek ''İşte bu kitabı yalanlayabilirseniz halkın bir daha Haşre itibarı kalmaz'' denmiştir. Felsefeci bu kitabı almış ve yarısına kadar okuduktan sonra hızla kapatıp ellerini yüzüne kapatarak ''Hayır mümkün değil kesinlikle yazılamaz. Said Nursi bizi adeta ahiret salonlarında gezdirdi bu kitabı yalanlayamazsınız'' der. Bu çalışmalarla 10.Sözün neşrinin aynı zamana denk gelmesi ve iki olayın birbirlerinden haberdar olmaması da tabi latif bir tevafuktur. NOT: Bu yazdıklarımı Bediüzzaman'la irtibatı bulunan ve Ankara'da bulunmuş Kazım Karabekir'de aynen anlatmıştır... İşte Bediüzzaman böyle bir şahıstı...
[Resim: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz551365_4...0144_n.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2013, Saat:10:55 PM, Düzenleyen: rnurcu44.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.