You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Risale-i Nur
Evet, mevcudatta sebeb-i muhabbet olan hüsün ve ihsan ve kemal, umumiyetle Bâkî-i Hakikînin hüsün ve ihsan ve kemâlâtının işârâtı ve çok perdelerden geçmiş zayıf gölgeleridir, belki cilve-i Esmâ-i Hüsnânın gölgelerinin gölgeleridir.''

Demek muhabbete sebep olan şeyler hüsün(güzellik), ihsan ( ikram, lutuf) ve kemal (kusursuzluk ve mükemmellik)dır. Mesela genelde çok güzel birşey görülünce ' subhanallah ne kadar güzel ' denilir ve o güzele karşı kalpte bir muhabbet oluşur. Evet, gerçekten gördüğümüz şey çok güzeldir. Ancak şunu unutuyoruz. Şu gördüğüm şey bu kadar güzelse kim bilir bunu Yaratan ne kadar güzeldir? sorusunu kendimize sormamız. Güzeli yaratan güzelden daha güzeldir.
Mecnunla ilgili bir hikaye anlatılır. Mecnuni Leylasının aşkıyla çöllerde gezerken Leyla karşısına çıkar.Der ki;
- Mecnun ben geldim.
Mecnundan hiç ses çıkmaz ve garip garip Leylaya bakar.
leyla tekrar mecnuna seslenir;
-Mecnun bak ben geldim.
Leylanın ağzından çıkacak bir harfe kurban olacak Mecnunda yine ses yok.
leyla yine mecnuna seslenir:
- Mecnun bak ben geldim.
Bu kez mecnun Leylaya gönüp bakar ve şöyle der:
- Sen Leyla isen benim Leylam nerede?

işte leylaya aşık olan mecnun, aşkın asıl kaynağını bulunca leylayı gözleri görmez olmuş ve içinden hep şunu tekrar ede durmuş:
- Leyla bu kadar güzelse kim bilir Leylayı yaratan Mevlam ne kadar güzeldir.

Demek muhabbete sebep olan tüm şeylerin, kaynağına bakmak lazım. Ya baki entel Baki demek:Gölgeleri bırakıp asla bakmak gerek. Gölgede kalan hakikat ışığını göremez...

inş devam eder gülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
''Zaten insanın vazifeyi asliyesi bu isimlerle ahlaklanmaktır.yani Yüce Allahın ahlakıyla ahlaklanmadır. sibğetullah(Allahın boyası)a boyanmaktır...''

İnşaAllah hocam, Allah razı olsun. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.