You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rehber İlmihal (kitap)

Rehber İlmihal (kitap)

Yönetici
RE: Rehber İlmihal (kitap)
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-08-2015, Saat:04:11 PM, Düzenleyen: Arkadaş.
Yönetici
Ben konuda rastgele bir yer seçip okudum. Özellikle seçmedim bu rivayeti. Okuduktan sonra bana garip geldi ve internette araştırdım kaynak bulamadım. Alıntı yapılan yerlerde de kaynak yok. Onun için kaynağını sordum.

siz bu kitabın hazırlanırken faydalanılan eserleri listelemişsiniz ama taktir edersiniz ki ben bu listedeki tüm kitapları okuyarak kaynağı öğrenmem mümkün değil ki.

Başka bir konu başlığında hakikat kitabevi için "hurafelerle dolu" benzeri bir yorum yapılmış. Açık konuşmak gerekirse ben de aynısını düşünüyorum.

Amacım Hakikat kitabevine yakın birini bulmuşken bu düşüncemi samimi bir şekilde sorgulamak. Eğer yanılıyorsam düşüncemi düzeltiniz.

Kitapta bir rivayet var ve kaynak yok. İnternette araştırıyorum Hakikat kitabevine yakın siteler dışında başka bir yerde bu rivayeti göremiyorum. Eğer araştırırsanız siz de kaynak bulamayacaksınız. Eğer şu kitaplardan birinde yazıyor olmalı şeklinde bir kaynak verirseniz bu şekilde bir rivayete kaynak verilemez.

Selametle.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-08-2015, Saat:06:27 PM, Düzenleyen: Arkadaş.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
(Rehber İlmihali) bana ücretsiz hediye etmişlerdi. Dediler ki, Tam İlmihal Seadeti Ebediyye kitabını okumak insanlara ağır ve zor geliyor. Bu kitap (Rehber İlmihali) ise günümüz Türkçesine daha yakın.

Ayrıca bu kitaplara inanmamak, hurafe demek imanımızı tehlikeye sokar Allahü teala muhafaza buyursun.

Bu kitapları beğenmemek, kaynak eserleri yazan evliyayı beğenmemek olur. Allahü teala muhafaza buyursun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-08-2015, Saat:09:31 PM, Düzenleyen: Arkadaş.
Yönetici
Değerli kardeşim, ben bu kitapları yazanlardan daha iyi bildiğimi iddia etmiyorum. Ben bu kitapların yalan ve yanlışla dolu olduğunu da iddia etmiyorum. Bendeki bir zandan ibaret bu zan ile rastgele bir yeri seçip okudum okuduğum rivayet bana biraz garip geldi acaba doğru mudur diye araştırdım hiçbir yerde doğru olduğuna dair bir delil, kaynak vs. bulamadım ve size sordum.

Siz rivayetin doğru olduğunu iddia ediyorsunuz, hatta bu kitapların yanlış olduğunu düşünenlerin imanlarının sakat olduğunu söyleyerek bence -ki ben cahilin tekiyim alim olan çıksın söylesin- kafirlikle(bilerek yada bilmeyerek) itham etmiş oluyorsunuz. Asıl imanı tehlikeye sokan bu gibi söylemlerdir.

Değerli kardeşim bu kitaplar yanlıştır yada yanlış değildir demiyorum, diyorum ki yukarıda belirttiğim rivayetin bir aslı var mıdır? Ben araştırdım bulamadım, ben araştırdıysam aslı yoktur demiyorum sizin şahsınızda herkese soruyorum. Bu rivayetin aslı, rivayet edeni, kaynağı nedir?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-08-2015, Saat:11:32 AM, Düzenleyen: Arkadaş.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.