You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Recm Cezası ve Kur'an ın Emri.

Recm Cezası ve Kur'an ın Emri.

General
RE: Recm Cezası ve Kur'an ın Emri.
"hadistede nur suresinden öncemi yoksa sonramı recmetti belli olmadığı ortada"
Recmin neshedildiğine dair iddia sahibi olan sizsiniz, ben ilk olarak uygulananın sopa cezası olduğunu kabul ediyorum. recmin nesholunduğuna dair bir uygulama ne Rasulullahtan ne sahabeden nakledilmiştir ki bu konuda icma vardır, icma çoğunluk demek değil BÜTÜNLÜK demektir. benim bildiklerim şu aşamada bunlardır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Recm diye bir ayet yok , bekar zinakarları dövün yazmadığına göre kuranda , kuranda 100 deynek genel bir ifade olduğuna göre zaten , recm ayetide olmadığına göre bu konuda ısrara gerek yok , sen recmi isbat edemiyorsun çünkü . Kurandan bir bağlantı vermen lazım , hadiste var olmayla olmaz bu işler , nice şeyler hadiste var 4 mezheb imamı bile kabul etmemiş çoğunu , hüküm vermemiş , ben sana onlarca hadiste getiririm aynı kitaptan onları hadis saymassın , demekki sadece hadisle bir hüküm isbatı olmaz , Allah cinayette bile idam cezasını , yani kısası belli şartlarda kaldırmış , zinaya recm olması kurana ters , recmle ilgili hadislerde zaten çelişkilidir , hz ömer hadis külliyatı , hz osman hadis külliyatı diye bir külliyatta yoktur zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-02-2013, Saat:10:28 PM, Düzenleyen: e2828.
General
hadis külliyatını sizin anlamadığınız 3-5 hadis sebebiyle terkedecek değiliz
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
yaşlı kadınla yaşlı erkek zina ederse recmedin ..... kuranda olmadığı ayet diye iddia edilen söz bu , mezhebleri araştır görürsün , sırf bu sözde bile recmin olmadığı isbatlı çünkü , yaşlı kadın ve yaşlı erkek diyor , senin anlattığın recm ise gençlerede uygulanıyor , sırf bunda bile çelişkidesiniz , her yönden delillerle bu cinayet yerle bir oluyor , kendi delilimiz dediğiniz kaynaklardan örneklerle hemde .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-02-2013, Saat:10:39 PM, Düzenleyen: e2828.
هل أنا حقاً أنا ؟
e2828 adalet sahibi ravilerden nakledilen hadisleri kabul etmezken kendi çakma tevillerini delil görür... o yüzden söylenebilecek çokta söz yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
mechul olanlara ''adil'' denmiyor onlar ayrı bir kategoride değerlendiriliyor.. ve ravilerin adl ve dabt yönleri zaten bir çok cerh ve tadil eserlerinde ortaya konulmuş... ispat istiyorsan okuman lazım daha öncesinden ise hadis ıstılahları ve usulu eğitimi alman gerekir.. yoksa zaten anlamazsın..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-02-2013, Saat:10:55 PM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.