You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamberimiz(sav)'i vesile ederek dua etmek caiz mi?

Peygamberimiz(sav)'i vesile ederek dua etmek caiz mi?

Uzman
RE: Peygamberimiz(sav)'i vesile ederek dua etmek caiz mi?
Yine olmadı ne yazıkki kardeşim.Yapamamışsın.İlk olarak kendin matbu eserlere bakmadan herhangi bir siteden kopyalayıp yapıştırmışsın.Önce eserlerin orjinal arapça metinlerine bak,Bilmediğin şeyler olduğu için yine aceleci davrandın.Ne yazıkki hata ettin.

İkinci olarak Bunlara zaten cevap vermiştim.O hadis'in İbn Mes'ud'dan olan rivayeti zayıftır.İbn Abbastan olan rivayeti ise güvenilirdir diye onlara arapça ibareleriyle açıklamıştım. Hatta oranın Admini bile o rivayetin güvenilir olduğunu tasdik etmiş ve bana teşekkür ettiğini söylemişti.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-01-2014, Saat:04:32 AM, Düzenleyen: Ahmed1.
Uzman
Kardeşim tekrar diyorum , yine olmadı , yazık ve çok yazık , İbn Abbas hadisinin ve bu konudaki diğer rivayetlerin güvenilir kaynaklarda geçmesi,Ulemanın zayıf olanlarının yanında , güvenilir olanlarını da bulduklarını belirtmesi,Ayrıca Ulemanın hadis hakkında şerh yapmış olması ve hadisi kabul etmesi senin gibi mine'l cuhela olan kimseleri dizüstü yere yatırıp , boynunu kırmıştır.Bu yüzden cahil cesaretiyle konuya atlayıp başından beri , nefsini tatmin etmek ve burada galip gelmek gibi bir duyguyla hareket ediyorsun.

Allah bir kimseye yetki vermişse,bunu sen sorgulayamazsın.Ki hadiste bile bu yetki çok güzel ifade edilmiştir.

Meleklerin koruması şirk olmadığı gibi, başka mahlukların yardımları da, korumaları da şirk olmaması gerekir. Yeter ki, bunları vesilelikten, sebeplikten, yaratıcılık vasfına çıkarmayalım. Çünkü, “kâinatta Allah’tan başka hakikî müessirin olmadığı” gerçeği, imanımızın gereğidir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-01-2014, Saat:09:48 AM, Düzenleyen: Ahmed1.
Karmakarışıklaşmaktayım
Allah ile araya aracı koymayı, "vesile" kelimesi ile ne de güzel yumuşatıyonuz gülücük
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.