Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Peygamberimiz(sav)'i vesile ederek dua etmek caiz mi?
Peygamberimiz(sav)'i vesile ederek dua etmek caiz mi?
Hastaya sorsan neden ilaç iciyorsun diye
Iyilesmek için der
Efendimiz den de yada evliyalardanda medet beklemek budur
Ya ben anlatamıyorum ya sen anlamıyorsun ya
Neyse
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
قال النووى: وقد حرب ذلك بعض أهل العلم، ونحن جربناه فصح، انتهى.
Nevevi de şöyle bir değerlendirmede bulunmuştur : Bazı ilim adamları bu hadis hakkında tartışmışlardır.Bize göre hadisin sıhhati güvenilirdir.
وروى الطبراني بإسناد صحيح
Taberânide sahih isnadla nakletmiştir.
فقاله؛ فحبسَها الله
İmam Nevevî diyor ki :İlimde büyük hisse sahibi olan bazı şeyhlerimiz, içlerinden birinin katırı kaçtığında bu hadis-i şerifle amel ederek, ALLAH’ın (Celle celalühü) kullarından yardım istediklerini ve o anda Allah(c.c)'nün o hayvanları durdurduğunu/buldurduğunu bize nakletmişlerdir.
وكنت أنا مرة مع جماعة فانفلتت منها بهيمة وعجزوا عنها فقلته فوقفت في الحال بغير سبب سوى هذا الكلام. فمن يستطيع أن يشكك في عقيدة الإمام النووي أم يتجرأ أحد ليقول إن هذا شرك والإمام النووي الحجة الحافظ المحدث الثقة عند كل الأمة الإسلامية
Bir kere benim de aralarında bulunduğum bir cemaatte, hayvan kaçmağa başladı, insanlar onu tutmaktan âciz kalınca ben bu isti’âne’yi (yardım isteme lafzını) söyledim. Benim bu sözümden başka görünen hiçbir sebep ortada yokken hayvan o anda durdu.
Müellif burada şöyle diyor : Kim İmam Nevevînin akidesine dil uzatabilir ve onu şirkle itham edebilir.Kaldı ki kendisi hafız,muhaddis,güvenilirdir.Bütün islam ümmeti bunu böyle görmüştür.
ilk naklettiğin hadisin isnadına kendin yazmışsın ki ''senedi bilinmiyor''
ikincisinde ise ''senedi hakkında bir bilgi yok''
diğerine sika demiş sika diyenler ise mütesahil kimseler.
diğerine baktığımız da hasen ve de çok garip!!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi