You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamberimiz(sav)'i vesile ederek dua etmek caiz mi?

Peygamberimiz(sav)'i vesile ederek dua etmek caiz mi?

Profesör
RE: Peygamberimiz(sav)'i vesile ederek dua etmek caiz mi?
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
mübarek insan bir kaç hadis naklediyorsun zaten metinleri kuran ve sünnete göre münker. senetleri hakkında bilinmiyor demişsin bunun anlamı meçhul demektir sonra bunu desteklemek için taberani ile tadil etmeye çalışmışsın. Allah sevgisine! taberaninin mütesahil birisi olmadığını bilmeyen var mı? onun sahih dediği bir çok hadis cerhe uğramış. zaten kitaplarını toplama tarzında hazırlamış. üstelik yukarı da dediğim gibi senin hadis diye getirdiğin şeylerden çıkan sonuç yine de benim reaksiyon gösterdiğim bir durum değil. ben Allah'tan başkasından medet dilemenin şirk olduğunu söyledim. peygamberle tevessül konusu müteahhir alimler arasında muhtelefun fih bir mesele. bu konuda ebu hanife gibi inandığımı da belirttim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Âma bir adam Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in yanına gelerek: “Ya Resulallah! Allah’a dua et de benim gözlerimi açsın” dedi.
Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) de: “İstersen dua edeyim, fakat sabredersen o daha hayırlıdır.” buyurdu.
Adam: “Dua ediniz” dedi.
Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) de adama, adab ve erkanına riayet ederek güzelce abdest alıp şu duayı okuyarak Allah’a yalvarmasını emretti:
“Ey Allah! Ben sana yalvarıyorum. Bu hacetimin görülmesi için Rahmet Nebisi olan Peygamberin Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ise Sana yöneliyorum. Ey Allah! Onu bana şefaatçi kıl.”
Adam bunu yapar yapmaz gözleri açılmış olarak geri döndü. (Tirmizi, Deavat: 119, no: 3578, 5/569; İbni Mace, İkamet: 189, no:1385, 1/441)
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.