bir konuda 10 çeşit yorum varsa kimse kusura bakmasın ben kuranda ne yazıyorsa ona uyarım , mezhebelerde kurandaki temeller v.b. dışında namazın kılınışı bile farklı , size elleri bağlayın diye öğretiliyor ben size elleri salın diye sahih sayılan hadis getirirm . sizleri robotlaştırmışlar , düşünme yetinizi almışlar , ezbere yaşıyorsunuz , namazın içinde ayetleri tekerleme gibi tekrarlıyorsunuz , hiç bir şey anlamıyorsunuz . bak ne diyor ayette mealen ; namazla yardım isteyin diyor , sen okuduğun ayetten ne anlıyorsun ne yardımı istiyorsun ? jet imamcılıktan başka çoğu müslümanın huşu içinde namaz kıldığınımı sanıyorsun . ayeti anlamadan namazmı olur , anlamadan nasıl yardım isteyeceksin ?
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç
Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç
bir konuda 10 çeşit yorum varsa kimse kusura bakmasın ben kuranda ne yazıyorsa ona uyarım , mezhebelerde kurandaki temeller v.b. dışında namazın kılınışı bile farklı , size elleri bağlayın diye öğretiliyor ben size elleri salın diye sahih sayılan hadis getirirm . sizleri robotlaştırmışlar , düşünme yetinizi almışlar , ezbere yaşıyorsunuz , namazın içinde ayetleri tekerleme gibi tekrarlıyorsunuz , hiç bir şey anlamıyorsunuz . bak ne diyor ayette mealen ; namazla yardım isteyin diyor , sen okuduğun ayetten ne anlıyorsun ne yardımı istiyorsun ? jet imamcılıktan başka çoğu müslümanın huşu içinde namaz kıldığınımı sanıyorsun . ayeti anlamadan namazmı olur , anlamadan nasıl yardım isteyeceksin ?
elleri şöyle bağlayacaksın diye çocukluktan öğretiyorsunuz sabiye ; ee diyormusun bak elleri salacaksın diye başka hadiste var diye ? arapça ezberletiyorsunuz ayetleir , namazda tekerleme gibi tekrarlatıyorsunuz çocuklara , büyüyncede aynı şekilde devam ediyor , hiç bir düşünme imkanı vermiyorsunuz o çocuğa , namazda arapça anlamadan , tekerleme gibi tekrar ederek namaz kılıyor çoğu müslüman , ee peki yardımı nasıl isteyecek namazla ? nasıl huşu olacak ? ne dua ettiğini bilmeden nasıl yardım ve huşu olacak ? işte insanları robotlaştırmışsınız , ister kabeul edin ister etmeyin o sizin sorununuz , siz başka mezhebi karalıyorsunuz bazen tekfir edeniniz bile oluyor , diğer mezheb mensubuda sizi karalıyor sizi tekfir ediyor , neden ? çünkü onunda düşünme yetisi alınmış , ona ne ezberletilmişse onu söylüyor .
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
delillerine bakarım ona göre onlardanda yardım alırım fakat şu mezhebin her dediği haktır , şu mezheb ne derse doğrudur demek yanlıştır , delillerine göre araştırılır , bakılır , her söylenene inanacaksın diye bir kaide yok .
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi