You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç

Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç

Cezalı Üye
RE: Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç
mah-i taban ;

bir konuda 10 çeşit yorum varsa kimse kusura bakmasın ben kuranda ne yazıyorsa ona uyarım , mezhebelerde kurandaki temeller v.b. dışında namazın kılınışı bile farklı , size elleri bağlayın diye öğretiliyor ben size elleri salın diye sahih sayılan hadis getirirm . sizleri robotlaştırmışlar , düşünme yetinizi almışlar , ezbere yaşıyorsunuz , namazın içinde ayetleri tekerleme gibi tekrarlıyorsunuz , hiç bir şey anlamıyorsunuz . bak ne diyor ayette mealen ; namazla yardım isteyin diyor , sen okuduğun ayetten ne anlıyorsun ne yardımı istiyorsun ? jet imamcılıktan başka çoğu müslümanın huşu içinde namaz kıldığınımı sanıyorsun . ayeti anlamadan namazmı olur , anlamadan nasıl yardım isteyeceksin ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2014, Saat:11:14 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
elez ;

elleri şöyle bağlayacaksın diye çocukluktan öğretiyorsunuz sabiye ; ee diyormusun bak elleri salacaksın diye başka hadiste var diye ? arapça ezberletiyorsunuz ayetleir , namazda tekerleme gibi tekrarlatıyorsunuz çocuklara , büyüyncede aynı şekilde devam ediyor , hiç bir düşünme imkanı vermiyorsunuz o çocuğa , namazda arapça anlamadan , tekerleme gibi tekrar ederek namaz kılıyor çoğu müslüman , ee peki yardımı nasıl isteyecek namazla ? nasıl huşu olacak ? ne dua ettiğini bilmeden nasıl yardım ve huşu olacak ? işte insanları robotlaştırmışsınız , ister kabeul edin ister etmeyin o sizin sorununuz , siz başka mezhebi karalıyorsunuz bazen tekfir edeniniz bile oluyor , diğer mezheb mensubuda sizi karalıyor sizi tekfir ediyor , neden ? çünkü onunda düşünme yetisi alınmış , ona ne ezberletilmişse onu söylüyor .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2014, Saat:11:20 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
...Revan...
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2014, Saat:11:20 PM, Düzenleyen: Revan.
Profesör
sedatsedat sen biliyor musun duanın manalarını gülücük
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2014, Saat:11:23 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Cezalı Üye
namaz kılmyanı öldür diyen bir mezhebe rahmet diyemem kusura bakma , adam Allah tan korkmayıp , ölümdne korkarak namaz kılarsa o adam bir nevi münafık olmuş olur , münafık ise kafirden daha beterdir , namaz kılmayınca kafir oluyor diye güya adamı öldürüyorlar , ee ölüm korksuundan bu seferde münafık oluyor , kafirden daha beter oluyor , mezheblerin bu tür delilsiz şeylerini kabul etmek zorunda değilim ksurua bakma .

delillerine bakarım ona göre onlardanda yardım alırım fakat şu mezhebin her dediği haktır , şu mezheb ne derse doğrudur demek yanlıştır , delillerine göre araştırılır , bakılır , her söylenene inanacaksın diye bir kaide yok .
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Hangi mezhep o sedattt...
Ben hak olan dört mezhepte hiç öyle bir şeye rastladığımı hatırlamıyorum...
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.