You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç

Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç

Profesör
RE: Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
allahalla ben bişey bilmem kuran bilir , kurana sor , kuranda ne yazıyorsa odur , şimdi sen kurana ne soruyorsun beraber soralım , olan şeyi soracaksın kurana , kuranda geçen bir kelimeyi soracaksın kurana , şimdi sen ne soruyorsun , namaz yani salat nedir diyemi soruyorsun kurana ? sen sorki bende sana ayetle cevap vereyim . evet sorunu bekliyorum .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kaç kere soruyorum gülücük bana namazı anlat ?
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kurandaki namazımı ssoruyorsun önce buna karar ver , beynindeki hadislerden kalan namazsa zaten 4 mezheb bile bu namazda ittifak edememiş , birisi elini başka bağlar , birisi fatiha farz der , diğeri vacip der , birisi elleri kaldırır habire diğeri kaldırmaz , kurandaki namazı soruyorsan buyur yazayım .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2014, Saat:09:51 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Profesör
evet kurandaki namazı soruyorum? birde senin kıldığın namazı nasıl kılıyorsun?
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
4:102 - Sen onların aralarında bulunup da onlara namaz kıldırdığında içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silahlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında diğer bir kısmı arkanızda beklesin. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silahlarını yanlarına alsınlar. Kâfirler arzu ederler ki, silahlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Eğer size yağmur gibi bir eziyet erişir veya hasta olursanız silahlarınızı bırakmanızda bir vebal yoktur. Bununla beraber ihtiyatı elden bırakmayın. Kuşkusuz Allah kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

salat ikame var bide salat var , salat ikame ayetlerine bakalım ;

salat ikameyi peygamber yapabiliyormuş , onlara kıldırıyor yani , namazın topluca kılınabileceği ve birisinin onlara kıdlrabileceğine delil bu ayet , ayetin devamındada görüldüğü gibi salatikamede secde var , yani salat ikame secdeli oluyor , namaz türkçe ismi , aslında salat ikame .

devamı var sabret .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2014, Saat:09:54 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Profesör
bekliyorum devamını
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kurana sorduk salat ikameyi ve ilk aldığımız cevapta salat ikamenin secdeli olduğu ve birisinin kıldırabileceğini , yada topluca kılınabileceğini anladıkmı ? evet yada hayır de ; hayırsa şurda şu yazmıyor de . bu dediğim bu ayetten anlaşıldımı elez ?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.