You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Özgüven mi Allah’a güven mi?

Üye
Herkes bahseder bundan ,özgüven meselesinden.Kişinin kendine olan güveni nefsinin dışa yansıması,aşırıya gitmesi , nefsin şaha kalkışıdır.
Ben.. Ne kadar da kibir kokan bir kelime.Tasavvufta ben diye bir kelime yoktur. Biz vardır.Allah’ü Teala ‘da – Ben demeye en layık olmasına karşın –bu şekilde hitap etmemiştir. Biz Ben derken çok dikkat etmeliyiz. Nefsin oyununa gelmeyelim !
Ben şöyleyim ,ben böyleyim , ben yaparım. . Ben ben .Bu Ben bir gün toprak olacak !
Güvenmeli insan Allah’a.Bir işe girişeceğinde kendinden emin olmamalı, kendine güven duymamalı.İnsanoğlu eksiktir, acizdir, bunu bilmeli.Rabbine teslim olmalı.Rabbim beni görüyor ,Rabbim tek, Rabbim tüm noksanlıklardan uzaktır diyebilmeli insan.Bir korku anında bu korkuyla baş edebilirim değil, Rabbim varsa korku yok diyebilmeli insanoğlu!
Şuna da değinmekte fayda var.Bir kavga da karşıdaki insana şöyle hitap edilir.Sen kimsin ?Diğer taraf ta der (asıl) sen kimsin?İki tarafta üstünlüğünü, büyüklüğünü haykırır aslında!Aslında tüm taraflar hiçtir.Ne kadar büyüklenirsek büyüklenelim tüm makamlara da sahip olsak o makamların sonu Hiç’tir!Tüm duygular geçici Allah’tan başka her şey fani..
(Ben)lik pistir, çirkindir.Müslüman bu vasıflara sahip olamaz.Şeytan kibrinden mahvoldu.Cennetten kovuldu.
Ya Rab, benliğimizi atmayı, biz olmayı , senin rızan üzere konuşmayı , yaşamayı bizlere nasip et .
BANA AYIPLARIMI, KUSURLARIMI SÖYLEYEN KİMSE ALLAH-Ü TEALANİN MERHAMETİNE KAVUŞSUN. (hz. ÖMER)

Gezdim yemeni sami ettim ilim talep meger ilim birsey degilmis illa edep illa edep.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Özgüven mi Allah’a güven mi?
Amin
Allah razı olsun
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Özgüven mi Allah’a güven mi?
Günümüzün en büyük problemlerinin başında geliyor

şuan da prim yapan kendine güvenmektir tabii ki

az biraz kibirlenmemek niyetiyle alttan alsan yada mütevazilik göstersen hemen yitirmeye başlıyorsun diğer insanlar nazarındaki değerini

artık insanların kıstasları senin Allaha göre nasıl bir insan olduğun değil

güçlü mü göründüğün yoksa güçsüz mü

maalesef artık insanlar Allahın kıstaslarıyla ölçülmüyor

yorum yapacakken yada öğüt verecekken dinin yasak kıldığı şeyleri rahatlıkla söyleyebiliyor

isim vermediğim için dedikodu olmaz lakin babam yaşında iş arkadaşı gençsin bilmeme nesin kızlarla gez dolaş keyfine bak bekar adamsın gibi şeyleri hiç utanmadan hiç düşünmeden söyleyebiliyor

tamam Hak'kı belki tam anlamıyla uyamıyoruz ama bari Hak'kı söylesin dilleriniz

nefsimiz;boğazımızı,uçkuruğumuzu nebiliyim işte bütün arzularımızı ele geçirse bile

en azından vicdanımızı ele geçirmesine izin vermeyelim

aslında var ya ölünecek halimiz var biz hala yaşıyoruz

lakin sabredenle isyan edenin apaçık meydanı çıkması için yaşıyoruz işte :/
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.