You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

orucum bozuldumu lutfen yardim

orucum bozuldumu lutfen yardim

General
RE: orucum bozuldumu lutfen yardim
Neden çekineceğim kardeşim, al cevabım; Peygamber sözünü Allah sözüyle bir tutan adam benimle aynı kefede değildir
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
O zaman sende din hakkında Kendisine vahyedilen vahiyden başka birşey konuşmayan(Necm 4) Nebinin sözlerini indirgememeli ve Peygamberden bahsederken(Nur 63) 10 kere yutkunup 20 kere düşünmelisin..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben Allah'ın hiç bir elçisine laf söyleyecek kadar akılsız değilim, bunu bil. Şu an hayatta bir Peygamber var mı, hayır? Nasıl inanacağız Peygamber sözü olduğuna, işitmeden, görmeden, onlarca uydurma hadis var, ne yapacağız Kur'an ile karşılaştırıp bakacağız değil mi (size göre) neden Kur'an yetmiyor çünkü, Allah sözü yetersiz (Haşa) çok güzel böyle devam..

Bak güzel kardeşim (benden büyük müsün, küçük müsün bilmiyorum ama kardeşimsin) ben Allah'tan başka kimsenin kelamına inanamam şu aşamada, eğer Peygamber hayatta olsa idi evet o yazdığın şey geçerliydi şu an, onu inkar edersem o zaman gel bana
Alıntı:Allah ve Peygamberinin arasını ayırdığın sürece (KURANI KERİME göre) senin de vasıflarını isimlerine hamlettiğin kimselerden farkın yok..
de. Ancak şu anda sadece Peygamberin hayatını okuyup, Kur'an'a uyabilen kısımlarını alıyoruz, söyler misin, bu açıklamalarımdan sonra yine yukarıdaki sözümden algıladığın şeyi mi çıkartıyorsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Dinin bir kısmı Allahın kitabının haram kıldıklarından oluşmuştur; diğer bir kısmıda peygamberinin gayri metluv vahiyle haram kıldıklarından oluşmuştur.. nitekim naklettiğim mezkur ayette ''Allah ve peygamberin haram kıldıklarını haram saymayanların kafir olduklarını beyan etmektedir'' şimdi söyler misin Allah bize korumadığı şeyleri mi iman esası saydı?
Yine söyler misin, kuran burada Allah ve peygamberinin haram kıldıklarını haram saymayanların kafir olduklarını söylemektedir.. sen ise peygamber bugun yaşasaydı haram kıldıklarını tasdik ederdim fakat artık vefat ettiği için haram kıldıklarının önemi yoktur, diyorsun bu apaçık küfür değil de nedir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Haydaaa nereye çektinnn nereyeee, helal olsun vallahi bravo ayakta alkışlıyorum seni. Peygamberin haram kıldığını inkar ederim yazdım mı ben, işine geldiği şekilde alma söylediklerimi, "peygamberin haram kıldığı" gibi bir ifade olamaz. "Dinin bir kısmını Allah bir kısmını Peygamber" böyle bir şey yok! Onu bir defa kafandan sil, peygamberi Rab ile aynı seviyeye yükseltmekten vazgeçin. Peygamberin haram dediği şey zaten Allah'ın haram kıldığıdır, o da elçi olarak insanlara bunu söylemekle yükümlü, kendi isteğiyle hiçbir şeyi haram veya helal kılmadı. Bunu bir kenara not düş. Söylediklerimi o kafanızı bulandıran bilgilerle algılamayın, Allah aşkına..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.