You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
Önemli bir soru
"...Neden din denilince akla hak, hukuk, adalet, işgaller, zulümler, tecavüzler, yoksulluk, yolsuzluk, sokak çocukları, özürlüler, açlar, susuzlar, giderek artan boşanmalar, dağılan aileler, işsizler, zam, zulüm, işkence, plansız şehirleşme, trafik, gecekondu, sanat, edebiyat, şiir, felsefe, müzik, sinema, tarih, tabiat, uygarlık vs. gelmiyor?"
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Önemli bir soru
din algımız tahrif olduğundan diye düşünüyorum. bu din bizi yalnızca ahirette bir mutlu hayat yaşayıp dünyada sefalet çektirme niyetiyle değil aksine dünyadaki insanlığı da felaha ulaştırma niyeti ile gelmişti. insanın hayatının her alanını düzenlemesi ve buna fıtrî çözümler getirmesi gereken din(ki aslen böyledir) halk kitleleri ve birçok alim(!) tarafından yalnız "taharet,necaset,abdest,oruç,zekat,hacc,tesettür" fıkhına sıkıştırılmış. bu saydıklarım gereksizdir diye söylemiyorum fakat dini bunlara sınırlamak sadece ve sadece ahmaklıktır ve küfürdür.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
geçmişte dini öcü gibi gösteren tv ler gazeteler sahte hocalar ve din ile devlet işlerini birbirinden ayıranlar yüzünden.
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu soruda din deyince akla gelmeyenler diye anılan her şey bireysel ve toplumsal bazda insan hayatının parçasıdır. oysa bugün o sevdiğimiz/sevdiğiniz hocaları izleyin, hangisi acaba kendi donuk fıkıh gündeminden(namaz, abdest, tesettür, gusül, vesvese vs vs) dışarı bakabiliyor? bu zihniyet mekandan münezzeh Allahı camilere tekkelere dergahlara kapatma zihniyetidir, unutmayalım ki müşrikler de Allahı göklere hapsetmiştir, onun en büyük Yaratıcı olduğuna yoktan var eden olduğuna iman etmiş ama kendi sosyal hayatlarına karışmasına hep karşı çıkmışlardı. o mekke halkını şirke düşüren önemli etkenlerden biri buydu, kendimizi sorgularsak şimdi biz nerede kalıyoruz?

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
İslam dini sadece ''namaz, abdest, zekat vb.'' maruf ibadetlerden ibaret olsaydı; Kuranı Kerim'in 600 küsür sayfa olmasına gerek kalmazdı. Tüm bunlar yirmi otuz sayfa da muhtasar şekil de açıklanabilirdi; fakat İslam, hayatı bütünüyle kuşatıcı olduğu için ibadeti hayatın kendisi ve hayatı kulluğun gayesi gördüğü için her şeyi açıklamıştır.

“… Biz Kitab’ı sana, her şeyin açıklayıcısı, Müslümanlara da bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde olarak indirdik.” (16-Nahl 89)

Din kelimesi öylesine deforme olmuş ki Mekke müşriklerinin doğru ''Din'' algısından kırıntı dahi kalmamış bizlerde.

De ki, Ey kafirler.
Ben sizin taptıklarınıza tapmam.
Benim taptığıma da siz tapacak değilsiniz.
Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.
Sizin dininiz size, benim dinim bana. (109- Kâfirun 1..6)

Onların maruf bir dini olmadığı hal de Kuranı Kerim maruf yaşam tarzlarını bir din olarak deklare etmektedir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-09-2013, Saat:12:41 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.