You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ölüye Telkin Verme BİDATTİR!

Ölüye Telkin Verme BİDATTİR!

General
RE: Ölüye Telkin Verme BİDATTİR!
olay elbaninin zayıf demesi değil, elbani kendisinden önceki hadisçilerin görüşüne muhalif olarak zayıf dememiş. zann ile hüküm sabit olmaz, zayıf hadis elbette zanndır ki zayıf hadisin koyacağı ibadeti de peygamberden geliyor sanmak bidat zihniyetidir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bence yeterince açık değil söylediğin sana katılmıyorum
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bana katılman katılmaman önemli değil, işin aslında aradığımız Allaha itaat mi alimlere itaat mi olay biraz burada kopuyor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Kardeşim onlarca zayıf hadis var zikir gibi durumlarda bunları alt eden kuvvetli leri olmayınca bunlarla amel edilir yani bunun tam tersi ve şirk e giden bi durum var mı ki uygulama bidat olsun

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hocam bir ritüelden bahsediyoruz ki islam anlayışına zaten ilginç düşüyor, kuranda bir aslı yok sahih sünnette bir aslı yok. tüm sahih işleri bıraktık da zayıflardakiler mi kaldı? zayıf hadislerdeki rezil, kurana sünnete uymayan şeyleri de biliyorsunuzdur. zayıf hadis demek peygamber söyledi demek değildir, sahih hadiste bile yüzde 100 emin değil iken peygamberin söylediğine zayıf hadis misliyle şüpheli bir şey ve bununla da bir hüküm koyulmaz, zayıf hadis ile hüküm koyulmayacağında bir ihtilaf zaten yok.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sahih hadis kuran seviyeisnde şüphe duyulmayacak bir şey değildir, Allah ya da rasulü takip etmemiş ki sözün naklini. korunmuşluk garantisi yok, hiçbir alim de "yzde 100 peygamber sözü" demiyor, diyemiyor. anca bazı kendini bilmez cahil cesurlar diyebiliyor böyle şeyleri de kuranın çağları aşan ayetleri çok güzel cevaplıyor bu zihniyeti.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bidat değil de

ben çirkin sözüne takıldım niye çirkin oluyor ben anlamadım

bi insan bi insana gerçekten merhamet nazarıyla bakıyor ve bi yararı olur diye bişey yapıyor

Allah aciz değil ki haşa, kalbinde iman olmayan birine dışardan birisinin iman telkin etmesiyle ölüyü imanlı yapmasına izin versin
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Hadis te senete bakan sen kuran da sebeplere sarılmak yok.. hadis gelince nerde senet Kuran'a gelince sus ...o zaman soruyorum hadisleri bizlere ulaştıranlarla Kuran'ı ulaştıranlar aynı insanlar sahabe tabin tebei tabiin Alimler fakihler müçtehitler hatta kuran bir müddet hafızalarda kaldı .. Şimdi soru hadis ten şüphe duyan yüreğine sor belki Kuran'da hatalıdır nasıl olsa aynı şahıslar o da Muhammed sav in dilinden bu da ebu Hanifeler suyutiler sana ulaştırmasa sen nerden bilecen belki kuran ayetleri de hatalıdır ha ne dersin karadamlalar

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-01-2014, Saat:11:38 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.