You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ölüye Telkin Verme BİDATTİR!

Ölüye Telkin Verme BİDATTİR!

General
RE: Ölüye Telkin Verme BİDATTİR!
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Kitap vermesine gerek yok Allah'a ve resulüne itaat edin diyor yetmez mi kıldığın namaz da bozulmuş ozaman hatta kuran da kelime manasıyla dua edin diyor namaz kılma dua et o zaman Allah namazı koruyacağına garanti vermemiş bence var mı ayet
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-01-2014, Saat:11:50 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
General
Rasule itaat için rasulü araştırmak lazım eyvallah, fakat o ayette "Rasulden rivayet edilene uy" demiyor. yani hadisçilerin her dediğini nass kabul etmeye Kuranda cevaz yok. Kuranda salat geniş şekilde kullanılmıştır bir anlamı da namazdır vakitlere bağlı halde.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Belki dua et olamaz mı kimden öğrendin o manayı

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sen yanlış anladın beni, ben temel kaynak kurandır diye inanırım ve bunu anlamak için gerekli şeyleri de (peygamber sünneti, gramer, tarih bilgisi, sosyoloji psikoloji gibi ilimler) dışlamam. Kuran farklı farklı manaları ile salat kelimesini geçirir salatın yalnız 2 anlamı da yoktur kuranda "dua ve namaz" dışında destekleme anlamı ile de Kuranda geçer.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2014, Saat:12:00 AM, Düzenleyen: karadamlalar.
Kıdemli Üye
Yaw kardeşim namaz figürlerini Allah korudu mu onu söyle ayet var mı nasıl kılıyorsan hadisleri rivayet etmeyen sahabeler olmasa sen Kuran'ı nasıl anlıyacaktın ( arapça mütercim tercümanı anlar gibi diyosan) hadisleri bugünkü manasıyla yorumlayan muhaddislerden olmasa kuran ı nasıl anlıyacaktın nasıl bi kafa bu anlayamıyorum ya Kuran ı tek başına anlardın muhaddis muhhakik müçtehit sensin Allah Kuran'ı neyle korudu rasul ün sözleri davranışları olmasa ne yApıcaktın sen kardeşim sen sAde Kuran'ı anlayışında bile hadis var sen farkında değilsin ...o mealler kimin yorumu o arapçalar kimin işi hadisler olmadan sana varidat geldi herhalde ya mümkün değil sebepler dairesinde hadissiz kuran

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2014, Saat:12:10 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
General
ayetlerde geçiyor kıyam, rüku, secde, kıraat. bunların ne olduğunu anlamak için bile sünneti incelemek zaten gereklidir, fakat benim dediğim şeyi hala anlamadın. sünnet kuranın pratiği olduğundan araştırılır, kurana paralel bir hüküm kaynağı olduğundan değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
11- Beyhâkî, Ebû Dâvûd’dan, o da Ebû Râfî’den şöyle rivayet etmiştir. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdular: “Sizden birinizi, koltuğuna yaslanmış olarak, kendisine emrettiğim veya nehyettiğim bir haber geldiğinde; ‘Bunu bilmiyorum. Biz Kur’ân’da bulduğumuza tabi oluruz!’ derken bulmayayım.” (Tirmizî, İlim) İmam Şâfiî de şöyle der: “Bu hadis, onunla (yani herhangi bir meseleyle) ilgili Kur’ân’da bir âyet bulamasalar bile mü’minlerin Rasûlullah (s.a.v)’den gelen emre uymalarını bildirip, buna uymanın zaruri olduğunu ortaya koymaktadır.”

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kara, doğmak da bidat midir sence
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"“Söz, söz sahibine göre değerlendirilir” prensibinden hareket eden şeytan aleyhillane için, batıl görüşlerin Allah’a veya peygamberine nisbet edilmesi, ulaşılması gereken çok önemli bir zirvedir. Çünkü böylesi nisbetlerle söz konusu batıl görüş ayet veya hadis niteliğini kazanmakta ve inananlar tarafından akli değil, imani bir kabul görmektedir!.
Bu söylediklerimizi dikkatle okumayan ve Kur'an-ı Kerim'e göre değerlendirmeyen bazı kardeşlerimizin, yüreklerindeki samimi bir peygamber sevgisiyle bizi yadırgadıklarını ve "Sadece Kur'an-ı Kerim'i dikkate alan Mehmed Alagaş, artık mütevatir hadisleri bile kabul etmiyor" dediklerini duyuyoruz.Bizlerin Resulullah(s.a.v.)'in sahih söz ve sünnetine karşı (çok az da olsa) duyarsız olduğumuz anlamına gelen bu söz,bu sözleri söyleyen kardeşlerimizin anlayamayacakları bir derinlikte bizleri üzmektedir.Herkesin kalbindeki peygamber sevgisini ve saygısını elbetteki Rabbimiz bilmektedir. Resulullah(s.a.v.)'i hiçbir müslümandan daha fazla sevdiğimizi iddia edemeyeceğimiz gibi, alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz (s.a.v.)'i hakkıyle tanıyıp,hakkıyle sevemediğimizi de biliyoruz.Zaten bu seviyesizliğimizi bildiğimiz içindir ki "Bu kirli ve çapaklı gözler onu görmeye layık değildir" düşüncesiyle, bu yaşımıza kadar bir kere bile Resulullah(s.a.v.)'i rüyada görebilmek duasını yapmak bir yana,bu duayı kalbimizden bile geçiremedik.
Ancak mesele Efendimiz (s.a.v.)'in sahih söz ve sünnetine yaklaşım konusuna gelip,bizlerin bu konuda duyarsız olduğumuz ima edildiği zaman,cesedimizin bile kabirde çırpınacağını ve "Heeey,sizler ne diyorsunuz?" diye haykıracağını hissediyoruz.Lütfen biz kardeşlerinizi böyle bir itham ile karşı karşıya getirmeyiniz. Efendimiz (s.a.v.) zamanında yaşasaydık ve bu rahmet peygamberi bizlere gündüz vakti güneş tam tepemizdeyken "Şu an aslında gecedir" deseydi,gözümüzün gördüğü güneşi ve güneşi gören gözümüzü yalanlar,"Mutlaka doğru söylüyorsun Ya Resulullah" diyerek ona olan imanımızı sürdürürdük.Çünkü peygambere iman, Kur'ani bir mükellefiyetimizdir.Ancak bu iman mükellefiyetimiz, Resulullah(s.a.v.)'in söz ve sünnetini bizlere rivayet eden bütün ravileri kuşatmamaktadır.Daha açık bir ifadeyle Rabbimizin İlahi bir kefalet ve gözetimi altında olan Resulullah(s.a.v.)'e iman etmekle yükümleyken;böyle bir İlahi kefalet ve gözetim altında olmayan ravilere iman etmekle yükümlü değiliz.Nefsi ve şeytani müdahelelere açık olan bu rivayetler Resulullah(s.a.v.)'e nisbet edilse bile, bu rivayetlere Kur'an'ın ışığında yaklaşmak,tektik ve tahkik ederek faydalanmak zorundayız.Bizleri tetkik ve tahkike sevkeden bu şüphe,hiç kuşkusuz ki Efendimiz (s.a.v.)'e yönelik bir şüphe olmayacağı gibi,böyle bir şüphenin zerresi bile değildir."
Mehmed Alagaş - BEKLENEN MÜSLÜMANLARA / YARATILIŞ VE İNSANLIK TARİHİ

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.