You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ölülere Yasin-i Şerif okunur mu?

Ölülere Yasin-i Şerif okunur mu?

Profesör
RE: Ölülere Yasin-i Şerif okunur mu?
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-04-2013, Saat:06:09 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Üye
Ölülere Yasin-i Şerif okumak son derece önemlidir.Yasin suresi Kuran'ın kalbidir.
Ayrıca Tebareke suresi kabir azabından koruduğu hadislerle belirtilmiştir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kuran okumak ve muayyen olarak bazı sureler hakkında faziletine dair hadisler vardır. fakat ölüye kuran okumayı övmüş, faziletini aktaran sahih bir hadis yoktur. Dini doğruca öğrenip gerçekten emredilen ne ise ona uyalım, sonradan hatalar ile kabul edilen bazı şeyler olabilir bizler aynı hataları yapma mecburiyetinde değiliz yapmamız gereken şeyleri unutup emredilmemiş şeylerin peşine düşmeyelim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Millet bunlarla meşgul ola dursun. Her türlü pisliği işleyim ben, Mülk suresi okuyunca kabir azabından kurtarılırım nasıl olsa. Gerçi kabir azabı diye bişeyinde olduğuna zerre kadar inanmıyorum.

1 hafta boyunca bütün pisliği işleyim, haftalık Cuma namazımı kılınca günahlarım affolacak.
Her türlü işi yapayım, sonra nasıl olsa dua ederim Allah'a. Bütün ömrümü günahkar geçireyim, nasıl olsa ölürken Yasin okunur, ordan yırtarız. Ya da alimlerimiz bize şefaatçi olur ha? Ne dersiniz? Allah Furkan adında bir kitap göndermiş doğruyla yanlışı ayırın diye, biz alimlerin sözlerine göre hareket edelim. İşin samimiyet tarafında hiç bir zaman olmayın. Neyin hak, neyin yalan olduğu nasıl olsa Ahiret te ortaya çıkacak.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Gerçi kabir azabı diye bişeyinde olduğuna zerre kadar inanmıyorum."

Niye kardeşim? Kuranda geçen, peygamberimizin açık şekilde belirttiği sakındırdığı şeye niye bu kadar sert şekilde karşısın? bu konu hakkında bir paylaşım yapacağım inşaAllah okursun burada konu sapmasın. elbette ufak yapılan işlerle çokça büyük günahtan kurtulma gibi bir anlayış yoktur. hatta en büyük ibadetlerin(5 vakit namaz, farz oruç vb) düzgün yapılması da "birazcık haram"a bahane değildir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-04-2013, Saat:09:04 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.