You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ölülere Yasin-i Şerif okunur mu?

Ölülere Yasin-i Şerif okunur mu?

Profesör
RE: Ölülere Yasin-i Şerif okunur mu?
Konuya yorum yapmayacagım konuyu yazan kardeşin eline saglık demekten başka tek şey yazmak icin girdim...tevafuk oldu sad isimli üyenin yorumunu okumuşum işte...dünkü yorumuma bayagı takılmışsın anlaşılan sad,içerledin mi anlamadım, buradaki yorumda da kinayeli olarak benim dedigim dogru demiyorum benim alimlerimin dedigi dogru demiyorum diye yazmışsın...Bir insan ancak bu kadar ters anlayabilir bir mevzuyu...Bende uzun zamandır tartışma konularında orta yolun bulunamamasına şaşırıyordum, herkes islamı daha iyi nasıl yaşarız diye ugraşıyor bunu ögrenmek istiyorsa neden bir noktada birleşemiyorlar diyordum sorunu buldum...Umarım sizlerde bulursunuz ama böyle devam ederseniz zor...cünkü anlamak icin degil baltalamak ve alay etmek icin sataşmak icin yazıyor gibisiniz...Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun, yanlış anlaşılmasın tartışmak icin yazmadım, az cok bilen bilir yorum yapar cıkarım uzatmam cevap hakkı dogdu gibi hissettim iki satır karaladım cıkıyorum hayırlı geceler
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sad kardeş senin beni samimi bulman benim icin önemli degil, senin icin önemli...Samimi bulursan sohbet eder eksiklerimizi gideririz samimi bulmazsan sohbet etmeyiz, ben anlatmak istedigimi anlattım zaten, nereden ve nasıl anlayacagın seni baglar...Bu yüzden senin icin önemli dedim...sorumluluk benden gitti cünkü)

Kimse kimseyi peygamber ilan etmiyor merak etme ama hangi acıdan baktıgını anlamakta zorlanıyorum, biri bir alimi övdügünde peygamber mi ilan etmiş oluyor? haşa...bu ne cürret ! senin lafların biraz sivri kardeşim dikkat et, Allah muhafaza farkında bile olmazsın yazdıkların söylediklerinin ucu cok yanlış yerlere gider sonra kendini affettirmek icin cok ugraşırsın...Dilin afetleri konularına bir göz at derim, ilk önce üzerinde durman gereken konulardan biri o galiba...Hem sen dahil kimse merak etmesin biz sevdigimiz kişileri övdügümüz gibi, eger hata yada bizim mantıgımıza uymayan birşey görüyorsak onuda söylüyoruz sandıgınız kadar boş degiliz...Elhamdulillah...Kimseninde elini etegini öptügümüz yok , epey bi yanlış anlama var anlaşılan...Bende sadece sana degil genel bir tartışma ve yanlış anlama ve anlaşılma gördügüm icin yorum yazma geregi duydum...

Tekrar hayırlı geceler Allaha emanet olun
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.