You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Öldüğümüz Zaman Eşimizle Cennette Buluşabilecek miyiz?

" HACI "
Cennet elem ve keder yeri olmadığı için cennette bizi üzecek hiçbir durumun olmayacağını öncelikle belirtmeliyiz. İnsan sevdiğiyle beraberdir şeklindeki hadis-i şerifde bizlere aslında bu hususta ışık tutmaktadır. Ama detaylı anlatmak istiyoruz.

Kafaları karıştıran soru aslında şu eşler arasında birisi cennetlik diğeri cehennemlik ama cennetlik eş için diğeri affedilir mi? Cennete giden eş cehenneme giden eşi için ızdırap çeker o zaman cennette ızdırap çekecek gibi kafa karıştırıcı durumlardır. Bu konuyu şimdi detaylı açıklıyoruz.

Cennet hiçbir şekilde üzüntünün olmayacağı yer olduğu için bizim sevdiğimiz kişiler cehenneme gitsede Allah bize ya onları unutturur yada onların suretinde başka kişileri yaratıp bizlere onların eksikliğini göstermez. Yani siz cennet gitseniz eşiniz cehennemde de olsa siz orda bunun üzüntüsünü çekmezsiniz Allah(c.c) sonsuz rahmet sahibi olduğu için sizi memnun etmek için eşinizin suretinde ve daha iyi ahvalde birini sizin yanınıza yerleştirecektir. Bu diğer sevdiğiniz kişiler içinde olabilir. Ananız, babanız ve diğerleri... Birde unutmamak gerekki ahiret sonrası temizlenen kalpler kanatimizce Allah'a asi gelmiş kişilere özlem ve muhabbet beslemeyecektir.

Selam ve dua ile...

Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
RE: Öldüğümüz Zaman Eşimizle Cennette Buluşabilecek miyiz?
ALLAH razi olsun önemli ve güzel bir konu gülücük ben bir soru sormak istiyorum..bu soruyu bi zamanlar merak etmişlerdi..belki bu konuyu okuyan diger kardeşlerimizin aklina gelir merak eder diye onlar adina da ve onlara cvp olsun diye sormak istedim gülücük

ALLAH (c.c) sonsuz rahmet sahibi olduğu için sizi memnun etmek için eşinizin suretinde ve daha iyi ahvalde birini sizin yanınıza yerleştirecektir. <<< deniliyor...

peki bizim istedigimiz kişi cehennemdeyse ve bizde onu istedigimiz ve sevdigimiz için ALLAH da bize ayni suretle birisini yanimiza yerleştirecekse biz o kişinin gercekten cenneti kazanip kazanmadigini nerden bilecegiz gülücük tabiri caizse o kişinin orijinal olup olmadigini bilebilirmiyiz yoksa onun suretinde başka birisi oldugunu anlarmiyiz_?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-01-2010, Saat:06:04 PM, Düzenleyen: © CESSES ©.
&quot; HACI &quot;
anlarız tabiki...cennette öyle lütüflar vardır ki....cehennemdeyse o kişi bizim eşimiz çocucugumuz veya ailemizden biri ise ve sen cennette onun da olmasını istiyorsan RABBIM senin duanla onu cehennemden çıkarır ve bir daha çıkarmamak üzere cennetine alır...ama bu o kişinin ameline göre de değişir...mesela başka bir örnek vereyim aklıma geldi gülücük cennetin pazarı vardır istediğin zaman çıkıp gezmen için..begendiğini hiçbir ücret ödemeden alman için...orda maskeler vardır sevdiğin bir insana veya bir sahabiye benzeyen hatta tıpkı oymuş gibi,yüzünü değiştirmen için alırsın ama yine cennettekiler senin sen oldugunu bilirler yani ruh değişmiyor suret değişiyor...ben seni tanırım merak etme gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
ALLAH razi olsun cvp için Wink...evvet sen beni tanirsin :D inşallah ayni derece ve ayni bölgede oluruz...orasi bizim özerk bölgemiz olsun :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
tabi eşimizde cenneti hakeden biriyse..............
KIZ DEDİĞİN İSTANBUL GİBİ OLMALI FETHİ ZOR FATİHİ TEK OLMALI...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
amin...
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben Cehennemlik Esim cehennemlik oda sonsuzluk biletini kapti sayilir bi kaldi kizim onunda sanmiyorum bir dine mensup olacagini. walla biz ailece Beraberiz diger Dünyada :D Ayrilik gibi bir derdim olmuyucak
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Sen cehennemi bilseydin aglanacak haline gulmezdin.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.