Kafaları karıştıran soru aslında şu eşler arasında birisi cennetlik diğeri cehennemlik ama cennetlik eş için diğeri affedilir mi? Cennete giden eş cehenneme giden eşi için ızdırap çeker o zaman cennette ızdırap çekecek gibi kafa karıştırıcı durumlardır. Bu konuyu şimdi detaylı açıklıyoruz.
Cennet hiçbir şekilde üzüntünün olmayacağı yer olduğu için bizim sevdiğimiz kişiler cehenneme gitsede Allah bize ya onları unutturur yada onların suretinde başka kişileri yaratıp bizlere onların eksikliğini göstermez. Yani siz cennet gitseniz eşiniz cehennemde de olsa siz orda bunun üzüntüsünü çekmezsiniz Allah(c.c) sonsuz rahmet sahibi olduğu için sizi memnun etmek için eşinizin suretinde ve daha iyi ahvalde birini sizin yanınıza yerleştirecektir. Bu diğer sevdiğiniz kişiler içinde olabilir. Ananız, babanız ve diğerleri... Birde unutmamak gerekki ahiret sonrası temizlenen kalpler kanatimizce Allah'a asi gelmiş kişilere özlem ve muhabbet beslemeyecektir.
Selam ve dua ile...
ben bir soru sormak istiyorum..bu soruyu bi zamanlar merak etmişlerdi..belki bu konuyu okuyan diger kardeşlerimizin aklina gelir merak eder diye onlar adina da ve onlara cvp olsun diye sormak istedim
...evvet sen beni tanirsin :D inşallah ayni derece ve ayni bölgede oluruz...orasi bizim özerk bölgemiz olsun :D![[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/-xGAoZcgkZ7A/UbuBlKhTrxI/AAAAAAAABSI/MhYEJHQBGl4/s1600/sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg)