You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP

Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP

Cezalı Üye
RE: Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP
kabir azabı olabilir yada olmayabilir bişey diyemem , olması yada olmaması benim için sorun değil , olursa çekeceksek çekeriz , olmassa kıyamette çekeceksek çekeriz fakat gördüğüm kadarıyla kuranda kabir azabı geçmiyor , zorla yorumla çıkıyor sadece , ben yok yada var demiyorum Allah bilir diyorum fakat apaçık yazmıyor kuranda , ben araştırdım tabi sen neye inanırsan inan o senin sorunun .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben de sana açıkladım kardeş , artık gerisi sana kalmış.Eğer gerçekten öğrenmek istersen sana gmail veya yahoo hesabımı vereyim ordan özel olarak konuşalım.Eğer diyorsan yok o zaman hadi Selametle...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
ben böyle demiyorum fakat örnek olsun diye söylüyorum sadece ;

sabah akşam ateşe arz edilirler ayetini tevil eder o zaman adam , yüreklerine ateş düştü anlamına geliyor derse ne yapacan peki ? dünya hayatında çok acı çeken insanlara denmezmi , sabah akşam ateş içinde yanıyor , yürklerine ateş düştü v.s. gibi laflar ederler , tevil ederler o ayeti .

bak ben sana dedim tevil sıkıntılıdır , tevilin sonu yoktur , yarın birgün tevil ede ede Allah ı bile inkar ederler , tevil işi sıkıntılıdır , bu yüzden ben Allah bilir der geçerim , ilk dönem islam alimleride öyle yapmış araştır istersen . bu akla yatmayan her ayeti tevil etme işi sonradan çıktı , eskiden teslim olmak vardı ayetlere , tevilin sonu yok . isteyen istediği her ayeti tevil etmesinden kolay bişey yok . arapça apaçık mecaz varsa o başka tabi fakat apaçık arapçada olmayan bişeye mecaz demek bile sıkıntılı .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:04:50 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
ben sana ebu hanife yada başkasından bahsetmedim , tevilin sıkıntısından bahsettim , bunu yaparlarsa anlamında söyledim , adamlar sizden öğrendiği teville hırsızın elini kesin ayetini onun iktidarını kesin diye tevil ediyor , yakında Allah birdir ayetini 5 te bir , 10 da bir diye tevil ederlerse şaşma , herşey Allah diyen , herşey birdir diyen zaten çıktı zmaanında , tevil işi sıkıntılıdır , , akla yatmayan ayeti ALlah bilir deyip geçmek , ayete kelime eklemeden tefekkür etmek en güzeli bence , sen ayeti tevil edince , verilen hadisi tevil edince , diğer adamda bu hakkı görür kendinde omu sadece alim der , onlarda başka ayetleri hadisleri tevil ederler , islam diye bir din ortada kalmaz ben sana söyleyim , arapçada apaçık isbatlı bir mecaz varsa ve isnbatlanırsa buna bişey demem , fakat akla yatmayan ayete kelime ekleyip , anlamını değiştirerek tevil etmenin sonu yok , bu iş yaş iş .

ibn hazm da alim bak ibn hazmında görüşlerini araştır . bu tehlikeden en çok korkan alimlerden biri bence .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:04:58 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
bak resul dedin gene , yine Allah gökte hadisini verecem , hani resul açıklardı dini diyecem , sen ALlah gökte hadisini tevil edince , adamda hırsızın elini kesin hadisini tevil edebilir , cariye apaçık olarak elini göğe kaldırıyor gökte diyor , oda mümine diyor cariyey , yani kafir demiyor ,, sen tevil edersen adamda hırsızın elini kesin ayetiyle , hadisini tevil eder , ben sana tevil işinin sıkıntısını anlattım , gerisi sana kalmış , bide sen sadece tevil yapmıyorsun ayete kelimede ekliyorsun , mesela gök kelimesi olmadığı halde gök diyorsun , anlamı tevil etmek başka , ayete kelime eklemek başka , neyse ben seni uyardım tevil konusunun sıkıntısından dolayı , apaçık arapça bir mecaz olmadığı sürece mecaz bile demem ben ayetlere , apaçık kuranda açıklanan mecaz olmadıkça mecaz bile demem , tevil etmeden tefekkür derim ve Allah bilir gerçek anlamını derim , kesin şudur dersem kurana ekleme yapmış olurum çünkü .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:05:05 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Maile geçin lütfen, bunalttınız.. karizm
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben sana anlattım ,sende bana , tamam gerisi tercihe kalmış. Hadi Selametle...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.