Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP
Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP
sabah akşam ateşe arz edilirler ayetini tevil eder o zaman adam , yüreklerine ateş düştü anlamına geliyor derse ne yapacan peki ? dünya hayatında çok acı çeken insanlara denmezmi , sabah akşam ateş içinde yanıyor , yürklerine ateş düştü v.s. gibi laflar ederler , tevil ederler o ayeti .
bak ben sana dedim tevil sıkıntılıdır , tevilin sonu yoktur , yarın birgün tevil ede ede Allah ı bile inkar ederler , tevil işi sıkıntılıdır , bu yüzden ben Allah bilir der geçerim , ilk dönem islam alimleride öyle yapmış araştır istersen . bu akla yatmayan her ayeti tevil etme işi sonradan çıktı , eskiden teslim olmak vardı ayetlere , tevilin sonu yok . isteyen istediği her ayeti tevil etmesinden kolay bişey yok . arapça apaçık mecaz varsa o başka tabi fakat apaçık arapçada olmayan bişeye mecaz demek bile sıkıntılı .
ibn hazm da alim bak ibn hazmında görüşlerini araştır . bu tehlikeden en çok korkan alimlerden biri bence .
Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...
Koşarak Ulaştır Ya Rabb...
Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...
Yüreğim!
Kör düğüm ...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi