You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP

Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP

Cezalı Üye
RE: Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP
vahabilikle ne işim var benim , herhangi bir mezhebten bile saymıyorumki kendimi bide vahabi olayım , müslüman olarak tanımlıyorum kendimi , vahabilere sorsan belkide benim kellemi almaya kalkarlar gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:05:16 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
nihat hatipoğlu galiba teyemmümle ilgili ayeti bilmiyor . kuranda teyemmümün nasıl alınacağı var , Allah iki yerde açıklamış , sahabe nasıl kurandaki o ayeti bilmez yerde debelenir Allah aşkına .

5 - 6 - ................su da bulamamışsanız, temiz bir toprağa teyemmüm edin. Bunun için de yüzlerinizi ve ellerinizi o toprakla meshedin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, fakat sizi temizlemek ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor.

4 - 43 -................ su da bulamazsanız o zaman tertemiz bir toprak ile teyemmüm edin. Niyetle yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz ki Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.

kurandan uzaklaşmanın bir sonucuda bu olsa gerek , dini anlatmak için aylık 500 milyar para almaya benzemez bu işler .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:06:23 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
Sunnet/hadisler hicbur zaman dinin temelini olusturamaz. Dinin kaynagi Allahin sozleridir ki buda Kurandir. Bir hadis Kuranla celisiyorsa yalandir. Kuranda olan birsey diyorsa dogrudur ki Kuran tek basina yeterdir.

Andolsun size hatırlatıcı bir kitap indirdik. Yine de aklınızı kullanmayacak mısınız? Enbiya 10

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik. Nahl 89

Hüküm yalnız Allah’ındır. O kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur. Ama insanların çoğu bilmiyorlar. Yusuf 40

Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım? Enam 114

Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu? Ankebut 51

Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Enam 38

Allah insanlardan Kurani okumakarini istemistir. Ama, biz Kurandan anlamayiz demek Kuranla celisir. Bu buyuk bir yanlistir.

Peygamberin din adina soyledigi her soz Kurandadir. Kuranda olmayan, Peygamberin soyledigi iddia edilen soz din degildir. Ornegin sakal birakmak, kabak yemek vs. bunlar din degildir, hurafelerdir.

De ki “Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.” Enbiya 45

Kuran cok aciktir. Rabbimiz herseyi aciklamistir, bizim icin kolaylastirmistir. Peygamberimiz din adina sadece vahiy ile uyarmistir, bunlarda Kuranda yer alan surelerdir ayetlerdir. Hadisler kesinlikle dinin kaynagi olamazlar. Bunlar gibi daha bircok ayet vardir.

Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran’ı devre dışı tuttular. Furkan 30

Allah insanlari anlayamayacagi kitaptan sorumlu tutar mi?

Selametle
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Hadislerin durumu vahimdir.

Kuran : O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.
42- Şura Suresi 11

Hadis: “Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”

Müslim-İman 302; Buhari 97/24, 10/29; Hanbel 3/1

Kuran: Ve hiçbir şey O’nun dengi değildir.

112- İhlas Suresi 4

Hadis: “Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”

Kuran: Dinde zorlama yoktur.

2-Bakara Suresi 256

Hadis: “Dinini değiştireni öldürün.”

Nesei 7-8/14; Buhari 12/1883

Kuran: Doğrusu hiçbir günahkar bir başkasının günah yükünü yüklenmez.

53-Necm Suresi 38

Hadis: “Ölü, ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.”

Buhari-K. Cemiz 32,33,34

Kuran: Zulmedenler dedi ki: Siz olsa olsa büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz.

25- Furkan Suresi 8

Hadis: “Peygamber Medine’de bir Yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı.”

Bircok hadis Peygambere iftiradir. O yuzden Allah bize diyor ki...

Hüküm yalnız Allah’ındır. O kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur. Ama insanların çoğu bilmiyorlar.

12- Yusuf Suresi 40

Allah disinda kimse hukum veremez, buna Peygamberler dahildir. Peki hala Buhari Muslim diyenlere ne demeli?

154- Size ne oluyor, nasıl hüküm veriyorsunuz?

155- Hiç mi öğüt almıyorsunuz?

156- Yoksa sizin apaçık olan bir deliliniz mi var?

157- Şayet doğru söylüyorsanız kitabınızı getirin.

37-Saffat Suresi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sahih hadisler, kuran'in uzerine indigi peygamberimizin hayatindan enstantaneler sunan, bu dinin her zaman faydanilan ve inkari mumkun olmayan mirasidir. Kuran'i nebevi sunnette koparamazsiniz. Siyer kitaplari, kaynaklar, yuzyillardir onumuzdedir. Tipki kuran gibi. İfrata ve tefrite kacmadan, onlara vahiy muamelesi yapmadan, vahiy ile karsilastirarak dikkata almak durumundayiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kuran sadece Kurana uymamizi soyler. Kuranda Peygamberin sunnetinden bahsetmez, Allahin sunnetinden bahededer. Kuran Peygambere uy diyorsa ki diyor, Kurana uymamizi emrediyor.

Daha önceden gelip geçenler hakkında Allah’ın sünnetidir. Allah’ın sünnetinde kesin olarak bir değişiklik bulamazsın. Ahzab 62

De ki: “Size Allah’ın hazineleri yanımdadır demiyorum, gaybı da (algılanamayanı da) bilmiyorum ve ben size bir meleğim de demiyorum. Ben bana vahyedilenden başkasına uymam.”

6-Enam Suresi 50

Demekki Peygamberin din adina soyledigi hersey vahiydir yani Kurandadir. Bunun sagi solu yoktur.

De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp korkutuyorum.

Enbiya Suresi 45

Demekki neyle uyariyormus? Vahiy ile yani Kuranla. Onun disinda benim sunnettim benim hadisim filan demiyor.

Cunku Allah, hicbirsey Kuranin dengi degildir diyor. Buna hadislerde dahil.

De ki: “And olsun, eğer insanlar ve cinler şu Kuran’ın bir benzerini getirmek üzere bir araya toplansalar, birbirlerine destek de olsalar, onun bir benzerini yine de meydana getiremezler.” Isra 88

Allah Kuranin isigindan mahrum etmesin.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.