You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP

Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP

Cezalı Üye
RE: Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP
ben Allah göktede demiyorum , aişe 9 da evlendide demiyorum gülücük senin inancının samimiyetsizliğini gösteriyorum sadece , hadis hadis diyorsun hadis yazılınca kabul etmiyorsun , hadislerden bir tanesine uyduruk diyene sapık kafir diyorsun fakat verilen hadisi kabul etmiyorsun , senin inancındaki samimiyetsizliğini , insanlara boşuna hakaret ettiğini isbat ettim sadece . bu davranışından dönüp önüne gelene kafir dememen için sana ders olsun bu . çünkü kafir dediğin kişilerin yaptığını sen yapıyorsun .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:04:08 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Sedat , hadisleri kabul ettiğini söylüyorsun dimi :

Kim Kur'ân'ın tefsiri hakkında kendi görüş ve arzusuna uydurarak hüküm verirse o da Cehennem'deki yerine hazırlansın.” (Müsned: 1965)

Birsürü ayet paylaşıp , kendi görüşüne göre yorumladın.Allahtan kork ve tevbe et.Ben sana büyük Alimlerden alıntılar yaptım.İmam Razi gibi , İbn Aşur gibi muteber tefsir kitaplarından naklettim.

Ama sen kendin yorumladın.Bu da sana ders olsun.Bir daha kendi görüşünle ayet ve hadis açıklamamayı öğrenirsin artık.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
sevgili nihat hatipoğlun red ediyor o hadisi gülücük masal diyor , hani o , hadis redçilerine sapık derdi gülücük

ben sana büyük alimelrden neler neler getirirm , aklını yitirip akıl hastahanesine düşersin diye burda yazmıyorum , yinede seni düşünüyorum fazla üstüne gelmeyeyim senin , sana bu ders olsun , önüne gelene kafir demeyi ve hakaret etmeyi bir gün bırakırsın inşallah .
sende yeri geliyor hadis red ediyorsun , nihat hatiopoğluda red ediyor , bir hadisi biri kabul ediyor öteki etmiyor , verdiğin alimlerde bile bir hadisi alıp öteki hadisi almayanlar var .

hadisler böyle kanyaklar işte , kişiden kişiye yorumdan yoruma değişiyor bu yüzden hadisler üzerinden insanları kafir etmeye kalkarsan müslüman dünyası savaştan ve kandan kurtulamaz , bu kadar savaş ve kanda bu yüzden olabilir . biz temellere bakalım temelerde birleşelim , gerisi yorum , tefekkür , hadis v.s. , fakat temeller bizim birliğimizi sağlar yoksa bu kan durmaz , sen işine gelen hadisi red edersin , diğer işine geleni alır , kafir ilan eder , sapık ilan eder bu savaş bitmez .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:04:18 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
sinir
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
başka birisi başka hadisi kabul etmeyince neden kafir diyorsun o zaman ? bak nihat hatipoğluna gelince onun görüşünü benimsemessin olur biter diyorsun , onu kafir ilan edip hakaret etmiyorsun , başka hadisi kabul etmeyen şahısada senin görüşün kabul etmiyorum de geç o zaman , hakarete ne lüzum var !!! hadisler konusunda bir çok düşünce olabiliyor , mezheb alimleri bile bir hadisi alıyor diğer hadisi almıyor bazen , farklı düşünenler hep olmuştur , hadisler üzerinden insanları kafir ilan etmemeyi , hakaret etmemeyi öğrenirsin umarım .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:04:27 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
1-Hadisi inkar edene kafir demiyorum.

2-Hadislerin arasından itikat mevzuları vardır.Mesela Hz.İsanın nuzulu,Kabir azabı gibi

Hanefi Mezhebinin İmamı Ebu Hanife rh. diyor ki : Kabir Azabını inkar eden kafir olur.

Bu Alim kafir olur diyor.Ben de diyorum ki , bu kadar ayeti ve hadisi biz doğru anlayamayabiliriz.Alimler ve büyük ilim sahipleri doğru anlarlar.O yüzden böyle itikat mevzularındaki hadisleri inkar etmenin sonucu yukarıda Ebu Hanifenin dediği gibi sonuçlanabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kuranda geçmeyen konulardan biriyse o hadis , kafir olmaz ahmet , ebu hanife mi sadece alim ? bir sürü başka alimler var , sen tek alimin görüşüne göre değerlendirirsen zaten senin sorunun var demektir , bir insan birisine kafir dedi diye kafir olmaz , onu Allah bilir kim kafir olur kim olmaz . ayette mealen ; ortak koşma dışında dilediğini bağışlar diyor , dilediğini diyor , sen yada başkaları önüne geleni cehenneme gönderiyorsanız sizde sorun var demektir , bir sürü alim var hepsinden bilgi almaya bak , tek kişiye yoğunlaşırsan , başka kişileri , farklı görüşleri dinlemessen robotlaşırsın ve gelişemessin benden sana söylemesi .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:04:37 PM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.