You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Neden laiklik karşıtısınız?

Neden laiklik karşıtısınız?

Uzman
RE: Neden laiklik karşıtısınız?
Arkadaşım sen nereye ulaşmaya çalışıyorsun? Bu kuralları biz koymadık ki. Allah'ın kanunları bunlar. Biz de senin gibi Allah'ın kuluyuz sadece. Uymamız emredildi, olabildiğince uymaya çalışıyoruz. Başka alternatifimiz yok.

Sen lütfen üzerine alınma. Ama gerek bu forumda gerekse sosyal hayatımda Allah, iman ve islam konularına dair sorulmamış bir soru kalmışmıdır bilmiyorum. Ve insalar da bilgisi ölçüsünde cevap vermeye çalıştı. Sonucun bir kere bile değiştiğini hatırlamıyorum. Herkes aynı fikrini muhafaza etti, hatta söylenenlerle dalga geçenler bile oldu.

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. Şeriatı ister beğenelim, ister beğenmeyelim. Allah'ın koyduğu bir hükmü ister anlayalım ister anlamayalım. Bizler açısından değişen hiçbir şey yok. Allah emretti, o kadar. Elbette Allah'ın her emrinin bir hikmeti vardır. Ama biz bunu anlayamıyoruz diye o emrin hikmeti yok olmaz. Biz anlayamamışızdır sadece. O yüzden itaat etmemiz gerekiyor ya zaten. Sorgulayacaksak yine sorgularız. Ama bu sorguladıklarımızda Allah'ın büyüklüğünü göremiyorsak o da boş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Siz yorumu yazarken bende yazıyordum, sizden sonra yolladım mesajımı. Ana mesajımı biraz daha okusaydınız, Laiklik anlamından bahsediyordum. Atatürk'ün getirdiği laiklik ilkesi de her din, mezhep ve milletin aynı bayrak altında saygı ve sevgi çerçevesinde yaşamasıdır. Ayrıca Atatürk Cumhuriyet sistemini getirerek, dış ülkeler ile olan ilişkimizi arttırdı. Zira Osmanlı'ya bir çok ülke kin ve nefret duyuyordu, hatta yıkılma sebeplerinden biri olarak bile sayabiliriz. Osmanlı var olsaydı, bir çok düşmanımız olacaktı ve önümüzde ambargolar olacaktı. Teknolojimiz yüksek olmadığı için, teknoloji çağının başında 1-0 malup olacaktık. En azından şimdi ülkeler arası bağlarımız sayesinde, kendimiz üretemesek bile ihtiyacımızı bir nebze de olsa giderebiliyoruz. Eskiden atlarla, kılıçlarla savaşılırdı. Şimdi tanklar, uçaklar çıktı. Ee sen tank ve uçak üretemiyorsan, düşman olduğun ülkeler sana neden satsın ki? Biraz objektif olalım arkadaşlar, ön yargıyla bakmayalım olaya. Atatürk'ü yüce rabbim bu millete bir armağan olarak karşısına çıkartmıştı. Atatürk Osmanlı düşmanı olsaydı, düşman birliklerine katılırdı ya da bir sürü müslüman onla birlikte canı pahasına savaşmazdı. 100 sene sonrasını bile görecek bir adama, hele ki senin bulunduğun toprağı koruyup kolladıysa bu kadar düşman olmanın lüzumu yok. Atatürk'ten çok bahsettim ama dayanamıyorum artık, ölmüş adamın arkasından bile küfür edenler var. Bu kadar da olmaz yani, içimi dökmek istedim diyebilirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2015, Saat:04:55 PM, Düzenleyen: captaincido.
Yönetici
Bir İslam şeriati ile yönetilen ülkede başka dinlere mensup olan insanlar kendi dinlerini rahatca yaşayabilecekleri şekilde olanaklara sahip olabilmeleri için devlet izin verir-onlara dinlerini yaşayabilmeleri konusunda yardım etmez izin verir. Çünkü yanlış olan bir şeyi yapmalarına yardım etmek doğru değildir(diğer dinlerde her şey yanlış değildir, doğru olanlar, İslama uygun olanlar desteklenir).

Örneğin (Bu "İslam da zorlama yoktur"a da bir örnektir) bir Hristiyan örtülü gezmek zorundadır. Bu onların dininde de öyledir. Bunu yapmaları için onlara izin verir, yardım eder. Bir ateis örtülü olmak zorunda değildir fakat edepsiz giymemeleri konusunda onlara özel kanun çıkarılır. Bir Müslüman örtülü olmak zorundadır eğer örtünmezse ceza alır, eğitim verilir vs. gerekirse zorla örtünmesi sağlanır.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Öncelikle şunları söylemek istiyorum. Hilafet ve anayasadan devletin dininin İslam olduğu ibaresi 1924 yılında kaldırıldı. Daha önceki anayasada devletin dini İslam' dır ibaresi bulunuyordu. Kurtuluş Savaşı ne zaman oldu? 1924 yılından önce değil mi? Öyleyse Kurtuluş Savaşı' nda ecdadımız İslam uğruna savaşıyordu. Atatürk neden 1921 Anayasası' nda ekledi devletin dini İslam' dır ibaresini? Biliyordu bunu kaldırsa onu destekleyen olmayacağını.

Osmanlı Allah' ın indirdiği Kuran ile hüküm veriyordu elbette düşmanı çok olacak. İslami devlet olsa sömürgeciliğe engel olacak mesela. Sömürgeci devletler hiç böyle bir devlet ister mi? Türkiye izin veriyor da başında üşüşen birileri olmuyor. Türkiye herhangi bir zulme karşı dursa bak bakalım neler oluyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2015, Saat:05:20 PM, Düzenleyen: paktuna.
General
Deniz Baykal ile beraber CHP, Atatürk'ün partisi olmaktan çıkmıştı. Parti ilk o zaman dağıldı zaten. Kemalist ile Atatürkçüler çekirdek kadrolarıyla devam ederken Atatürk'çüler bağnaz kemalistlere karşı çıktılar. Ve hatta sekülarizmi vazgeçilmez olarak görmeye başladılar. Laiklikten filan çoktan geçtiler.

( bir şeyler daha yazacaktım da unuttum bakim tekrargülücük bodoslama yazmışsınız bir sürü)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şunu yazmazsam çatlarım herhalde vallahi ben şu Usluba cidden kıl olmaya başladım artık.
Camiler mi kapatıldı oruç mu tutamıyorsunuz yok hacca mı gidemiyorsunuz yok başörtülü falan filan.

Valla kimse kusura bakmasın benden bunlardan bıktım ayrıca bu tip hitaplar karşısında aman efendim şöyle şöyle diyen anlatan nezaket gösterecem diye şekle giren Müslüman tayfayada.

Benim baba tarafımda paso Atatürkçü. Her hakkı kendilerinde görüyorlar. Bir linkle de hemen şeriati öğreniyorsunuz maşallah. Sürekli cahil örümcek kafalı bilmem ne diye yaftalanan, her yaptığı hareket batan eziklendikçe eziklenen bireyler haline geldi müslümanlar ya.

Her Ramazan yok müslümanlar sakin olsun yok oruç tutmayanlara saygı bilmem ne,
Ya biri de inanalar oruç tutuyor diye saygı duysun.

Valla paso saygı göstermekten bıktım usandım ben.

AKP ye göre mi islam ölçerlik mi yapıyorsunuz anlamıyorum.

Onlarda zenginleştikçe sesler çıkmaya başladıkça, yılların ezikliğini birden üstlerinden atınca şaşırmaya başladılar.

Herkes uçmuş.

Kendi kafalarına çıkarlarına göre değil adam gibi şeriat gelecekse gelsin.

Daha kavram bilmiyoruz ona buna karşı çıkıp şunu bunu istiyoruz.

Neyse yazmak bir işe yaramaz bende içimi ucundan döker gibi yapmış olayım.

Diri insanları sömürdünüz üzerine toprak örtüp durun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camiler mi kapatıldı, namaz kılamıyor musunuz?
Evinizde namaz kıldığınız öğrenilse, polisler gelip sizi tutuklayacak mı?
Her semtte, bayram namazlarında bile düzgün dolmayan camiler yok mu?

bende buraya kadar okudum...kardeşim bundan 15-20 yıl önce insanlar dini yüzünden bu ülkede dışlanıyordu ..bunu da biliyormusun....sırf başı kapalı olduğu için tıp ta sınıfının birincisi olan bir kızı diploma törenine almadılar..ve başındaki örtüyü çekmeye çalışan bir doçent bağıra bağıra sizi burda istemiyorz defolun diye 20 li yaşlarında ki bir genç kızı aşağıladı

geçmiş arşivleri incele...sen ne anlatıyorsun ki..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-08-2015, Saat:08:41 AM, Düzenleyen: Noyan.
General
Atatürk ölmüş adamın arkasından küfür ediliyormuş yazıkkkk...bizim peygamberimize efendimize küfür edildiğinde ,saçma sapan karikatürler yapıldığın da türkiye de laiklik adı altında bazı kesimlerin bunları desteklediğinde hiç yazık,günah ölünün arkasından bu da yapılırmı demiyorsunuz....

İstanbul da adını unuttum cami resterasyonunu ödül aldığı bir canlı yayın programında mescit yapmaları istemiyoruz diye bangır bangır bağıran sinema sanatçısı ne oluyor..

peki bu düşmanlığın üzerine hala siz bizimi suçlu görüyorsunuz...bizi rahat bıraktınızda mı susmadık
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

BAŞI ÖRTÜLÜ ANNELER YEMİN TÖRENİNE ALINMADI
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.