Ekleme: Bazı yerleri sert bir üslupla anlatmış olabilirim, orada kırıcı olmak istemedim ama eğer öyle olduysam özür dilerim. Orada anlatmak istediğim laikliğin dinimizi yaşamanıza engel olmadığıydı. Başörtü kavgaları evet maalesef oluyor. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Atatürk olmasına rağmen, onun reformlarının arkasında durarak Atatürk'ün adı da maalesef ki karalanıyor. Her yerde bir pürüz olur, konu din olunca medyaya yansıması normal. Ama üniversitelerde artık öyle başörtüsüyle girilmez diye bir kanun yok, yani bir çok tesettürlü üniversite öğrencisi görmüşümdür.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Neden laiklik karşıtısınız?
Neden laiklik karşıtısınız?
Ekleme: Bazı yerleri sert bir üslupla anlatmış olabilirim, orada kırıcı olmak istemedim ama eğer öyle olduysam özür dilerim. Orada anlatmak istediğim laikliğin dinimizi yaşamanıza engel olmadığıydı. Başörtü kavgaları evet maalesef oluyor. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Atatürk olmasına rağmen, onun reformlarının arkasında durarak Atatürk'ün adı da maalesef ki karalanıyor. Her yerde bir pürüz olur, konu din olunca medyaya yansıması normal. Ama üniversitelerde artık öyle başörtüsüyle girilmez diye bir kanun yok, yani bir çok tesettürlü üniversite öğrencisi görmüşümdür.
Atatürk'ün bir asker olarak yaptıkları ile ilgili söyleyecek bir şeyim yok. Allah razı olsun. Ancak siyasi alanda aldığı birtakım kararlar yanlıştır. Mesela tarafsız olması gerekirken tarafsız olmayan bir cumhurbaşkanımız var şu anda. Peki tarafsız olmayan ilk cumhurbaşkanı kimdir? İnanır mısınız bilmem ama cevap Mustafa Kemal Atatürk. Bu söylediğimi delilleriyle ispat edebilirim.
Benim Atatürk'e bir düşmanlığım değil ancak bir minnettarlığım olabilir. Bazı yanlış kararlar aldığını düşünüyorum. Olabilir, bu ülkemiz adına yaptığı fedakarlıkları değiştirmez. Ayrıca o döneme dair bilmediğimiz çok şey var. Söylediklerimizin çoğu farazi olmaktan öteye geçemiyor. Böyle konularda kesin yargılar kullanmak anlamsız.
ama Suriyelilerin tamamen yerleşmesi rahatsız etmemeli...türkiyede yaşayan Müslümanların çoğu muacir....bosna hersek-bulgaristan-yunanistan-arnavutluk...benim dedelerim de göçmüş buraya ...ALLAH aşkına türkiyenin gerçek sahipleri kim söylermisin o zaman..Atatürkçülermi sadece
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bizimkilere gelince Rahat ettiklerinde vatanın gerçek sahibi olurlar, aksi halde gidip avrupa'ya amerika ya şikayet ederler. Yemişim onların vatanperverliğini mide bulantım da bundan kaynaklı.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Batıdan doğuya (şemdinli) taini çıkmış güya vatanını milletini çoook seven" şöyle asarım böyle keserim" diye nara atan birinin önceden tanıdığımız annesi bana tlefon açıyor diyro ki:
- çocuğum evde gömleklerini unutmuş gömlek almak için dışarı çıkamıyormuş, sen iki gömlek alıp gönderirmisin!!!
evet savaş ortamı olmayan bir yerden asmak kesmek çok konuşmak naralar atmak ne kadarda kolay, iş pratiğe gelince bir gömlek alamayacak kadar acizlik malesef...Suriyeliler içinde aynı şey sözkonusu, evleri yakılıp yıkılmış, işyerleri talan edilmiş, kız çocuklarının namusu sırtlarında yük olmuş, ne tarafa yanaşsa o taraftan darbe yemiş insanlardan bahsediyoruz...
Silvanda güya DEVLET-cilik oynayanlar özerklik ilan etmelerinin ertesi günü halk tarumar edilmiş iş imkanı söndürülmüş can mal emniyeti kalmadığını görünce topluca oradan göç ettiler..işin içinde olmadan anlaşılmaz diyorum..birilerini suçlamadan, onlara akıl vermeden önce empati iyidir..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Allah'ın hükümlerini hiçe saymak demektir.
Faize,fuhuşa adaletsizliğe namussuzluğa razı gelmek demektir.
Zulme karşı olmamak demektir.
Zinaya ahlaksızlığa normal bakmak demektir.
Terbiyesizliğe müsamaha göstermek demektir vs.. uzar gider.
Nasıl karşı olmayalım.??
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi