You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Neden laiklik karşıtısınız?

Neden laiklik karşıtısınız?

Acemi Üye
RE: Neden laiklik karşıtısınız?
Bazı arkadaşların dediği gibi laikliği yanlış yansıtan bir toplum da var. Din düşmanları da bunların arkasına saklanıyor olabilir. Ona bakarsanız kötü Atatürkçülerin olduğu gibi kötü müslümanlar da var. Siz nasıl onları böyle yorumluyorsanız, onlar da müslümanlar kafa kesiyor diyor. Aslında 2 tarafta haksız, gerçek laiklik bu değildir ve onların sandığı müslümanlıkta kafa kesmekle olmuyor. Suriye konusu açılmış, ona da bir yorumda bulunmak isterim. Suriye'lilerin Türkiye'de bulunması gelişimimiz açısından hiç hoş değil. Giderek yerleşiyorlar. Yaşlı erkekleri, kadınları ve çocukları anlarım. Peki 20'li yaşında erkekler neden buraya kaçmış? Zamanında bizim topraklarımız işgal altındayken bizim 15 yaşlarında olan vatandaşlarımız bile silah tutmayı bilmese de savaşmış. Bunlar işsizliği de arttırıyor. Adamlar 700 liraya çalışıyor, sonra vatandaş iş bulamıyor. Neden iş veren ucuza işçi çalıştırmak varken Türk vatandaşı çalıştırsın ki? Haksız mıyım? Kadın, yaşlı ve çocuk Suriye'lilere barınak ve gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına karşı değilim. Ama sokak ortasında dilenip, milleti rahatsız etmeye hakları yok. Haberleri incelerseniz hepsinin iyi olmadığını görürsünüz. Saygılar.

Ekleme: Bazı yerleri sert bir üslupla anlatmış olabilirim, orada kırıcı olmak istemedim ama eğer öyle olduysam özür dilerim. Orada anlatmak istediğim laikliğin dinimizi yaşamanıza engel olmadığıydı. Başörtü kavgaları evet maalesef oluyor. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Atatürk olmasına rağmen, onun reformlarının arkasında durarak Atatürk'ün adı da maalesef ki karalanıyor. Her yerde bir pürüz olur, konu din olunca medyaya yansıması normal. Ama üniversitelerde artık öyle başörtüsüyle girilmez diye bir kanun yok, yani bir çok tesettürlü üniversite öğrencisi görmüşümdür.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-08-2015, Saat:11:33 PM, Düzenleyen: captaincido.
Uzman
Ben burada Atatürk'e bir şey dendiğini hiç görmedim. Bazı insanlar Atatürk'e laf ediyor ama maalesef ahir zamanda peygamber efendimize (sav) hatta Allah'a bile hakaretler edilebiliyor. Dolayısıyla Atatürk'e edilen hakaret pek gözüme gelmiyor açıkçası.

Atatürk'ün bir asker olarak yaptıkları ile ilgili söyleyecek bir şeyim yok. Allah razı olsun. Ancak siyasi alanda aldığı birtakım kararlar yanlıştır. Mesela tarafsız olması gerekirken tarafsız olmayan bir cumhurbaşkanımız var şu anda. Peki tarafsız olmayan ilk cumhurbaşkanı kimdir? İnanır mısınız bilmem ama cevap Mustafa Kemal Atatürk. Bu söylediğimi delilleriyle ispat edebilirim.

Benim Atatürk'e bir düşmanlığım değil ancak bir minnettarlığım olabilir. Bazı yanlış kararlar aldığını düşünüyorum. Olabilir, bu ülkemiz adına yaptığı fedakarlıkları değiştirmez. Ayrıca o döneme dair bilmediğimiz çok şey var. Söylediklerimizin çoğu farazi olmaktan öteye geçemiyor. Böyle konularda kesin yargılar kullanmak anlamsız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Suriyeli gençler konusuna katılıyorum...aslında içimden geçeni açıkça söyleyeceğim bende kızıyorum...işyerine hergün gencecik Suriyeliler geliyor ..güçlü,dinç,sağlıklı iş varmı diye soruyorlar...erkeklerin topraklarını bırakması yanlış ...vatansızız diyerek kenara çekinilmemeli...savaşılmalı...vatan,toprak namustur...

ama Suriyelilerin tamamen yerleşmesi rahatsız etmemeli...türkiyede yaşayan Müslümanların çoğu muacir....bosna hersek-bulgaristan-yunanistan-arnavutluk...benim dedelerim de göçmüş buraya ...ALLAH aşkına türkiyenin gerçek sahipleri kim söylermisin o zaman..Atatürkçülermi sadece gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Suriye'yi değerlendirirken bilinen bir savaş olmadığını göz önünde bulundurmak gerek. Onlarca cephe ve onlarca güç birbirleri ile karşı karşıya geliyor. Büyük bir çıkmaz var. kimin ne olduğu ve neye hizmet ettiği belli değil. Biz burada sadece muhteşem! basınımızın anlattıklarını biliyoruz.

Bizimkilere gelince Rahat ettiklerinde vatanın gerçek sahibi olurlar, aksi halde gidip avrupa'ya amerika ya şikayet ederler. Yemişim onların vatanperverliğini mide bulantım da bundan kaynaklı.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hasklısın alpi somut bir örnek vereyim

Batıdan doğuya (şemdinli) taini çıkmış güya vatanını milletini çoook seven" şöyle asarım böyle keserim" diye nara atan birinin önceden tanıdığımız annesi bana tlefon açıyor diyro ki:
- çocuğum evde gömleklerini unutmuş gömlek almak için dışarı çıkamıyormuş, sen iki gömlek alıp gönderirmisin!!!

gülücük evet savaş ortamı olmayan bir yerden asmak kesmek çok konuşmak naralar atmak ne kadarda kolay, iş pratiğe gelince bir gömlek alamayacak kadar acizlik malesef...

Suriyeliler içinde aynı şey sözkonusu, evleri yakılıp yıkılmış, işyerleri talan edilmiş, kız çocuklarının namusu sırtlarında yük olmuş, ne tarafa yanaşsa o taraftan darbe yemiş insanlardan bahsediyoruz...

Silvanda güya DEVLET-cilik oynayanlar özerklik ilan etmelerinin ertesi günü halk tarumar edilmiş iş imkanı söndürülmüş can mal emniyeti kalmadığını görünce topluca oradan göç ettiler..işin içinde olmadan anlaşılmaz diyorum..birilerini suçlamadan, onlara akıl vermeden önce empati iyidir..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-08-2015, Saat:09:53 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
...
Laikliğe karşı olmamak beşeri yasaları onamak demektir.

Allah'ın hükümlerini hiçe saymak demektir.

Faize,fuhuşa adaletsizliğe namussuzluğa razı gelmek demektir.

Zulme karşı olmamak demektir.

Zinaya ahlaksızlığa normal bakmak demektir.

Terbiyesizliğe müsamaha göstermek demektir vs.. uzar gider.

Nasıl karşı olmayalım.??

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.