You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ne yapsam bilmiyorum

Ne yapsam bilmiyorum

Yeni Üye
Ne yapsam bilmiyorum
Konuyu dogru yere mi aciyorum onu da bilmiyorum. Bu foruma bir kac dakika önce üye oldum. Evliligim ile ilgili yasadigim sorunlarimi cevremde kimse ile paylasmak istemiyorum o yüzden burdayim. Belki benim gibi olupta sorunlarini cözenler vardir diye.

Tam 1 yillik evliyim. Esim ile 2007den beri tanisiyoruz. Esimle evlenmeden önce birbirimize uzak yerlerde yasadigimiz icin cok fazla yüz yüze gelmedik. Ama sabirla birbirimizi bekledik ve sonunda da evlendik.

Esim namaz kilar, sadakasini verir, cuma namazlarini hic kacirmaz. Disaridan bakildiginda tam bir beyfendi. Ancak ne yazik ki kötü aliskanliklari da var ve bunlari en cok bana ve kendi ailesine yansitiyor. Disariya karsi cok iyidir ama evin icinde malesef o beyfendiligini koruyamiyor. Allahi ve dini bu kadar cok seven bir adamin agzindan küfür ve hem annesine hem esine (bana) karsi sinirlendiginde hakaretler yagdirmasi beni üzüyor. Ailesi inanilmaz iyi insanlar, Allah (c.c) onlardan defalarca razi olsun. Benim problemin sadece esim ile. Ben yapi olarak sakin ve sabirli bir insanim. Ancak kendi ailemden hakaret isitmedim hic bir zaman. Hep sevkatle yaklasti ailem bana. Hic bir zaman ordan kalk suraya otur demediler. Bende ayni sekilde hic bir zaman ailemin kalbini kirmadim, onlarin rizasini aldigimi biliyorum. Ancak ne yazik ki esimin hakaretleri ve küfürlerine karsi sabirli olamiyorum artik. Kendimi taniyamaz oldum. O hakaret ettikce bende sesimi yükseltir hale geldim. Ben sesimi yükselttikcede o daha da cok bagirir oldu. Bir kisir döngünün icerisindeyim sanki. Kalbimi cok kiriyor ve bunu yaptiktan sonrada cok pisman olup özür diliyor. Her ne kadar onu affeder gibi gözüksemde aslinda icime atiyorum. Unutamiyorum yaptiklarini, cünkü zaten özürlerinden sonra tekrarladigi icin unutturmuyor.

Ne yapayim ben simdi? Esim nisanliykende böyleydi hep sabirla bekledim ama degismedi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ah Teslimiyet..!
RE: Ne yapsam bilmiyorum
yeterince dua ettiniz mi?
Hocaefendi bir şey olmuyor dediğinizde kırk gece o iş için kalkıp ağladın mı? başını yere koydun,alnını yaşlar içinde buldunmu? diyor.
Yani Onun huzuruna gidip ne kadar yalvardınız, acziyetizi, muhtaçlığınızı ne kadar ifade ettiniz.
Şüphesiz ki Allah çok merhametlidir. Izdırap en güzel duadır. Yeter ki ızdırabınızı Ona iletin, Onnla dertleşin. İnsanlara ne kadar anlatırsanız anlatın kimse sizi anlamaz. Bizi bizden daha iyi anlayan sadece O vardır. Size yardım edebilecek tek Kudret Odur.
Allah herşeyi görüyor ve biliyor.
Şüphesiz O ihmal değil imtihan eder.
sabredin ve sabırla dua edin.
Allah yardımcınız olsun..

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah yardımcınız olsun.
Sabır verdiği gibi esenlik de versin İnşallah.
Evlilik sevgiyle başlar, saygı ile devam eder.

Bana göre yapılabilecek en iyi şey dua etmektir.
Allah yardımcınız olsun İnşallah ve tekrardan.icon
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dını vecıbelerını yerıne getıren,içinde Allah korkusu olan bır ınsanın nefsıne karsı bu kadar zayıf olması mantık dısı bı durum.
hala sızın varlıgınızı kabullenemeyen baska bırısı tarafından dolduruluyor olabılır yada bu evın reısı benım benım varlıgımı ve ustunlugumu kabullenın cabası ıcınde olabılır.bunu suna ıstınaden soyluyorum;kufur eden,hakaret eden ınsanlar genelde karsıısndakı ınsana karsı ustunluk kurma cabası ıcınde olanlardır.
tabı benım soyledıklerım sadece bır varsayım.
asıl soylemek ıstedıgım;bu hareketlerının altında yatan sebebı bulmak gerekıyor,bulundugu zaman cozum yolunda daha saglam adımlar atılır.
bılınmelıdır kı Allah herseyı bır sebebe ıstınaden yaratmıstır.
Allah yar ve yardımcınız olsun...

.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
evliliğiniz için uğraşmanız, eşinize dua etmeniz ne kadar güzel birşeygülücük
böyle bir durumda ne denir bilmiyorum... hem seviyo diyorsunuz, hem küfür hakaret ediyor...
dua etmeye devam edin allah çabalarınızı boşa çıkarmicaktırgülücük

Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
davranıs sekıllerı cok fazla ama deneme yanılma yontemı ıle cozulecek gıbı bır durum degıl bu.ters tepkı verırse durum,duzelmek yerıne daha vahım bır hal alır.durumun vehametını anlatmak adına sakin oldugu bır zamanda karsınıza alarak konusmanız ıyı olur dusuncesındeyım.sen boyle davranmaya devam ederek benı kırıyorsun ve sonucu suraya dogru gıdıyor denılebılır ama tabı bunu yaparken tehdıt eder gıbı degıl de uygun bır dılle anlatmak gereklı.ve kesınlık suclayarak yapmayın bu konusmayı yoksa ters tepkı verebılır ve durum daha da ıcınden cıkılmaz bır hal alır.
mumkunse evın reısının o oldugunu bıraz daha kendısıne hıssettırın,konusarak degıl gostererek yapmalısınız bunu..
Allah yardımcınız olsun ve sabır versın..en kısa surede duzelır ınsaAllah kocanızın davranısları...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Fikrim geldi.
Belki ve İnşallah fayadası olur.
Eve geldiğinde mümkünse kapıyı siz açın ve selam verinceye dek önünden çekilmeyin.
Bir de Kızgın ve kırgın olduğunuz zaman yemek pişirmeyin.gülme

Daha da yola gelmezse daha ikna edici metodlar düşünmek lazım.sopaifade
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.