You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz Kılmakta Zorlanıyor musun ? / Fatih Yağcı

Namaz Kılmakta Zorlanıyor musun ? / Fatih Yağcı

Profesör
RE: Namaz Kılmakta Zorlanıyor musun ? / Fatih Yağcı
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Şunu biraz bi dinleyek hele.

Edit: Bediuzzaman hazretlerinden sonrasını dinlemedim.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-05-2013, Saat:01:15 PM, Düzenleyen: Sâd.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
[/quote]
Yorumlarınıza göre müslüman değilsiniz galiba hatalıysam özür dilerim.
Yorumlarınız bana tipik bir ateist sözleri gibi geldi ama sizin dediniz gibi din kurallarını imamlar veya başka birileri koymuyor. Yüce kitabımız Kur-an'ı Kerim de olan Allah'u Teala nın emir ve yasaklarıdır ve Kur-an da yazan bir emir veya yasakda tartışılmaz
''Ey iman edenler! rükû edin, secdeye varın, Rabbinize kulluk edin, iyilik yapın ki kurtulabilesiniz.'' Bu ayette de namazda ki secde ve rükunun önemi vurgulanmıştır...
[/quote]

yorumlarım biraz karşık müslümanlar arasında konuşulmayan sözler bunlar o yüzden yanlış anlamşsınız
ben insanların rabbine boyun eğmiş bir kulum rabbim benden ne istiyor peygamberlerin amacı neydi kuran ne işe yarıyor bu sorularıma cevap bulum idrak ederek tam teslim yalnızca mülkün sahibinin rızasını kazanmaya çalışıyorum

rukü ve secde nin anlamı nedir biliyormusunuz günümüz de yapılan doğru bir şey mi sizce ?
rabbimize kulluk edin derken maksat namaz kılmak mı yoksa bizden istediklerini mi yapmak kul olmak?

iyilik yapanlar kurtuluşa erer dediniz yani allahın yarattıklarına değer verecegiz büyüklük taslamıyacağız bildiğimiz rukü ve secde sanki sembolik olarak anlaşılıyor birde hayatımızda davranışlarımızda olan kısmını atlıyoruz gibi geliyor

allah kitapta ap açık yazdığını belirtiyor kıldığımız namaz bu denli önemli ise neden kurana göre kılınmıyor kuran dışı kaynaklara başvuruluyor

namaz farsca bir kelime arapca karşılığı salat demek türkcede dua destek demek salatı biraz araştırın allah bizden nasıl namaz istedi nasıl kul olmamızı istedi ortaya çıkıyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yorumlarınıza göre müslüman değilsiniz galiba hatalıysam özür dilerim.
Yorumlarınız bana tipik bir ateist sözleri gibi geldi ama sizin dediniz gibi din kurallarını imamlar veya başka birileri koymuyor. Yüce kitabımız Kur-an'ı Kerim de olan Allah'u Teala nın emir ve yasaklarıdır ve Kur-an da yazan bir emir veya yasakda tartışılmaz
''Ey iman edenler! rükû edin, secdeye varın, Rabbinize kulluk edin, iyilik yapın ki kurtulabilesiniz.'' Bu ayette de namazda ki secde ve rükunun önemi vurgulanmıştır...
[/quote]

yorumlarım biraz karşık müslümanlar arasında konuşulmayan sözler bunlar o yüzden yanlış anlamşsınız
ben insanların rabbine boyun eğmiş bir kulum rabbim benden ne istiyor peygamberlerin amacı neydi kuran ne işe yarıyor bu sorularıma cevap bulum idrak ederek tam teslim yalnızca mülkün sahibinin rızasını kazanmaya çalışıyorum

rukü ve secde nin anlamı nedir biliyormusunuz günümüz de yapılan doğru bir şey mi sizce ?
rabbimize kulluk edin derken maksat namaz kılmak mı yoksa bizden istediklerini mi yapmak kul olmak?

iyilik yapanlar kurtuluşa erer dediniz yani allahın yarattıklarına değer verecegiz büyüklük taslamıyacağız bildiğimiz rukü ve secde sanki sembolik olarak anlaşılıyor birde hayatımızda davranışlarımızda olan kısmını atlıyoruz gibi geliyor

allah kitapta ap açık yazdığını belirtiyor kıldığımız namaz bu denli önemli ise neden kurana göre kılınmıyor kuran dışı kaynaklara başvuruluyor

namaz farsca bir kelime arapca karşılığı salat demek türkcede dua destek demek salatı biraz araştırın allah bizden nasıl namaz istedi nasıl kul olmamızı istedi ortaya çıkıyor
[/quote]
Sorduğun sorular mantıklı sorular ama namaz kılmada bize en iyi örnek peygamberimiz olmuştur.Bu ise zaten hadis kitaplarında geçmektedir.Senin sorduğun sorular benim bilgimi aşıyor kusura bakma yani ben cevap veririm ama yanlış yönlendirmek istemiyorum.Bence bu soruları eğer mümkünse bir islam alimine sorarsan kesinlikle çoğunun cevabını alırsın.İmkanın yoksa bile fetva siteleri var oradan da hocalara sorabilirsin.
Çok çok özür dilerim ön yargılı davrandım ilk yorumumda lütfen kusura bakma ...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.