You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mutluluğu Seçiyorum/Öznür Özdoğan

General
[Resim: 70064.jpg]

Kitap yazarın kendi sesinden kitabın bölümlerini okuduğu bir CD hediyelidir. İsimsiz Hayatlar Manevi ve Psikolojik Yaklaşımla Arınma ve Öze Dönüş adlı 2.Basım kitabından sonra yazarın ikinci kitabıdır. Ülkemizde yayınlanan kişisel gelişim kitapları genelde çeviri niteliğindedir. İlk kez bir kitap Türk kültürünün motiflerini ile psikoloji biliminin bulguları birleştirilerek hazırlanmıştır.

Özetle kitabın içeriği şöyledir:

Ulucanlar cezaevi kadın koğuşunda hükümlü kadınları dinlerken onların duygularını derinden hissettim. Ve anladım ki kendimizi haklı görmek öfkemizi besliyor, hem kendimize hem de başkalarına zarar vermeye yol açıyor. Genellikle, haklı olmayı seçiyoruz. Haklı olmak adına küsüyoruz, mesafeler koyuyoruz, kırıyoruz, kırılıyoruz.

Yaşadığımız olaylarla sürekli savaşıyoruz. Çünkü bizi yetiştirenler hayatla mücadele edeceksin diyorlar. Olayları ve insanları bu farkındalıkla değerlendirmeye başladığımda, peygamberlerin ve bilgelerin hayatını düşündüm. Onlar ilişkilerinde mutluluğu seçmişti. Hz. Muhammed, Taifte yüksek sevgi ve anlayışla, yaralı olduğu anda bile halkın mutluluğu için dua etmişti. Arkadaşları köpek ölüsü gördüklerinde burunlarını tıkarken, O ise mübareğin ne güzel dişleri varmış demiştir. O her zaman, olumsuz bir durumda bile olumlu bir bakış açısı ile olaylara bakmıştır.

Hudeybiye Barış Antlaşmasında oluşan tablo, en kötü şartlarda yapılan barış, en iyi şartlarda yapılan savaştan daha hayırlıdır ilkesine dayanıyordu; haklılık adına savaş değil, mutluluğun yaşanması için barış tercih edilmişti. Yunus Emre, gelin tanış olalım, işin kolay tutalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz. diyerek dünyayı sonsuzluğa bağlıyordu. Hepimizin irade özelliği var. Yani seçimler yapabilme gücüne sahibiz.

Aslında seçimlerimizle varız. Elinizdeki kitapla sizleri haklılığı değil mutluluğu seçmeye davet ediyorum. Yüreğimiz her zaman ışığın girdiği yer olsun. Oradan ışığı kır çiçekleri gibi derleyip insanlara ve ışığın kendisi olan Yaratıcımıza sunalım. Mutluluğu seçen insan için sadece barış vardır. Sonsuz mutluluğu seçenlere - ithaf.

Bu kitabı dün babam doğum günü hediyesi olarak almış bana henüz okumadım ama anlam ve içerik olarak ilginç bir kitaba benziyor.Birde dikkatimi çeken yazar Ankara Ünivetsitesi İlahiyat fakültesi mezunu ve hiçte yabana atılmayacak bir öz geçmişe sahip kariyeri çok iyi ve açık bir bayan.

Bugün başlarım kitaba ve yazarın hayat görüşünü ve ilahiyat mezunu olmasına ragmen neden açık oldugunuda araştırmak istiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Mutluluğu Seçiyorum/Öznür Özdoğan
ilahıyatçı öznur hanım

cd leri varsa dinlenenemnizi salık verir

gözyaşlarınızı salıvermeninizi de salık veriririm

teşekkür bilena

bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
öznur hocanın
konferans cd leri var
etkileyici

güzel anlatım tarzı var

motive edici

mesala mutluluğu arayan kadın

onları dinlemenizi tavsiye ettim

sonra teşekkür ettim
bilena
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Peki meal için teşekkür ettim bende:D

Kitapla birlikte bir adet de cd mevcut zaten onuda dinleyaceğim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Neden açık o zaman... benimde o dikkatimi çekti.Hani bir konu açmıştımya ilahiyatçılarla ilgili sanki oradaki görüşlerimi doğrular nitelikte yazar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
açık
çünkü

ankara ilahiyat mezunu
başörtüsü yasağı hep vardı orda

alışmış artık

aslında kpnamsı gerek
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.