You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
RE: mutlu olamıyorum
mutsuz olmalısın diyen kanıt getir diyorum ....ama şu var senin neleri kastettiğini anladım ....peygamber efendimiz hud suresindeki emrolunduğun gibi dosdoğru ol ayetine bakarak bu sure beni çok yaşlandırdı buyurmuşlar düşün ki bunu yalan söylemeyen muhammedül emin diyor (sav)

yada benim bildiklerimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız buyurmuşlar .....

fakat efendimiz orta yolu tavsiye etmiş neden bak sana baştan beri diyorum

zaman zaman mutluluk insana galebe çalar zaman zaman gülmek insanın fıtratında vardır

islamiyet sana hep mutsuz ol diye bişey dememiş.. fakat hep aklının bir köşesinde ölüm ve ahiret olsun demiş. ölüm bütün mutlulukları götürür... ama yine başka bir ayetlerde Allahtan ümidimiz kesmememiz gerektiği söylenmiş

hz ömerin meşhur sözü bir kişi cennete girse herkes cehenneme ümit ederim ki o cennetlik ben olayım
herkes cennete bir kişi cehenneme olsa korkarım ki o cehennemlik ben olayım ..

şimdi efendimizin mutsuzluk hususunda bir söylediğine yapışıp öyleyse ben hep mutsuz olayım dersen hz aişeden efendimizi dinleyen 3 sahabe gibi ben hiç hanımımla olmayacağım ben hep oruç tutaacağım ben hergece uyumayıp namaz kılacağım hatasına düşersin hz peygamber davud orucunu geçmeyin demiş geçemezsin hz peygamber zaman zaman şakalaşıp gülümsediği zamanlar da olmuş bunun içinde sen bu dengeyi yakalayacaksın mesele bu

dengede yaşayacaksın dengenin sınırlarını zamanla takvanla ibadetinle zorlarsın ama asla sınırları geçemezsin

çünkü Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez hep gülme ama hep mutsuz da olma dengeyi tuttur

az gülüp çok ağlaması meselesi onun yüksek kapasitesi gibi düşün ki geniş bir kazan bizim kapasitemiz onun yanında bir bardak gibidir gülücük bardak dolup taşar dolup taşar kaldıramaz o yükü fakat efendimiz sav o yükü kaldırabilecek kapasitedeydi ki o yüzden peygamberdi çünkü hakikati bizden daha iyi biliyor ..

sen şimdi burdaan yorumu o ağlamış biz de gülmeyelim dersen kendini heba edersin ....

sen ahiretine kendi ölçünde ağlayacaksın sevincini kendi ölçünde yaşayacaksın zamanla takvanla kendini geliştirip bu hususta ilerlersin ama bu işi kapasiten kadar yapıcan mesele bu bardağın zamanla büyük bardak olur tava olur tencere olur ama asla kazan olamazsın

yani sonuç artık mutluysan mutlu davran gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-03-2014, Saat:01:15 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Cezalı Üye
teşekkür ederim hepinize.şimdilik sormak istediğim bir şey yok.daha iyi anlamak için cevaplarınızı tekrar okurum.yaşınızı sormamın sebebi merak etmemdi.yani cevabınızı çocuksu bulmadım ama galiba siz öyle anladınız.öyle anladıysanız özür dilerim.iyi geceler gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
haklısınız konu ilerlemiyor ama bana da hak verin.ben televizyonda "biz bu dünyaya eğlenmeye mi geldik?" gibi bir şey duydum.buna hayır deyince bizim eğlenmememiz gerektiği anlamı çıkmıyor mu?siz anlattınız teşekkür ederim ama ben tam anlamadım.bu konu sizce de karışık değil mi?kendimi aptal gibi hissediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Ya estağfirullah s6 o ne demek öyle ..çok takıldın sen bu konuya..çok detaycısın ..böyle tabiki mutlu olamazsın..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allahın çizdiği sınırları aşmadan eğlenirsinde mutlu da olursun

ama eğlence mutluluk dozunu kaçırınca kalbi katılaşır insanın

kendini ihtiyaçsız hisseder o tehlikeyi de unutmaması gerekir

bunun dengesini iyi ayarlamalıdır

mutlu olup olmamak biraz takva ile alakalıdır ne kadar mutluluk,eğlence gibi kavramları bir kenara itmeyi başarırsan

Allah katında derecen o kadar yüksek olur

ama şu varki burası yani dünya geçiş yeridir ,cennete yada cehenneme götürecek yolluklarımızı hazırladığımız yerdir

böyle bir yerde ahireti unutarak eğlence ve mutluluk odaklı yaşarsak ahirette nasibimiz olmaz
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
çok detaycı olduğumu kabul ediyorum.kendi kendimi mutsuz ediyorum.bunun farkındayım ama ben böyleyim.kendimi değiştiremiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.