You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: mutlu olamıyorum
Eğer mutlu olmayı lisan-ı halinle istiyorsan alnın secdeye varınca kimin için o başın yere kapandığını düşün Wink Mutlu olacağına teminat veririm...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
ben mutsuzum ama benim problemim farklı.ben amacımın mutlu olmak olduğuna inansam mutlu edebilirim kendimi ama amacımızı çözemedim.biraz araştırdım.amacımız Allah'a kulluk etmekmiş.bunun doğruluğuna inanıyorum ama bu ne demek anlayamadım.biraz düşündüm, acaba eğlenmememiz mi gerekiyor dedim ama insan ruhban da olmamalıymış.bu dünyaya yüz çevirmememiz gerekiyormuş galiba.kafam iyice karıştı.çok anlaşılması zor bir şey bence.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, bir eğlence, bir süs, aranızda karşılıklı bir övünme, çok mal ve evlat sahibi olma yarışından ibarettir. (Nihayet hepsi yok olur gider). Tıpkı şöyle: Bir yağmur ki, bitirdiği bitki çiftçilerin hoşuna gider. Sonra kurumaya yüz tutar da sen onu sararmış olarak görürsün. Sonra da çer çöp olur. Ahirette ise (dünyadaki amele göre ya) çetin bir azap ve(ya) Allah'ın mağfiret ve rızası vardır.
Dünya hayatı, aldanış metaından başka bir şey değildir.Hadid ﴾20﴿

Dünya hayatının bu olduğunu söyüyoru bizi yaratan

ve de böyledir dünya hayatı

işte önemli olan şey de bundan sonra başlıyor

mal sahibi olmak için çalışmak kimseye muhtac olmadan hayatını sürdürmek için para kazanmak helal olmak kaydıyla

kazandığın para senindir,helaldir harcayabilirsin ama bu para islamın koyduğu ölçüler içinde zekat vermeyi gerektiriyorsa

zekatını da vereceksin ki kazandığın para vesilesiyle ortaya çıkan "zekat" imtihanını kazanabilesin

erkeksen,belli bir yaşa gelene kadar karşı cinse meyil eden gönlünü ,bedenini koruyacaksın ta ki bir kadınla evlenene kadar

ve en önemlisi Namaz

Allaha borcun olan namazı,günlük işlerinin ,dünya hayatındaki meşguliyetlerin nedeniyle geriye atmama imtihanı

örnek verdiğimiz bu üç şeyden Allahın helal ettiği şekilleriyle istiafede etme mücadelesidir amacımız

sevmediğin biri hakkında söyleyebilecek o kadar çok şey varken

arkadaşınla o sevmediğin kişinin dedikodusunu yapabilecekken bunun günah olduğunu bilip bunun için sabretme etme mücadelesidir amacımız

yahut en sevdiğimiz

annemiz babamız çocuğumuz aramızdan ayrılınca beni mi buldu

ben şimdi annesiz babasız ne yaparım diyerek isyan etmek yerine

Allahtan geldik Allaha dönücez diyerek sabır göstermektir amacımız

sözlerimi yine Allahın sözleriyle kapatmak isterim

Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde
Uzun uzun düşün ve hatırla Yaradanını!

Allah kuluna kâfi değil mi?

Zümer Süresi 36. ayet
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
145. Enes ibni Mâlik radıyallahu anh şöyle dedi:
Peygamber Efendimizin nâfile ibadetlerini öğrenmek üzere, sahâbeden üç kişilik bir grup, Peygamber hanımlarının evlerine geldiler. Kendilerine Efendimiz’in ibadetleri bildirilince, onlar bunu azımsadılar ve
– Allah’ın Resûlü nerede biz neredeyiz? Onun geçmişteki ve gelecekteki günahları bağışlanmıştır, dediler. İçlerinden biri:
– Ben ömrümün sonuna kadar, bütün gece uyumaksızın namaz kılacağım, dedi. Bir diğeri:
– Ben de hayatım boyunca gündüzleri oruç tutacağım ve oruçsuz gün geçirmeyeceğim, dedi. Üçüncü sahâbî de:
– Ben de sağ olduğum sürece kadınlardan uzak kalacak, asla evlenmeyeceğim, diye söz verdi. Bir müddet sonra Peygamberimiz onların yanına geldi ve kendilerine şunları söyledi:
– “Şöyle şöyle diyen sizler misiniz? Sizi uyarıyorum! Allah’a yemin ederim ki, ben sizin Allah’tan en çok korkanınız ve O’na en saygılı olanınızım. Fakat ben bazan oruç tutuyor, bazan tutmuyorum. Gece hem namaz kılıyor, hem de uyuyorum. Kadınlarla da evleniyorum. Benim sünnetimden yüz çeviren kimse benden değildir.”[3]

Orta yolu tutmak meselesi gibi geldi senin mesele
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-03-2014, Saat:09:18 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Kıdemli Üye
Ayrıca efendimiz spor da yapmıştır hadislerle sabit atıcılık ,yüzme ve güreş, koşu yarışması gibi sünnet olan ameli yapmak da sevaptır...lakin zina olmadan namazı terketmeden

151. Ebû Cühayfe Vehb İbni Abdullah radıyallahu anh şöyle dedi:
Nebî sallallahu aleyhi ve sellem, Selmân ile Ebü’d–Derdâ’yı kardeş yapmıştı. Bu sebeple Selmân, Ebü’d–Derdâ’yı ziyaret ederdi. Bir ziyaret esnasında onun hanımı Ümmü’d–Derdâ’yı oldukça eskimiş elbiseler içinde gördü. Ona:
– Bu halin ne? diye sorunca, kadın:
– Kardeşin Ebü’d–Derdâ dünya malı ve zevklerine önem vermez, dedi. O esnada Ebü’d–Derdâ eve geldi ve hazırlattığı yemeği Selmân’a ikram edip:
– Buyurun, yemeğinizi yiyin, ben oruçluyum, dedi. Selmân:
– Sen yemedikçe ben de yemem, diye karşılık verdi. Bunun üzerine Ebü’d–Derdâ sofraya oturup yemek yedi. Gece olunca Ebü’d–Derdâ teheccüd namazı kılmaya hazırlandı. Selmân ona:
– Uyu dedi. Ebü’d–Derdâ uyudu, bir müddet sonra tekrar kalkmaya davrandı. Selmân yine:
– Uyu, diyerek onu kaldırmadı. Gecenin sonlarına doğru Selmân:
– Şimdi kalk, dedi ve her ikisi birlikte namaz kıldılar. Sonra Selmân, Ebü’d–Derdâ’ya şöyle dedi:
– Senin üzerinde Rabbinin hakkı vardır, nefsinin hakkı vardır!!!!, ailenin hakkı vardır. Hak sahiplerinin her birine haklarını ver.
Sonra Ebü’d–Derdâ, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’ e gidip olup biteni anlattı. Nebî sallallahu aleyhi ve sellem:
– “Selmân doğru söylemiş” buyurdu.[14]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-03-2014, Saat:09:13 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Cezalı Üye
teşekkür ederim.dedikleriniz doğru ama benim nedense içim rahat etmiyor.mesela ben müzik dinlemeyi severim.saatlerce müzik dinledim diyelim.bu boş bir şey mi?ya da arkadaşlarımla spor yaptım diyelim.bu boş bir şey mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Sürekli müzik dinlemek ve spor yapmak eyleminden bahsediyorsun..hayatında sadece bunlar varmış gibi gülücük ve sadece bunlardan rahatsızlık duyar gibisin neden ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
müzik dinliyorum, ders çalışıyorum, namaz kılıyorum.benim hayatım bunlardan ibaret gibi.sporu eskiden yapardım.benim spor ve müzikten başka eğlencem yok galiba.bu yüzden bunları söylüyorum sürekli.benim kafamda sorun yoktu ama televizyonda bu dünyaya eğlenmeye gelmedik gibi bir şey duydum.benim de kafam karıştı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
evet eğlenmeye gelmedik

öyle olsaydı her insan aynı güzellikte olurdu ,aynı zenginlikte

eğer amaç eğlenmek olsaydı dünyadaki herşeyde adalet duygusu aramamız gerekirdi herkesin eşit seviyede olması şartı aranırdı

o yüzden dünya herhangi bir yerde yaşanmış şeylerin sonucu değildir

ilerde yaşanacak şeylerin sebebidir

sebep olarak yanımıza aldığımız şeylerin yaşandığı yerdir dünya

yanımızda götürdüğümüz bu sebepler bir sonuç olarak ahirette karşımıza çıkacak
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Yaptığın spor yada eğlencenin içinde iddia ,kumar ve zar olmayacak
Onun dışında farz olan şeyleri etkilemeden özellikle sünnetlerde olan spor yapmak tamamdır.
Futbola ve basketbolun cevaz verip vermeyenlerin ilk baktıkları şey sakatlanma adama Allah ne verdiyse diye dalarsan olmaz. 2. Olay ise küfür ve kavga ... Sportmen olunacak yalan olmayacak faulse faul diyeceksin penaltıysa penaltı ...zina olmayacak erkeklerin şortları en az diz altı olacak. !!!!!!! Olaya iddia girmeyecek hadi abi baklavasına kolasına diye bişey olmaz... bunun dışında bu hususta olan tartışmalardan biri güya Hz Hüseyin şehit olunca kafasıyla oynamışlar hurafesi bence büyük bir hurafe gibi duruyor bu hususta kesin kaynak bilmiyorum bilen varsa yazsın....
Bunun diğer versiyonu ise Avrupa da ( diyotin deniyor galiba) kesilen kellelerle başlamış diyolar buna rağmen ben günahtır yada değildir demiyorum olay tartışmalı çünkü günümüz spor endüstrisine bakanlar var yani ... Endstriye bakarsak olay güzel gözükmüyor ... Ama arkadaş arası nefsin hakkı babından günaha girmeden mübah diyenler de var...
Ama saatlerce 8 saat arkadaşlarınla spor olmaz nefsinin hakkı 8 saat değil yani
Bunlara dikkatli inceleme lazım .....

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-03-2014, Saat:10:03 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.