Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Mustafa İslamoğlu peygamberimize KİBİRLİ diyor!
Mustafa İslamoğlu peygamberimize KİBİRLİ diyor!
Onu baştan ayetin manasını değiştirip , milleti zan altında bırakmadan önce düşünücektin.
Yani Meale -KİBİRLİ ADAM- yazmicaktın.
Hz.Peygamber sav ne dedi ? - Ey Ömer , Muhammed arkadaşlarını öldürüyor dedirtir miyim hiç ?
Resulullah sav başkaları açısından insanların en küçük bir zanna kapılmamaları için Münafıkları bile öldürmüyordu?
Bu hadisten şunu öğreniyoruz ki : Başkalarını zan altında bırakıcak söz,fiil ve hareketlerden uzak durmalıyız.
İslamoğlu hakkında yanlış anladık evet hata ettik.Fakat kendisi bu zanna sebep olacak fiilleri ve sözleri yapmayacaktı.
Onun işi sadece , Ümmetin Selef ve Halefine ters hareket etmektir.Bunu da böylece bilesin.
O Meale Parantez içinde ( Peygamber) yazsaydı bunların hiçbiri olmayacaktı.Sırf kendi hevası için gitti ayeti çarpıttı , insanlarda bu Hz.Peygambere kibirli diyor zannetti ve sonra çıkıp ben Hz.Peygambere demedim dedi .
Başta MEAL filan yazmayacaktı.MEAL ONUN NEYİNE..
MEALİ BİLE ZANLARLA VE HATALARLA DOLU ADAMDAN NE BEKLERSİN
Tamam işte ben de onu diyorum sabahtan beri herkes hata yapabilir,Mustafa İslamoğlu peygamber mi de hata yapmayacak.Ama onun bu konuda ne peygambere iftira etme açısından ne de insanları suizana sevk etmekten dolayı hatası var.Çünkü aşağıda yazmış kime o sözü dediğini.Yazmamış olsaydı evet insanları suizana sevk ettiği için hata etti diye açıkça derdim.
Ama sizi tebrik ediyorum,hata ettik diyebilme erdemini gösterdiğiniz için.Bu bize ders olsun,hangi alim olursa olsun böyle bir hakaret duyduğumuzda hocanın önce kendisine bir soralım anlaştık mı Ahmed kardeşim

Mustafa İslamoğlu bunu bilinçli olarak hevasından yaptı diye nasıl diyorsunuz merak ettim???İnsanların kalplerini okuyabiliyor musunuz siz,ben okuyamıyorum da?Okuyamıyorsanız neden hocaya suizanda bulunuyorsunuz?İslama göre suizanda bulunmak doğru mu?Ben suizan yerine hüsnüzan doğru diye biliyorum.Yanlış mı öğrenmişim ben acaba?
Bu da hevadan başka birşey değildir.Buharide iftira hadisler var diyen kişi tefsirde de heva ile konuşuyor gördüğümüz gibi
Bunun için kalp okumaya gerek yok , kalbindekileri dışarı aktarmış
Size bir şey soracağım.Heva ne demek?
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi