Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Mustafa İslamoğlu peygamberimize KİBİRLİ diyor!
Mustafa İslamoğlu peygamberimize KİBİRLİ diyor!
o tefsiri okuyan ortalama bir müsüman hocaların bu tepkisini filan görmeden bilmeden okusa bitirse
peygamberimiz sallallahu teala alehyi vesselleme kuranda Allahın "kibirli" dediği yargısına varmaz mı?
Allahın peygambere kibirli dediği izlenimini bırakmak nasıl savunulabilir?
bunun tek bir çözümü vardır ,çıkıp kibirli dediği için özür dilemesi gerekir.
kimi kast ettiyse dipnota yazması lazım ben bunu kast ettim diye...
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Kibirli lafını Velid b. Muğire için söyledi.Dipnotta belirtmiş , Klasik tefsire göre 1.ayet Hz.Peygamber içindir.Fakat bana göre böyle değildir, diyor.
Yani ''Diyorki Bu kadar Alim gelmiş geçmiş hepsi 1.ayeti Hz.Peygamber için yorumlamışlar.Ama ben kimsenin bilemediğini biliyorum , onu Velid b. Muğire ile değiştiriyorum,Benim görüşüme ters olup Tirmizi de gelen hadisleri de kabul etmiyorum'' demek istemiş.
Adam herkesi zan altında bırakmış.Böyle bir hataya düşüp , Ümmetin icmaı olan meseleyi bırakıp , gidipte hevasına göre Meal yazmayacaktı.Yazarsa İnsanları böyle zanna düşerecek şeylere sebep olur.
Sonrada insanlara ''BAKIN BENİM GİBİ BÜYÜK BİR ALİME İFTİRALAR ATIYORLAR- KAMPANYASINA BAŞLAR.
bu "kibirli" ifadesini bir siyasetçi açıkça söyledi, Cübbeli hoca hariç kaç kişi karşı çıktı, parti taassubu ile ne kadar eleştirildi halkımız tarafından? Kusura bakmayın konuyu dağıttım.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi