You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mustafa İslamoğlu'nun İmam Ebû Hanîfe(rh.a.) üzerinden Ehl-i Hadîs'e saldırısı

Mustafa İslamoğlu'nun İmam Ebû Hanîfe(rh.a.) üzerinden Ehl-i Hadîs'e saldırısı

Profesör
RE: Mustafa İslamoğlu'nun İmam Ebû Hanîfe(rh.a.) üzerinden Ehl-i Hadîs'e saldırısı
Kadere inanmayan mustafa islamoglunu dinleyen aklı başında ehli sünnet itikadina mensup bir müslüman yoktur herhalde.

Kafayı yemişler
Allah ıslah etsin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mustafa İslamoğlu'nun İmam Ebû Hanîfe(rh.a.) üzerinden Ehl-i Hadîs'e saldırısı
ebu hanifeye yapılan şeyler hakkında söyledikleri yanlış değil, buhari açık açık ebu hanifeyi tekfir etmiş mesela. kaldı ki ehli hadis kitlesini mi savundunuz anlamıyorum ama o kitle Allahın müteşabih ayetlerdeki sıfatları hakkında tevil yapmazlar, taklidi caiz görmezler vs vs
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-01-2014, Saat:01:02 AM, Düzenleyen: karadamlalar.
Profesör
buhari ebu hanifeyi tekfir ettiyse
bu adamları ne yapardı acaba
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Ehli Hadisin Ebu Hanife'ye gönderme yapmasının sebebi Ebu Hanife'nin rey'i önceleyen bakış açısıdır. Eleştirilerin bu kadar katı olmasının bir yönü de bazı hadis alimlerinin Ebu Hanife'yi tanımıyor olmasıdır. Nitekim İmam Malik'in Ebu Hanife'yi tenkit etmesi başlardaydı sonrasındaki yakın teması nedeniyle eleştirilerini azaltmış hatta kendisinden O'na övgü sözleri de rivayet olunmuştur. Hepsi bir kenara Ebu Hanife'ye elbette tenkitler yöneltilecek tıpkı Ehli Hadise yöneltilebileceği gibi ama objektif bir bakış açısı ile söylemek gerekirse (ki gerekir) Rey ehlinin tenkit edilecek yönü Ehli Hadis'den daha fazladır. Bununla beraber Ehli Hadis olan imamlarda masum değildir naslar göz önünde bulundurularak onlarda tenkit edilebilir. Nasıl ki Ebu Hanife'nin istihsan hakkındaki görüşleri katı bir şekilde İmam Şafii tarafından tenkit ediliyorsa (ki bana göre haklıdır) İmam Şafii'nin de kişinin zinadan olma öz kızı ile evlenebileceğine dair fetvası tenkit edilebilir hatta bu garip fetvanın temelindeki usulü/metodolojisi de tenkide tabii tutulabilir. Şu unutulmamalıdır ki bu İmamların hepsi görüşlerinin beşer sözü olduğunu aksine bir sahih hadis bulunulması durumunda görüşlerinin reddedilmesi gerektiğini hep söylemişlerdir. O zaman bizim bu imamları yermeye hakkımız yoktur. Mustafa İslamoğlu geçmişte yapılan ayıp bir davranışı kendi yaptığı ayıp bir davranış ile kınamaya çalışıyor. Halbuki eleştiri görüşlere olur görüş sahiplerinin zatlarına değil. Dahası Hadis Ehlinin rey ehline yönelik tenkidini egzajere eder tarz da aktararak kendi bozuk rey algısını savunma girişimi yapıyor. Bunu yapmaması gerekir. ''Onlar bir ümmetti geldi geçti....'' ayetine muhatap hissediyorsa kendisini görüşlerini delilleri ile savunmalı başkalarının hatalarını gündem ederek değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İmam Buhari Ebu Hanife hakkında demiş ki:
1- "Güvenilmez Adam." (Tarihul Kebir c. 8 s.81)
2- "Sapık Mürcie Mezhebinin Mensubu." (Tarihul Evsat c.2 s.93)
3- "Küfründen dönmesi için iki defa tövbeye çağrılan adam." (Kitabuz Zuafa s.132)

ebu hanifeyi tek tekfir eden ya da bidatçi gören buhari değildir, süfyan ı sevri gibi başka ehli hadis alimler de ebu hanifeye düşman bir tutum içindedir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-01-2014, Saat:11:39 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
eserleri karıştırıp yazmadım bunları bu aktardığım kaynakla incelemiş değilim bunlar dışında kendi okumalarımda aynı nakilleri başka kaynaklarda görmüştüm, hadisçilerin ebu hanife ile arası hiçbir zaman iyi olmamıştır hadisçilerin cerh kitapları ebu hanifeye haksız hakaretlerle dolu.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.