You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mustafa İslamoğlu'nun İmam Ebû Hanîfe(rh.a.) üzerinden Ehl-i Hadîs'e saldırısı

Mustafa İslamoğlu'nun İmam Ebû Hanîfe(rh.a.) üzerinden Ehl-i Hadîs'e saldırısı

General
RE: Mustafa İslamoğlu'nun İmam Ebû Hanîfe(rh.a.) üzerinden Ehl-i Hadîs'e saldırısı
bilinçli şekilde 2 sünni kesimden(hadis ehli ve rey ehli) en azından birine düşman olanlar bu konuda uydurmalarla yarayı kaşımaya uğraşmışlardır bu tip şeyler malesef mezhepler tarihinde var, fakat şafinin birleştirici tutumu gelesiye kadar ehli hadis ve ehli rey iki düşman gibi imiş anlatılanlar o yönde.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Mustafa İslamoğlu'nun İmam Ebû Hanîfe(rh.a.) üzerinden Ehl-i Hadîs'e saldırısı
e madem geçmiş dönemlerde yaşamış alimlerimiz birbirlerini eleştirmiş bazen tekfir etmişte bugünkü alimler bunu yapınca neden sapık damgası yiyor. anladığım kadarıyla bunların hepside ehli sünnet alimleri ,bence bunlar olağan şeyler bazı hocaların bu konuda kıyametleri koparmasını anlayamıyorum sonra anlamıyorum ebu hanife kurandan ve sünnetten yorum çıkarabiliyorda bu günkü alimler neden sürekli onların kitaplarını taklid ve tekrardan dışarı çıkamıyorlar ,onların bu konuda ehliyetleri varda şimdikilerin neden yok ben bu günün eleştirilen alimlerini ebu hanifeye şafiye vs.daha çok benzetiyorum onlarda ön görülü oldukları için kendi zamanlarında eleştirilmemişler mi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Hayır modern kafayla bakarsan şaşarsın ...bi bak bakalım ebu Hanife'nin ameline yetiştirdiği alimlerin hallerine
Bide islamoğluna bak aklına uymuyor diye buhari hadisine laf ediyor daha aklıma gelmeyen akaid sıkıntıları var..kader hususu gibi.
..bu alimler tabiin den bunlar sahabe gören adamlar islamı kaynağından görmüşler
Kaynağa membaına en yakın insanlar onların tartışmalarına bugünkü kafayla bakarsan tabi sıkıntı yaşarsın...
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Hadis: “Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.”

Buhari 9/1391

Allah hayır üreten erkek olsun kadın olsun yolunu, önünü açarken (alil imran 195) bu hadise değil Kur'an a iman ederim.
Ölü, ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.”
Buhari-K. Cemiz 32, 33, 34

Kur'an ise doğrusu hiçbir günahkar bir başkasının günah yükünü yüklenmez.

53-Necm Suresi 38 derken ....
Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen, aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim.

Müslim, İman, 34/132; İbn Mace, Fiten 19/4003

aklı ve dini eksiklik nedir ?

Aklı eksiklik konusu zannediyorum şahitlik konusundaki ayetle ilgili .Peygamberimizin Allahın öyle uygun gördüğü bir uygulamanın kadınlar için bir eksiklik olarak nitelendirebileceğini düşünemiyorum.

Dini eksiklik ; hayız günlerindeki ibadet etmeme konusudur . Fakat zaten kadın böyle durumunda namaz kılmaktan muafsa ve hayız bitince bunun iadesi istenmiyorsa ; yani muafsa ve doğrudan Allahın emrini yerine getirdiği için mi kadının dini eksiktir.? Bu sözleri efendimizin ağzına yakıştırmak ......................

Daha niceleri yerler sığmaz .

Bu hadisleri koşulsuz şartsız (Kuran ayetleri ile çelişen ) kabul etmemiz ; ayet inkarı da olsa BUHARİ de MÜSLİM de yazıyor diye kabul mü edeceğiz .?
Onlara : Allah`ın indirdiğine uyun, denildiği zaman onlar, “Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yola uyarız” dediler. Ya ataları bir şey anlamamış, doğruyu da bulamamış idiyseler? “Bakara suresi 170. ayet

En iyisini Allah bilir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Şu hadisleri 3 5 kitap okuyarak anlayacağınızımı düşünüyorsunuz?Sözlerin ne amaçla söylendiği, hangi konun altında geçtiği bunları neden göze almıyorsunuz?Günümüz Hadis tenkitçilerinin çoğu ahmak!!!!

"Rasulullah, kişinin kendi suyu ile başkasının tarlasını sulamasını yasakladı." (Ebu Davud, Nikah, 45 ; Tirmizi, Nikah, 35)

Bu hadisi işiten bazıları şöyle dediler : "Bizler bahçemizi suladıktan sonra arta kalan suyu komşumuzun tarlasına akıtırdık. O halde, Allah'tan af dileyelim."

(Bazıları da şöyle dediler : "Böyle saçma hadis olmaz. Komşuya yardım yasaklanır mı ? Bu uydurma bir hadistir.")

Halbuki bu hadisi ne birincisi ne de ikincisi anlamıştır.

Hadisin muradı ise ; kişinin esir hamile kadınlarla cinsi münasebette bulunamamasıdır.

(bkz: İbnu'l-Cevzi, Teblis)

Sizler işinize geldiğiniz gibi tenkitte bulunuyorsunuz, kafanıza hadislerin illetli olduğu yerleşmiş ve bu sebepten mütevellit sürekli kusur bulma derdindesiniz?Hadislerde kusur bulmaya calıstığınız kadar iyi şeyler bulmayı denediniz mi hiç??
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-09-2014, Saat:03:51 PM, Düzenleyen: RuhAdam.
General
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-09-2014, Saat:10:38 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
-İKRA-
Çok şaşırdım, İslamoğlu o kadar yanlış biri değil diye düşünüyorum.
Bütün sohbetlerini dinlemedim ama kimi tefsirlerini dinledim. icon
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.