You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlara 3 soru

Müslümanlara 3 soru

Acemi Üye
RE: Müslümanlara 3 soru
Alıntı:Siz daha doğrulugu neye dayandırdığınızı bilmiyorsunuz
birde sorgulama gereği duruyorsunuz.

Ben neyi tartıştığımızı bile kaçırdım çok dağıldı, ontolojik konulara girdiniz sanırım... Anlayamadım ne demek istiyorsunuz kusura bakmayın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bir kere ateist olduysan bunun bir nedeni olması lazım. Aklına göre hareket edemezsin. Neden inanmıyorsun onu söyle sonra tartışalım...
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
kardeş kusura kalma da aradığın bir şey de yok. inanmadığın bir şeyde yok. inandığın bir şey de yok. verilen cevapları algıladığın durumda yok. sorulan sorulara vereceğin bir cevabında yok. yani kusura kalma ama bence hiçbir şeyden haberin yok....

ve SON SÖZ; şunu unutma ki; DİN YAŞANMAK İÇİNDİR, TARTIŞMAK İÇİN DEĞİL....

boş ve saçma münakaşlardan hazzetmeiyorum....çünkü kafam boşalıyor saçma münakaşlardan dolayı... tartışma ya da müzakere ise çok farklı bir şeydir...

hadi selametle kardeş....önce hele bir şey ol, sonra olmayan bir şey varsa konuşulur....hele önce bir kendini tanı, sonra ne istediğini öğren, ondan sonra daha kolay anlatırsın meramını...

Sâd / 29

Mü’minûn / 68

Nisâ / 82

Muhammed / 24
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Eğer herkes iyi olsaydı en iyilerin Değeri nasıl ortaya çıkardı hocam evet Dünya'da bazı kötülükler olacak ve bu şekilde mü'min insanların Değeri daha çok artacak..
Birde şöyle düşün çoğu inanmayan insanın hayatı neredeyse 4x4 lüktür değil mi acaba neden 4x4 lüktür sizce
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Bir müslüman inancıyla soruların cevapları gayet açık ve net eğer arastırma gereği duyarsanız bunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’Ben buraya insanlara hakaret etmeye de dinlemeye de girmedim. Sizden cevap vermenizi de dilemedim. Şayet bunu boş buluyorsanız parmaklarınızı zihniniz yormayınız, ben yoruyorum ne hakla bana hakaret ediyorsunuz ?’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Bak kardeş benim ne yazdıklarım belli…bir tespit yapıyorum….evet boş…çünkü hiç kimsenin söylediklerine, temelli, net ve anlamlı söylediğin hiçbir şey yok….burada şahsına hakaret yok sadece eylemlerine yönelik tespit var…..

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’Bir şey ol ne demek, benim kişisel fikrimden, dinimden... kime ne ? Sizinkinden de bana ne ? Ben burada 3 soru soruyorum, ne sizin kişisel inançlarınızı soruyorum ne de sizi sorguluyorum. İslam dinine inanan insanların bu 3 soruya nasıl cevap vereceklerini merak ediyorum diyorum bu kadar basit bir şeyi nerelere çektiniz, zannediyorum sorulara çok takıldınız sinirlendiniz benden de sinirinizi çıkartamazsınız, yaptığınız ayıp.’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Burada demek istediğim şey, bir düşünceye eriş, o düşünceyi hazmet, içselleştir, sonra daha rahat konuşursun demek istiyorum….yoksa bir şey ol derken, şahsını kastetmiyorum…. Çünkü henüz düşünce olarak bir şey görmüyorum….soru olmadığı için takıldığım bir durumda olamaz…sinirlenmek mi, kolay kolay uğramaz bana….sizden de sinir çıkartma gibi derdim olamaz… sinirlenmem için sizin hakikaten bir düşünceniz ve o düşüncenize dair ciddi bilginizin olduğuna inanmam lazım…..

‘’’’’’’’’’’’’’’’’Bana burada sorular sorulara cevap vermiyorum ve neden vermediğimi de yazıyorum, konuyu bir tür ateist-müslüman tartışmasına çekmek istemiyorum eğer öyle bir konu açar "ateistlere sorular" falan derseniz ben de istersem gelir yazarım...’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Bir cevap vermek için gerçekten bir düşünceye sahip olmak ve o düşünceyle ilgili iyi kötü bilgi sahibi olmak gerekir kardeş......yine söylüyorum ve arkadaşlarda söylüyorlar, neyi aradığını bilmezsen ne mantıklı sorun olur ne de sorulan sorulara verebilecek cevabın olur, ki ikisi de yok….

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’Sürekli benim niye böyle çok hain, arka planda çok farklı şeyler düşünen biri olduğumu zannediyorsunuz ben ne istediğimi taa ilk iletimden itibaren söylüyorum, müslümanların bu 3 soruya nasıl cevap verdiklerini merak ediyorum diyorum bu kadar basit, bunu daha ne kadar basitleştirip anlatabilirim ?’’’’’’’’’’’’’’’’

Bak işte sen kendini çok önemsetmek istiyor gibisin. İşte püf noktası burası…. Ki benim böyle bir zannım olmadı, yok ve buna yönelik ifademde yok….ama demek ki senin böyle bir niyetin olabilir….yani böyle bir algı yaratmak gibi niyetin…kusura bakma ama istediğin hiçbir şey yok…istediğin şey belli….ki merak etmekte çok farklıdır…çünkü önce düşüncen olmalıdır, bilgin olmalıdır ki merakın bir anlamı olsun….insan kuru kuruya merak duymaz…bu eşyanın doğasına aykırıdır…illa bir sebebe yöneliktir merak…

‘’’’’’’’’’’’’’’’3 tane soru var orada, cevap verirseniz okurum dönerim istemiyorsanız vermeyin hakaret etmeniz sadece ayıp.’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Derine inip iyi tetkik eder anlarsanız hakaret olmadığını bir tespit olduğunu görürsünüz kardeş… selametle kardeş…..

EN SON SÖZ: İNSAN NE ARADIĞINI BİLMEZSE ARADIĞI ŞEYİ ASLA BULAMAZ, BULMAK İÇİN BİR ŞEYDE YAPAMAZ...

selametle kardeş....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:Bak kardeş benim ne yazdıklarım belli…bir tespit yapıyorum….evet boş…çünkü hiç kimsenin söylediklerine, temelli, net ve anlamlı söylediğin hiçbir şey yok….burada şahsına hakaret yok sadece eylemlerine yönelik tespit var…..

Evet hakaret ediyorsun, adama hıyar deyip "zaten öylesin" demek bu. İlk iletimde 3 tane soru sordum geri kalan tüm yazılarımda da bunları daha çok açıklamaya gayret ettim daha bundan net olunabilecek bir yer yok.

Alıntı:Burada demek istediğim şey, bir düşünceye eriş, o düşünceyi hazmet, içselleştir, sonra daha rahat konuşursun demek istiyorum….yoksa bir şey ol derken, şahsını kastetmiyorum…. Çünkü henüz düşünce olarak bir şey görmüyorum….soru olmadığı için takıldığım bir durumda olamaz…sinirlenmek mi, kolay kolay uğramaz bana….sizden de sinir çıkartma gibi derdim olamaz… sinirlenmem için sizin hakikaten bir düşünceniz ve o düşüncenize dair ciddi bilginizin olduğuna inanmam lazım…..

Ben düşüncemi özellikle konu dışında tutuyorum ki konu dağılmasın diye, isteyen insanlar inanan insanlar cevap yazsın ne düşünüyorlar öğreneyim diyorum ben bu konuyu "işte düşüncelerim" diye açmadım ki

Alıntı:Bir cevap vermek için gerçekten bir düşünceye sahip olmak ve o düşünceyle ilgili iyi kötü bilgi sahibi olmak gerekir kardeş......yine söylüyorum ve arkadaşlarda söylüyorlar, neyi aradığını bilmezsen ne mantıklı sorun olur ne de sorulan sorulara verebilecek cevabın olur, ki ikisi de yok….

Neyi aradığımı amacımın ne olduğunu belki 15. falan yazışım konunun başından beridir. Amacım, bu 3 soruya müslümanların nasıl cevap verdikleri nasıl bu durumları akıllarına yatırabildikleri, nasıl hazmettikleri, nasıl reaksiyon gösterdikleri .... Aradığım bu

Alıntı:Bak işte sen kendini çok önemsetmek istiyor gibisin. İşte püf noktası burası…. Ki benim böyle bir zannım olmadı, yok ve buna yönelik ifademde yok….ama demek ki senin böyle bir niyetin olabilir….yani böyle bir algı yaratmak gibi niyetin…kusura bakma ama istediğin hiçbir şey yok…istediğin şey belli….ki merak etmekte çok farklıdır…çünkü önce düşüncen olmalıdır, bilgin olmalıdır ki merakın bir anlamı olsun….insan kuru kuruya merak duymaz…bu eşyanın doğasına aykırıdır…illa bir sebebe yöneliktir merak…

Kuruya kuruya merak duymuyorum, benim aklıma 3 tane sordu geldi arkadaşım. Bu 3 tane soruya inananların cevap verme noktasında sadece "gaybı allah bilir" deyip başka da tatmin edici bir cevap veremeyeceklerini düşünüyorum ancak bu benim fikrim "benim". Belki de yanlış düşünüyorum ne mâlum akıl akıldan üstündür hem müslümanların adına düşünüp onlar adına karar vermekte sağlıklı bir eylem değil o yüzden doğrudan size yönelttim soruları. Mesala "Tanrı evvel irademizi yarattı sonra ona sual eyledi ve yaratılmayı biz seçtik" mi demek istiyorsunuz diye defalarca sordum ki bunu bir cevap olarak ekleyebileyim bunlara. Bu dediğinizi kanıtlayacak ayet var mıdır diye de sonrasında sual edecektim. Sebebi en başından beri açık açık söylüyorum, bu işte daha n'olsun ? Ne olabilir ?

Alıntı:Derine inip iyi tetkik eder anlarsanız hakaret olmadığını bir tespit olduğunu görürsünüz kardeş… selametle kardeş…..

Hiçbir şey bilmiyorsun derini de yüzü de düzü de hakarettir. Her neyse, bu tartışmayı da uzatmak istemiyorum.

Selametle
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.