You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlara 3 soru

Müslümanlara 3 soru

Acemi Üye
Müslümanlara 3 soru
Öncelikle belirteyim amacım kimseyi tahrik etmek değil sadece aklıma gelen bu 3 soruya müslümanların nasıl cevap verebileceklerini merak ediyorum.

1- Eğer Allah "ol" deyince oldurabiliyorsa bizi doğrudan cennette yaratıp orada sonsuza dek tutabilirdi. Bütün dert ve kederlerden azad edebilirdi. Bize kötüyü seçme fırsatı dahi vermeyebilirdi. Her türlü güzel vasfı verip özgür irademizi buna göre de tayin edebilirdi. Allah'ın bizi sınamaya ihtiyacı olmadığını ancak bizim ihtiyacımız olduğunu iddia ediyorsunuz halbuki "ol" deyince olduran bizi bu ihtiyaçtan da muaf edebilirdi. Buna karşın savunmasız hayvanların ve bebeklerin daha taciz edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu hâli aklınıza nasıl yatırıyor ya da mantıklı görüyorsunuz

2- Dünyadaki çile ve kederleri "sınav" olarak nitelendiriyorsunuz ancak bu kederleri yalnızca insanlar ya da aklı başında insanlar çekmiyor. Bazı insanlar çok düşük zeka düzeyinde doğuyor ve hayatları boyunca birçok hastalıklara uğruyorlar. Sınanamayacak derecede bu insanların acı çekmesi adalet midir ? Ya da onlara acı çektirmek suretiyle başka insanları sınamak adalet midir ? Öyleyse tecavüze uğrayan masum bir çocuğun çektiği kendisini sınamak olmadığına göre kimi sınamak olabilir ? Ya da Kuzey Kutbunda kanser olup sürekli acı çeken zavallı bir ayı yavrusunun bu derdinden hakiki amaç nedir ?

3- Hiçbirimiz yaratılmayı kendimiz seçmedik. Misal ben çıkıp "keşke hiç olmasaydım ne dünyada olmak ne cennete ne de cehenneme" gitmek istiyorum diyemez miyim ? Bu nasıl bir ilahi adalet ki bizim irademize hiçbir şekilde sual edilmeden doğrudan bizi hayata postalıyor ? Yani biz hayat denen sınavın kapısından içeri bakıp kendi irademizle girmiyoruz ki gözümüzü bir açıyoruz sınavın ortasında doğmuşuz, irademize sual edilmeden doğrudan bu sınava tabi tutulmamız hak mıdır ?

Konu "felsefe" olduğu için buraya açtım, cevaplarınızı merak ediyorum, iyi günler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Müslümanlara 3 soru
Her halükarda inanmayacaksın zaten bizi ne diye uğraştırıyorsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Müslümanlar kendi bakış açılarıyla bakıyor diğer dinler farklı bir perspektif ten bskıyor filozoflar da daha başka bir pencereden bakıyor...
Bence bu tarz düşüncelerde Müslümanlardan daha öncekilere bakmak gerek en basitinden bir opus dei bile olabilir Müslümanlar'a gelene kadar çok daha Eğreti olan öğretiler ve dinler var onları irdelemek öncelikle daha doğru olur
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Ben sizin Allah'a inanmadığınızı sanmıyorum bu ifadelerden, aksine inanıyorsunuz ancak (haşa) adaletini sorguluyorsunuz, varlığınıda sorgulamıyorsunuz, kabul ediyorsunuz ancak imtihanlarını sorguluyorsunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Jumper 100 merabaa.. gülücük nasılsınız bakalım..gülücük siz olabilirmisniz..?

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.