You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslüman feminizmi” yeri????

Anket Başlığı: Müslüman kadınlar feminizmi

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Olur olabilir 2 (50.00%)
Olmaz kesinlikle 2 (50.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 4 (100%)

Acemi Üye
SELAM DUA İLE Müslüman bir kadın, feminist olabilir ya da feminizm tartışmalarına katılabilir. Ve bu kadının feminizmi, onun ulusal yapısından (örneğin Arap, Mısır, Türk ya da başka bir milliyetten olabilir), İslam’dan, insan hakları ve demokrasiden ya da tamamen kişisel ve özel sebeplerinden etkilenmiş olabilir. Yani kadının edindiği kişisel tecrübeler ve başkalarıyla etkileşim sonucu ortaya çıkan, tamamen ona özgü bir tartışma olabilir.

Müslüman kadınlar feminizmi kendilerine has bir şekilde tartışabilir. Bu genel ya da çok yönlü olabilir. Ancak bir o kadar da “İslami feminizm” tartışması yürütebilirler
Kadın din görevlileri – ister İslami feminizme, isterse içtihada sempati duysun – geleneksel fıkıhta kadın düşmanlığının olduğunu kabul ediyor. Kuranıkerim’ìn yeni bir yorumu, fıkıhta reforma gidilmesine, yani yeni bir hukuk sistemi kurulmasına temel teşkil etmeli.

Görüşlerini bekliyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Müslüman feminizmi” yeri????
feminizm kapitalist avrupa toplumunda kendine yer bulamayan insan dışı muamele gören ve sonucunda buna son vermek isteyen batılı kadınların tepkisidir. onlar avrupada hayvan statüsüne konurken insan olup olmadığı araştırılırken hatta şeytan gibi görülüp toplumun yani erkeğin egemenliğinde yok sayılan kullanılan bir hayat yaşarken islam kadını koruyor ve onu ailenin toplumun yüce unsuru olarak görüp ona göre muamele ediyordu. tabi sonradan şaşıranlar olabilir ama bizim ona buna ihtiyacımız yok islam gerekli ölçüleri zaten belirlemiş...
Bunu ilk beğenen sen ol.
_HAFIZ_
bu forumun artık ne kadar bozuk ne kadar tehlikeli ve zararlı olduğu ortadadır. ve genç kardeşlerime elimden gelidiği kadar buranın durumunu anlatıcam. ne kadar islamda olmayan şey varsa sokuluyo buraya. geçende bi canlı imam nikahıyla birleşmee zina diyo. burda islamda feminiz diyo. böyle şey mi olur. işiniz gücünüz mü kalmadı. memleketin ahlak durumu ne halde. saiysetten bahsetmiyorum. siyasi olarak ne kadar iyi olursak olalım halkın manevi durumu hiç de iyi değildir. cemaatler partiler tarikatler adına millet birbirini yiyo. biri mahmut efendi hazretlerinin arkasına sığınıp kılıcını çeker diğeri fethullah gülen hoca efendinin arkasına diğeri üstat bedüzzamana diğeri süleyman efendinin arkasına. millet birbirini yiyo siz hala burda ne konuşuyosunuz. yok feminizmmiş. yok bilmem neymiş. yok kadınalrı savunmakmış. yok fıkıhta kadın düşmanlığı varmış. aklınızı mı kaçrdınız. hiçbierşey okumayıp ne fıkıh usulü ne hadis usulü ne tefsir ne akaid hiçbişey okumadan bilmeden islamın memleketin derdine de düşmeden öyle laf olsun diye ortalığa desteksiz fikirler sallıyosunuz. ciddi bi sürü mesele varken bunlarla uğraşmayın. önce bi imamı azamın hayatını yaşayışını ve fıkıh usulünü öğrenin de ondan sonra fıkıhta şu var bu var diye konuşun. zaten bunlardan önce bizim hepimizin şu insanların durumuyla ilgili yapılan ayrımcılıklar siyasi kavgalar mezhep tarikat kavgalarını bitirmek için aklımızı başımıza alıp hep birlikte insanları bilhassa gençleri bilinçlendirmeliyiz. arkamızdan gelen neslin ahlakının ne kadar dejenere olduğunu görmüyor musunuz. nasıl uykunuz kaçmıyo. nasıl rahat hayatınıza devam edebiliyorsunuz. nasıl kalbiniz dayanabiliyo buna anlamıyorum. bizden bi öncekii neslin bile hayatından kalbinden kuran nizamının çıktığının farkında değil misiniz. resmi araştırmaya göre 2010 yılında boşanma sayısı tam 118564. isterseniz bunu konuşalım. günde 324 kişinin boşandığını boşanmaların yüzde kırkının ilk 5 yılda gerçekleştğini en çok boşanma sebebinin ise aldatma olduğunu konuşalım isterseniz. kendimizi şöyle bi silkelemenin vakti gelmedi mi
elbet bir gün öleceksin imamın eline düşeceksin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Arkadaşım forum bozuldu olayı nasıl oluyor bu kanıya nasıl vardın.Üyelerin açtığı konuları biz mi belirleyeceğiz ve yazılan yorumları yönetime mi maal etmek doğru.
Konu ne kadar saçma olursa olsun.Konu sahibine doğru cevapı verelim.Konu açan üye vay böyle konu açır mı demek yerine geren cevabı verelim müslümanlık bunu gerektirir.Diğer türlü yazıklarınıza katılıyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
_HAFIZ_
evet konu açılırken vay nasıl böyle konu açarsın diye gerektiğinde söylenmeli. ben şimdi kalkıp bence zina haram değil diye sapıkça konuşsam ne dersiniz hoş mu karşılarsınız. eğer öyle söylersem bellidir ki benim fikirlerim bozuktur ve ben etkilenmeye değil etkilemeye geldim demektir. ve kalbi boş olan insanlar da benim batıl fikrime geleceklerdir. ayrıca hadi bu konu neyse denilir açıklama yapılır geçilir de ne demek bilmem ne erkeğinin etkilemenin yolu diye konu mu açılır bu ne terbiysizlik ahlaksızlıktır. uluorta yerde böyle konuşulur mu. bu şikayeti söylediimde de karşılaştığım cevap şu:" aman canım internet ortamı nasıl olsa ne olcak ki" ama diğer taraftan da internette ortada olmayan küçük bi yere yazdığım küçücük şakayı da gidip resmi kurumlara şikayet ederler. çok karşılaştım böyle şeylerle ve ne iftiralar aıldı üzerime. madem internet de olsa forum da olsa bu kadar ciddi bi ortam o zaman böyle ahlaksız konuların açılmasına müsaade etmeyin.. resmen tavlama konusu açılmış ya olmazz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Bu konuyu desteklemiyorum okuyunca gülüp geçtim bende ..Madem üye böyle konu açmış bende tepkimi öyle verdim.Foruma her kesimden insan geliyor.Onun bizim düşüncemizden etkilenmesini neden sağlamayalım percussionist?Çok açık sapıkça olan konuları siliyoruz.Kendim bizzat çok sildim..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-06-2011, Saat:07:10 PM, Düzenleyen: Sükut.
_HAFIZ_
neden boğa erkeğini etkilemenin yolları başlıklı konuyu silmedin diyorum neden? bu yeteri kadar ahlaksız değil mi. tamam ben de kız tavlamanın yolları diye konu açayım o zman. hayret bişey ya nası rahat duruyosunuz nası rahatsız olmuyosunuz böyle şeylerin konuşulmaısndan ya
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.