You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mü'minler felaha ermiştir.

Mü'minler felaha ermiştir.

Profesör
RE: Mü'minler felaha ermiştir.
tanrımıza kurban olayım

kendisini inkar edenlere bile ekmek yetiriyor gülücük ama sonra burnundan çıkarırgülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-09-2014, Saat:06:21 PM, Düzenleyen: €L€Z.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
@Jumper
Sen de aşağıdaki yazıyı oku o zaman:

Kainatın tesadüfen oluşması ihtimali , ünlü İngiliz matematikçi Roger Penrose tarafından hesaplanmıştır. Penrose, tüm fiziksel değişkenleri hesaba katarak, bunların kaç farklı biçimde dizilebileceğini dikkate alarak ve içinde canlıların yaşayabileceği bir ortamın oluşmasının, Big Bang'in diğer muhtemel sonuçları içinde kaçta kaç ihtimale sahip olduğunu tespit ederek bulduğu ihtimal şudur: 10 üzeri 10 üzeri 123'te bir ihtimal! Bu sayının ne anlama geldiğini düşünmek bile zordur. Örneğin 10 üzeri 3, 1000 sayısını ifade eder. 10 üzeri 10 üzeri 3 ise, yani 1 rakamının yanına 1000 tane sıfır. Ama burada 1 rakamının yanına, 10 üzeri 123 tane sıfır gelmektedir ki, bunun matematikte bile bir adı ya da tanımı yoktur. 10123, evrendeki tüm atomların sayısının toplamından, yani 1078'den bile büyük bir sayıdır. Ama Penrose'un bulduğu sayı, bunun çok daha üstündedir.

Acaba Roger Penrose hesapladığı bu sayı hakkında ne düşünmüştür? Penrose, akıl sınırlarını çok aşan bu sayı hakkında şu yorumu yapar: “Bu sayı, yani 10 üzeri 10 üzeri 123'te bir ihtimal, Yaratıcı'nın amacının ne kadar keskin ve belirgin olduğunu bize göstermektedir. Bu gerçekten olağanüstü bir sayıdır. Bir kimse bunu doğal sayılar şeklinde bile yazmayı başaramaz, çünkü 1 rakamının yanına o kadar sıfır koyması gerekecektir ki, eğer evrendeki tüm protonların ve tüm nötronların üzerine birer tane sıfır yazsa bile, yine de bu sayıyı yazmaktan çok çok geride kalacaktır.”

Roger Penrose, The Emperor's New Mind, 1989; Michael Denton, Nature's Destiny, The New York: The Free Press, 1998, s. 9
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-09-2014, Saat:06:40 PM, Düzenleyen: Zehan.
General
Jumper
yaratıcı konusunda kimin haklı olduğu belli değil diyorsun ama

dikkat ettiysen,düşünüyorum,bence,olabilir gibi kelimelerden öteye gidemiyorsun bu fikrini savunma konusunda

suriyede savaşın ortasında dünyaya gelen bir bebekle ,milyarder birinin evinde dünyaya gelen bebek arasındaki o inanılmaz farkı görüp de bu konu hakkında edecek bir çift sözün yok maalesef
zalimle , masum
zenginle fakir
sağlıklıyla,sakat dünyaya gelen insan için yürekleri ferahlatacak akla uyacak hiçbir görüşün yok

dünyaya niye geldik,senin olabilir dediğin o yaratıcı dünyayı niye yarattı yaratacaksa niye herkes aynı seviyede değil de birisi alçakta biri yüksekte

dünyadaki herşeyi insan yaşayabilsin diye noktası noktasına tam olarak yaratan yaratıcı niye insanları farklı farklı yarattı?

bu sorulara verebileceğin cevaplar yarattı ve belki de unuttu

bizim gibi küçük şeylerle mi uğraşacak şeklide olacak sanırım ki bunlardan bahsettin de

yani sen ve görüşün hiçbir şekilde insanların yüreğine seslenemezsiniz mantığında yer dahi edemezsiniz
ama Allah kitabında buyurur

size kötülük yapılsa bile siz onları affedin hatta affetmekle kalmayın kötülüğe iyilikle karşılık verin,

Muhammed Mustafa Sallalahu teala aleyhi vessellem çıkıyor,amcasını vahşice öldüren birini başka hiçbir nedenle değil sadece ortada Allahın dini olduğu için affediyor

kendisinden birşey isteyenleri yiyecek son lokması olsa da isteyene veriyor

açlığını hissetmesinde diye karnına taş bağlıyor yine de veriyor

bunlar insanların maddi menfaatlerine ter düşe şeyler ama veriyordu yine

bizim de insan olarak senden farkımız yok biz de şeytan var biz de Allahın yolunu tutmayabilirdik

ama akılları ve yürekleri feth eden bir din var ortada

dünyaya niye geldiğimizi,ne yapmamız gerektiğini ve insanlar arasındaki adaletin nasıl sağlanacağını apaçık delillerle önümüze getiren bir din var,

bu din varken, hayatımızda doğruluğunu defalarca gördüğümüz nasihatları varken

insanları iyiliğe,yardımlaşmaya sevk ederken

biz bu Rabbin sözlerine inanmayacağız da daha hangi söze inanacağız?

bize gelen bunca delilden sonra inkara dönersek bizi kim kurtarabilecek?

bu dini anlamak Allahu tealayı bilebilmek için herşeyden ama herşeyden önce

Feth edilmeyi bekleyen bir yüreğin olacak

hakkın,doğrunun,merhametin,sevginin ve vicdanın hasretini çeken bir yüreğin,

ve hakkın ve Doğrunun ve vicdanın kılıcını gördüğü zaman teslim olacak bir yüreğin olacak.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-09-2014, Saat:09:32 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
Forumcu
@Jumper100 bu konuya son attığın videodaki konuşmacı aşırı yavaş konuştuğundan ve benimde sıkılgan bir yapım olduğundan yalnızca bir kısmını dinleyebildim.. Dinlediğim kısma yorum yapayım..

İnançlı insanların ateistlerin konuşmasından rahatsız olduklarını söylemiş.
Ben yurt dışında doğdum büyüdüm. Hep ateistlerin içinde oldum ve haliyle dini konulardan da bahsettiğimiz oldu. Ve bundan asla rahatsız olmadım. Çünkü karşımdaki gerçekten merak ettiği için anlamak istediği için soruyordu..

Karşıdaki benim dinime hakaret etmeden saygı çerçevesinde konuşuyorsa neden rahatsız olayım? Bilakis farklı şeyler duymayı severim. Yetiştiğim kültür bana bunu alıştırdı çünkü...

Saygılı bir biçimde olduğunda hiç bir müslümanın karşısındakine kızdığını görmedim...
Ama maalesef gözlemlediğim kadarıyla Türkiye deki ateistler yurt dışındakilerden daha saldırgan oluyor..
Ben oradaki ateistlerden dinime inancıma yaşam tarzıma daha çok saygı görüyordum.. Bende aynı şekilde onların düşüncelerine saygı duyuyordum...
Velhasılıkelam... Anlatmasını bilen kişi daima dinlenir... rahatsız olma diye bir durum söz konusu olmaz.
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
benim anlayamadığım inanç konusunda hem fikir olmadığın bir foruma neden üye olursun..genel konuşuyorum şuana kadar bu arkadaş gibi bir kaç kişide aynı tavırla forumda bir zıtlaşmanın içinde girdi
...

tamam sen inanmıyorsun inanma... o zaman agzontiskmidir nedir o tür bir foruma yazsan daha iyi olmazmı ? bu dışlama hoşgörüsüzlük değil...demek istediğim inandığın şeylerele uğraşsan zamanını boşa harcamazsın gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-09-2014, Saat:09:40 AM, Düzenleyen: Noyan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.