You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

mü'minler arasında ülfet

mü'minler arasında ülfet

-İKRA-
mü'minler arasında ülfet
“Müminler ancak kardeştirler.”
(Hucurat Suresi 49/10)

Allah Teala, ülfet nimetiyle halka büyük minnetini izhar ederek şöyle demiştir:
''Eğer yeryüzünde olanların hepsini verseydin yine de onların kalplerinin arasını birleştiremezdin. Fakat Allah, onların kalplerini birleştirdi.''
(Enfal/63)

Allah Teala, ülfeti methettikten sonra ayrılığı kötüleyerek insanları ondan sakındırmıştır:
''Hep birden Allah'ın dinine sımsıkı sarılın. Birbirinizden ayrılıp dağılmayın. Allah'ın üzerinizdeki (İslam) nimetini düşünün ki, cahiliye devrinde birbirinize düşmanlarken o sizin kalpleriniz arasında ülfet (yakınlık) meydana getirdi de onun nimeti sayesinde din kardeşleri oldunuz. Hem siz ateşten bir çukurun tam kenarında bulunuyordunuz da Allah, İslamınız sebebiyle o ateşe düşmekten sizi kurtardı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklıyor ki, doğru yola eresiniz.''
(Alİ İmran/103)

Ebu İdris Havlani'nin, Muaz b. Cebel'e: 'Ben Allah rızası için seni seviyorum' demesi üzerine Muaz ona şu cevabı vermiştir:
'Müjde sana! Ben Allah'ın Resulü'nden (s.a.v.) şöyle dinlemiştim:
''Kıyamet gününde yüzleri ayın ondördü gibi pırıl pırıl parlayan birtakım insanlar için arşın etrafında kürsüler konur. O günde halk hesap dehşeti içindedir, onlar ise ürkmezler; halk korkar onlar ise korkmazlar. Onlar Allah Teala'nın korkmayan ve üzülmeyen veli kullarıdır'. Allahın Resulü'ne 'Ey Allah'ın Resulü! Bunlar kimlerdir?' diye sorulunca, şöyle cevap verdi: 'Bunlar Allah yolunda birbirini sevenlerdir.''
(İmam Ahmed ve Hâkim)

alıntı

“Allah'ım, muhabbetimize, birliğimize gölge düşüren her türlü tefrikadan bizleri muhafaza eyle...” (Amin)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: mü'minler arasında ülfet
Amin
Allah razı olsun
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Estağfurullah ben hoca değilimgülücük
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Yalnız şuna da dikkat etmek lazım
Müslüman gibi gozukup munafik olan bir sürü kişi var.

Peygamber Efendimiz s.a.v falanci kişi cehennemliktir dediğinde şaşıran Sahabeler vardı.
Onlar bile içlerindeki düşmanı taniyamazken Vayy bizim halimize
O yüzden zaten uyarmis peygamber Efendimiz Ummetim 73 firkaya ayrılacak diye.

Cennet lik olan o bir gruba dahil olmayı nasip etsin Rabbim üzgün
Ahir Zaman çok zor çoküzgün
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bence hoca kelimesi herkese soylenmemeli
Çünkü bir ağırlığı var.
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gülücük gülücük gülücük
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah razı olsun.
"Şu üç özellik kimde bulunursa o kimse imanın gerçek tadını alır: Allah ve Resulü kendisine başkalarından daha sevimli olması, sevdiklerini yalnız Allah için sevmek, Allah'ın kendisini dinsizlikten kurtardıktan sonra ateşe atılmaktan nasıl hoşlanmıyorsa o derecede küfre dönmekten uzak durması."
(Müslim)

Allah için sevgi...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.