Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
mezhep bilgisi hk. tavsiye....??
mezhep bilgisi hk. tavsiye....??
Yukarda mezhepler hakkinda ileri geri lonusanlari kaale alma sen
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine hanefi ilmihalini buldum okudum.
Bu ilmihalde namzı bozan şeylerden bir madde alıntılıyorum:
NAMAZI BOZAN ŞEYLER
Namazı bozan şeyler şunlardır:
13 - Zellet-ül-kâri Ya'ni yanlış okumak bozar: Bu hatâ harekelerde ve sükûnde olabilir. Harfin yerini değiştirir veya harf ilâve eder, yâhut azaltır. Veyâhut harfi ileri geri alır. Kelimelerde ve cümlelerde olur. Bunun için harfleri usulüne uygun çıkarmak lâzımdır. Aksi taktirde namaz bozulabilir. Meselâ, ehad yerine ehat deyince bozulur.
Düzgün okunmadığında, Kur'ân-ı kerîmin mânâsı değişerek, küfre sebeb olacak mânâların çıktığı haller de çoktur. Meselâ Hallâk kelimesi, Hı ile okunduğunda yaratıcı, Ha ile okunduğunda, berber mânâsına gelmektedir. Bu şekilde okunduğunda, meselâ Yasîn-i şerîfin seksenbirinci âyet-i kerîmesindeki (Onun yarattıkları pek çoktur. O, herşeyi bilir) ifadesi (O berberdir, herşeyi bilicidir) şeklini almaktadır.
Arabîdeki harflerin karşılığı lâtin harflerinde yoktur. Arabide üç tane, S, üç tane Z harfi vardır. Bir kalın Zı, ikinci ince okunan Ze, üçüncüsü Zâl'dır. Bunların üçü ayrı ayrı söylenir. Rükü' tesbîhinde Zı ile (azîm) denir ki, Rabbim büyüktür demektir. Eğer ince Ze ile ya'ni zâl ile (azîm) denilirse, Rabbim benim düşmanımdır mânâsına gelmektedir. Kur'ân-ı kerîmi lâtin harfi ile öğrenip okuyan, bu üç harfi ayıramıyacağı için namazı sahîh, geçerli olmaz.
Evet arkadaşlar. ben aynen yukarıda dendiği gibi namazda okunan ayet ve duaları latin harflerle yazılmış kitaptan okuyup ezberledim.
Şüphesiz ki benim telaffuzum bir arabın telaffuzu gibi olamaz.
Yukarıda anlatıldığı gibi aslını aynı bir telaffuz imkanım yok.
Demek ki benim yıllardır kıldığım namazlar sahih ve geçerli değil...
Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum...Üzüntümü anlatamam....
Bir taraftan da düşünmeye başlıyorum...
Yukarıdaki ilmihal maddesi doğru olabilir mi diye....
Diğer taraftan, eğer doğru ise ki haklılık payı olabilir..
Bu takdirde namazı Türkçe, kendi dilimden kılmak sorun olur mu diye... Araştıracağım...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi