You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

mezhep bilgisi hk. tavsiye....??

mezhep bilgisi hk. tavsiye....??

General
RE: mezhep bilgisi hk. tavsiye....??
necmettin kardeşim anlıyorum hurafelerle dolu çokça delilsiz ilmihal vardır. delilleri olması şartı ile bir ilmihal edinmenizde sakınca yoktur Allahu alem.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Necmeddin 4 hak mezhebi arastirirsan hic birinin kuran ve sünnete aykırı bir harekette olmadığını görürsün
Yukarda mezhepler hakkinda ileri geri lonusanlari kaale alma sen
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Arkadaşlar,

Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine hanefi ilmihalini buldum okudum.
Bu ilmihalde namzı bozan şeylerden bir madde alıntılıyorum:

NAMAZI BOZAN ŞEYLER
Namazı bozan şeyler şunlardır:

13 - Zellet-ül-kâri Ya'ni yanlış okumak bozar: Bu hatâ harekelerde ve sükûnde olabilir. Harfin yerini değiştirir veya harf ilâve eder, yâhut azaltır. Veyâhut harfi ileri geri alır. Kelimelerde ve cümlelerde olur. Bunun için harfleri usulüne uygun çıkarmak lâzımdır. Aksi taktirde namaz bozulabilir. Meselâ, ehad yerine ehat deyince bozulur.
Düzgün okunmadığında, Kur'ân-ı kerîmin mânâsı değişerek, küfre sebeb olacak mânâların çıktığı haller de çoktur. Meselâ Hallâk kelimesi, Hı ile okunduğunda yaratıcı, Ha ile okunduğunda, berber mânâsına gelmektedir. Bu şekilde okunduğunda, meselâ Yasîn-i şerîfin seksenbirinci âyet-i kerîmesindeki (Onun yarattıkları pek çoktur. O, herşeyi bilir) ifadesi (O berberdir, herşeyi bilicidir) şeklini almaktadır.
Arabîdeki harflerin karşılığı lâtin harflerinde yoktur. Arabide üç tane, S, üç tane Z harfi vardır. Bir kalın Zı, ikinci ince okunan Ze, üçüncüsü Zâl'dır. Bunların üçü ayrı ayrı söylenir. Rükü' tesbîhinde Zı ile (azîm) denir ki, Rabbim büyüktür demektir. Eğer ince Ze ile ya'ni zâl ile (azîm) denilirse, Rabbim benim düşmanımdır mânâsına gelmektedir. Kur'ân-ı kerîmi lâtin harfi ile öğrenip okuyan, bu üç harfi ayıramıyacağı için namazı sahîh, geçerli olmaz.

Evet arkadaşlar. ben aynen yukarıda dendiği gibi namazda okunan ayet ve duaları latin harflerle yazılmış kitaptan okuyup ezberledim.
Şüphesiz ki benim telaffuzum bir arabın telaffuzu gibi olamaz.
Yukarıda anlatıldığı gibi aslını aynı bir telaffuz imkanım yok.

Demek ki benim yıllardır kıldığım namazlar sahih ve geçerli değil...
Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum...Üzüntümü anlatamam....

Bir taraftan da düşünmeye başlıyorum...
Yukarıdaki ilmihal maddesi doğru olabilir mi diye....

Diğer taraftan, eğer doğru ise ki haklılık payı olabilir..
Bu takdirde namazı Türkçe, kendi dilimden kılmak sorun olur mu diye... Araştıracağım...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-04-2013, Saat:12:13 PM, Düzenleyen: necmettin.
General
o zaman bu fikre göre arap olmayanın namazı olmaz. çünkü bir arap kadar kimse düzgün şekilde arapça konuşamaz. dili dönmeyen birisi için bu tip zorunluluklar yoktur. fakat namazı Türkçe kılmak diye bir şeye islamda olur demiş bir alim yoktur. Zira namazın en önemli özelliği Kuran okunmasıdır ki Kuran arapçadır, meal çalışmaları ise "bu Kuranın yüzde 100 mealidir" denerek yapılmamıştır, Allah kelamının kul tarafından tercüme edilmeye çalışılmasıyla çıkmıştır dolayısıyla namazda okunacak Kuranın yerini tutmayacaktır. tekrarlayayım ehli sünnet olarak anılan mezheplerin(ki 4 ile de sınırlı değildir, tarihte pek çok ehli sünnet müçtehid faydalı kitaplar bırakmışlardır fakat sistemli olarak 4 mezhep kalmıştır çağımıza) DELİLLİ olması şartı ile ilmihallerini edinip delilleri ile öğrenerek mezhebe tabi olmak ehli sünnetin cumhuruna göre caizdir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeşim okuduğun şeye dilin dönmüyor ki Allah gücünden fazlasını yüklemez. yüzde 100 okumak zorunludur diye bir fetvayı şimdi ilk kez duyuyorum. aksine kasıtsız olarak harflerin yanlış okunmasının namaza engel olmadığı görüşündeyim. Namazda Türkçe, farsça vs diye bir ayrım yoktur Kuran okumak gereklidir. Kuran da Arapçadır dolayısıyla namaz Arapça kılınır, Fars olan Rum olan sahabelerin hiçbiri kendi ana dilleri ile namaz kılmadılar. dili dönmeyen arap olmayan birisinin tam manasıyla okuma şartlarını öğrenmesini bekleyemezsiniz, dolayısıyla siz aslından okumaya devam edin.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-04-2013, Saat:05:59 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
imam şafinin böyle bir fetvası yoktur, çarpıtılmaktadır. imam şafi farz olmayan bazı zikirlerin anadilde yapılabileceğini söylemiştir. imam azam da bu fetvasından dönmüştür, malesef işine geleni makaslayıp kullanan insanlar bunları es geçiyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.