You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mesajlarım ve iletilerim

Mesajlarım ve iletilerim

General
RE: Mesajlarım ve iletilerim
şerif hüseyin ve oğulları medineyi teslim alır fahrettin paşa esir kampına götürülür ancak şerif ve oğulları ondan her daim korkarlar paşanın ravzadaki makam otomobiline 2 sene dokunamazlar

kahraman paşamız fahrettin paşa medinede ingilizler’e teslim olur mısır’a, malta’ya götürülür. tbmm nin girişimleri ile kaçırılarak milli mücadeleye hizmet eder. o “medine kahramanı”, “çöl kaplanı fahrettin paşadır

medine kahramanı fahrettin paşanın direnişini medine gözyaşı ve gururla seyreder. mondrostan 72 gün sonra osmanlı ordusunun son neferi düşmana teslim edilir

fahrettin paşa savaşta et yemekleri hurma hurmanın haşlaması, fıstıklısı, kızartmasını, salatasını.yaptırır harpte hiçbir şey zayi etmez odun, ve çalı yakacağı külü sabun gibi kullanır

hurma ve hurma çekirdeği, askerin, devenin besin maddesidir. fahrettin paşa, ekmek bulunmadığı zamanlarda hurma bulmuş, açlıktan ölümü önlemiştir

develer hurma çekirdeğinden hoşlanır zabitler yediğimiz hurmaların çekirdeklerini birer kutu veya sepette bulunduralım. neferler yedikleri
hurmaların çekirdeklerini zabitlere teslim etsinler.

fahrettin paşa, develere yedirilmek üzere, kırk bin kilo hurma çekirdeği satın alır hurma çekirdeği develer için yemdir .bizim yere attığımız her hurma çekirdeği develerimizi bir adım yürütür her hurma çekirdeği,muharebede zafer kazandıran mermidir

Medine fatihi fahrettin paşa medineyi zorlan teslim ederken askerlerine şöyle seslendi utanmazmısınız mübarek şehri teslim etmeye ben gitmiyorum şahit ol medine yollar sokaklar şahittir. peygamber efendimiz (s.a.v) şahittir. beni zorla götürüyorlar”

ravza’da mübarek mekanın temizliğini yapan fahrettin paşa teslim olmadı subayları onu zorla ravza’dan çıkartırlar. medine’nin teslim edileceğini anlayan paşa: utanmaz mısınız çekinmez misiniz bu şehri teslim etmeye diyordu

Medine savunmasında durum şöyle idi
tabiat ve, güneş düşmandı.su azdı.sebze ve taze yemiş nadirdi… yakıcı güneşte çarpışmada genç subayların dudakları parçalanırdı medine binlerce türk askerinin şehit olduğu yerlerdi

hicaz, asir, yemen ve afrika bedevilerinin gıdası çekirgedir. bedeviler sağlamlıklarını yedikleri çekirgeye borçludur çekirgeyi develer büyük zevkle yiyor dizlerinin bağı çözülenlere,basurlulara ve romatizmalılara şifadır.

fahrettin paşa’nın çekirge talimatnamesi çekirgenin serçeden ne farkı var yalnızca tüyü yok. o da serçe gibi kanatlı ve uçuyor. bitkilerle besleniyor, temiz ve taze şeyler yiyor. tiryaki ve keyif sahibi, tütün ve limondan zevk alıyor.

Medine fatihi fahrettin paşa/sultan selim’in medineye astığı bayrağı, indirtmeyiz, medine için bin asker feda ederiz peygamber mezarının kubbesi başımıza yıkılmadıkça, mezara, hiçbir yabancıyı sokmayız

ravza –i mutahhara’ya, peygamberimizin mezarına giden fahreddin paşa, mezarda şöyle yakarıyordu” ya resulü, senin için savaşanlarla sana karşı çıkanları gör, allah’ın yardımını bize ulaştır”

Mondros mütarekisinden sonra istanbul hükümeti fahreddin paşadan medine şehrini tek etmesini isteyince kahraman türk paşası şu cevabı verdi, türk bayrağını indirmem, ingilizlere ve araplara teslim olmaktansa şehri ve kendimi feda ederim.”

Adana istiklal savaşı kahramanlarından tayyar rahmiye Osmaniyede askerin tereddüdünü görünce, "Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum siz erkek olduğunuz halde sürünmekten utanmıyor musunuz?" diyerek fransızlara hücum edilmesini sağladı

Adana’nın kadın kahramanı Rahmiye Hanım 1920 yılında Hasanbeylide Fransızlar ile mücadele eder ateş hattındaki iki arkadaşını korumak için ileri atılır ve kendisine "Tayyar Rahmiye" lakabı verilir. 

Kahramanmaraş’ta düşmana karşı verilen mücadelede en fazla yarar gösteren Bitlis Defterdarının Hanımıdır Kayabaşı Mahallesi’nde 8 düşman öldürmüş ve erkek elbisesiyle türk kuvvetlerine katılmıştır

Adana ve yöresinde Fransızlar’a karşı mücadele veren Kılavuz Hatice, 8 Mayıs 1920’de Pozantıda Fransızlara yanlış yol gösterir Karboğazı’nda sıkışan Fransızlar, Türk askerine esir düşer. 

Yunanlılar Sakarya Savaşı’nı kaybedince. Gördesli Makbule, kocası ile çete kurarak dağa çıkar. 17 Mart 1922’de Kocayayla’da düşmana saldırır ve başından aldığı kurşunla şehit düşer.

Yunanlıların İzmir’e girmesiyle Milli Mücadelede yer alan Ayşe Hanım, İzmir’in Yunanlılara geçmesiyle Aydın’a gider.kahramanca dövüşür büyük oğlu şehit düşer.

İnönü Savaşlarında ise ikinci oğlunu şehit verir.İstiklal savaşında "Nafize Kadın", Yunanlılar tarafından yakalanır, bilgi istenir, fakat tüm işkencelere karşı koyarak hiçbir bilgi vermez.

Asıl adı "Adile" olan, "Adile Hala" ve "Adile Onbaşı" diye anılır 8-10 kişilik milis kuvvetiyle Afyon Savaşı’na katılan Kara Fatma, Tarsus’un kurtulmasında büyük fayda gösterir. 

Kara Fatma cumhuriyetin temellerinin atılmasında pay sahibi olmanın mutluluğunu yaşamış kadın kahramanlardandır

Bursa ve İzmit’in işgalden kurtarılması için mücadele eden Kara Fatma’nın müfrezes sayısı 350’ye çıkmıştır. Sakarya ve Başkomutanlık muhaberelerinde üsteğmenlik rütbesine yükselen Kara Fatma, 1955 te Erzurum’da vefat eder

Kara Fatma"  1888 Erzurum doğumludur Fatma Seher, Balkan Harbi’ne, kocası ile katılır. ailesinden 10 kadınla Kafkas Cephesi’ne gider. Mondros Mütarekesi’nden sonra eşi Ermenilerce şehit edilen kadınlarla Ermeniler ile çarpışır.

Milli Mücadelede  mitinglerde ateşli konuşmalar yapan Halide Edip mücadeleye büyük katkı sağladı. Milli Mücadelede Türk kadınının kahramanlıkları destanlaştı.

Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Anadolu’ya çıkarak başlattığı kurtuluş hareketindeki binlerce kadın, Cumhuriyetin temelinde büyük pay sahibi oldu.

İstiklal Savaşında binlerce Mehmetçik`in şehit olduğu Gediz Cephesi Yunanlılardan ilk yenilginin alındığı cephedir. Gediz Cephesi`nde tek bir alay başarılı olmuştur. Nezahat onbaşı ve vatan sevgisi dolu yüreği

İstiklal savaşında nezahat onbaşı vatan sevgisi dolu yüreğiyle kaçan askerlere haykırır Ben babamın yanına ölmeye gidiyorum, siz nereye gidiyorsunuz?`diyerek şehadeti` haykırır onun sayesinde askerler şehit oluncaya kadar savaşır
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben Ahmet Çamur! Sıfatım polis,rütbem komiserdi...Görevim halkın huzurunu sağlamaktı..Yer Şemdinli..Vatandaşın yoluna hendek kazan,huzur bozan teröristlere müdahale etmek için gittim..

Ben Ahmet Çamur huzuru bozulmasın istediğim vatandaşların evlerinden ateş açıldı Üç kurşun isabet etti vücuduma..her kurşunda kızımı sayıkladım..Yüzüm toprağa değdiğinde âşık olduğum eşimin adı vardı dudaklarımda..

Ben Ahmet Çamur Soyadımın Çamur olması sizi yanıltmasın..Çamurlaşmadım ,mertçe vuruştum..Nereden bilebilirdim kendilerini korumak için sırtımı döndüğümde arkamdan kahpe kurşunların gelebileceğini.

Ben Ahmet Çamur Rütbem komiserdi.
Bundan gayrı rütbem ŞEHİT Şehadetime sevinirken,gamsızlığınıza üzülüyorum...

Ben Ahmet Çamur Rütbem ŞEHİT Üç cimcimem yetim! Vatan öksüz Mezarıma gelenler sİstediğiniz kadar su dökün toprağıma çamurlaşmayacak. Çamurlaşmadım zira hiç hayatımda...

Ben Ahmet Çamur Rütbem ŞEHİT Kalın sağlıcakla Ben gidiyorum Vücuduma üç kurşun Sizlere üç yetim bırakıyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-07-2018, Saat:01:28 PM, Düzenleyen: Murataltug.
General
15 temmuz şehitlerimize el fatiha

Bismillahirrahmânirrahîm.
Elhamdü lillâhi rabbil'alemin
Errahmânir'rahim
Mâliki yevmiddin
İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în
İhdinessırâtel müstakîm
Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

15 temmuzda Çengelköy Çınaraltı’nı basan darbeciler Sabancı Polis Merkezine yürüdü vatandaşlara kurşun yağdırdı. Çok sayıda insan şehit oldu

15 Temmuz darbesinde Kuleli Askeri Lisesinden gelen 20 asker halka saldırdı. Yeni Şafak Gazetesinden Mustafa Cambaz ve 18 kişi darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu şehit düştü.

Fetullahçı Teröristlerin 15 Temmuz’daki darbe girişiminde 248 asker, polis ve sivil vatandaş şehit düştü.

15 temmuzda Şehit sayısının en yüksek olduğu il Ankara ve istanbuldu şehitlerimi evli ve sivildi hainler Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı’nı hedef aldı. İlk bombalamada 17 polis ikinci bombalamada 42 şehit verildi.

Malatyalı Engin Tilbaç, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘meydanlara inin’ çağrısıyla dışarı çıktı.

Fetö Terör darbesini protesto eden 16 yaşındaki engin Tilbaç, Baştabya Kışlasında darbecilerin karşısına dikildi. Ve şehit edildi

Engin Tilbaç’ın ailesi,Malatya’da tatildeydi. Çocuklarından haber alamadılar zihinsel engelli anne ve fiziksel engelli babaya oğullarının acı şehit haberini Adi Tıp verdi.

tanklarla şehit edilen siviller içinde Sultangazili 16 yaşındaki Engin Tilbaç da bulunuyordu

Engin Tilbaç’ın cenazesi, 21 Temmuz’da memleketi Malatya’ya götürüldü Pütürge’ye defnedildi.ve Şehidin ismi, Adıyaman’da bir anaokuluna verildi.

Şehit demet sezen Polis Özel Harekatta İnsan Kaynaklarında şehit ailelerine acı haberi vermekle görevliydi. Şehitlerden çok etkilenirdi,şehit annelerine,haber veriyor çocuklara hediyeler alarak ziyaret ediyordu

31 yaşında şehit olan 1 çocuk annesi Demet Sezen

Polis Şehit haberlerini veren polis şehit oldu
31 yaşındaki Özel Harekatçı Demet Sezen, 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu hainlerce Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit edildi.

15 Temmuzda Erol Olçok,oğlu Abdullah’a, annesi ve kardeşlerinin yanında kalmasını söyledi. Babasını dinlemeyen Abdullah Tayyip, “Sen nereye ben oraya dedi.baba-oğul darbeye geçit vermedi

Reklamcı Erol Olçok ve oğlu, Altunizadede vatandaşlara, “Bu vatan bizim, kimse alamaz. Köprüyü almamız lazım” sözleriyle Boğaziçi Köprüsü'ne gittiler 3 mermi ile şehit düştü

tekbir sesleriyle boğaz içi köprüsüne giden Erol Olçok, ve oğlu darbecilerden gelen kurşunla şehadete ulaştılar Başkan Erdoğan: Erol benim yol arkadaşımdı dedi

Errahmânir'rahim
Mâliki yevmiddin
İhdinessırâtel müstakîm

Elazığ Baskil doğumlu şehit trafik polisi Fethi Sekin’in Elazığ’ın Baskil İlçesi Doğancık Köyündendi 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’i şehit olmadan 55 gün önce kanserden kaybetmişti

6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesi Elazığ Baskil ilçesinde toprağa verildi.

Terörist pkk o gün kıyım yapmayı hedeflemişti ve PKK nın kullandığı silahlar Reina katliamındaki DEAŞ'lı teröristin aynısıydı 6 Ocak 2017 de şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, kahramanlığı ile büyük bir katliamı önledi. 

43 yaşındaki Fethi Sekin, 9 yıldır görev yaptığı İzmir Adliyesinde terör saldırısında şehit düştü.

Fethi Sekin,çok sayıda insanın yaşamını kurtardı. Teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu.

Şehit polis memuru Fethi Sekin teröristleri öldürdü. İzmir Valisi Erol Ayyıldız şehit Fethi Sekin için, "Şehit düşen cefakar ve fedakar polis memuru, olayın az zaiyatla atlatılmasını sağladı dedi

Şehit polis Fethi Sekin Elazığ Baskil İlçesi Doğancık Köyündendi Üç çocuk babasıydı şehidin 6 kardeşti ve biri de polisti

Şehit polis Fethi Sekin Annesi Hatun Sekin'i şehit olmadan 2 ay önce kanserden kaybetmişti

Fethi Sekin hakkında, polis okulu yıllığında Polis okuluna efsane gibi gelip giden, uykusunda hoşkin oynama kabiliyetine sahip, mert, gakkoş karakterinle, hoş gülüşünle seni asla unutmayacağız" mesajı paylaşıldı

Fethi Sekin'in Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı ve 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir ile birlikte adı tarihe yazıldı

Ömer halis demir 30 KAHPE KURŞUNLA ŞEHİT OLDU

15 Temmuz darbe girişiminde darbeci semih terzi
karargaha yürüyordu. 10 hain etrafındaydı Başçavuş Ömer hainleri durdurdu namlusuna mermiyi tabancasını çekti baş hain Semih Terzi'yi alnından vurdu.

Şehit Ömer Halisdemire 10 hain tarafından ateş edildi başına ve vücuduna isabet eden 30 kahpe kurşunla şehit düştü.

Zeki Aksakallı, diyorki o gün darbecileri gördüm gözaltına alınmışlardı onları Gözaltına alan askerlerime teşekkür ettim.

Zeki Aksakallı, diyorki o gün beton zeminde şehidimiz Ömer Halisdemir cansız yatıyordu. Üzerindeki Örtüyü kaldırdım alnından öptüm.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Errahmânir'rahim
Mâliki yevmiddin
İhdinessırâtel müstakîm

15 Temmuz gecesinde fetöcü hainler, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı rehin aldı. Ve vatandaşlara tank ve helikopterlerle ateş açtılar

Darbeci askerlerin ilk saldırdıkları yer Genelkurmaydı. Tanklarla Genelkurmay’ın önüne geldiler ve Çok sayıda vatandaş şehit düştü

Alçak uçuş yapan jetlerle Genelkurmay’ı ele geçirmek isteyen darbeciler asker ve polisle çatıştı hainler helikopterle halkı taradı. Ve Genelkurmay Yerleşkesi’nde çok sayıda vatandaş şehit oldu.

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
Hamd âlemlerin Rabbi,Rahmân ve Rahim,
din gününün maliki Allah'ındır Ancak ona ederiz kulluğu ve ibadeti ancak ondan dileriz yardımı

Rahmân ve Rahîm olan Allahım Hidayet eyle bizie doğruya ve nimet verdiklerinin yoluna ilet gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil.

15 Temmuz gecesi ilk olarak FSM ve Boğaziçi köprüleri FETÖ'cü hainlerce tutuldu vatandaşlar, Bu vatanı size bırakmayız" diyerek cuntacıların karşısına dikildi.

Darbeci hainler Boğaziçi Köprüsü’nde halkı taradılar Boğaziçi ve FSMehmet Köprüsü’nü kapattılar Vatandaşların araçlarını ezdiler halkı taradılar

Hainlerce açılan ateşte Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçokla beraber darbeci hainler rastgele ateş çok sayıda vatandaşımızı şehit etti

15 temmuzda Çengelköy Çınaraltı’nı basan darbeciler Sabancı Polis Merkezine yürüdüler ve vatandaşlar polis merkezini barikatlarla kapattı ve darbeciler vatandaşlara kurşun yağdırdı.

15 Temmuz darbesinde Kuleli Askeri Lisesinden gelen 20 asker halka saldırdı. Gazeteci Mustafa Cambaz'ın da olduğu 18 kişi darbeci hainlerce şehit düştü.

15 TEMMUZ kanlı gecede Topkule Kışlası’ndan tanklarla çıkan darbeciler, Esenlerde halkın onları durdurmak istemesi üzerine O-3 Karayolu’nu kan gölüne çevirdiler. yaylım ateşi açarak vatandaşları tanklarla ezmekten çekinmediler

Fetullahçı Terör Örgütü’ne bağlı askerlerin 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminde 248 asker, polis ve sivil vatandaş şehit düştü.

Şehit sayısının en yüksek olduğu il olarak Ankara ve İstanbul kayıtlara geçti şehitler evli ve sivildi Darbeciler Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nı bombaladı ve 42 şehit verdik

Almanya'da işçi emeklisi olan ve Almanya’dan Türkiye’ye bayrama gelen 65 yaşındaki 3 çocuk babası Yusuf Çelik, 15 Temmuz gecesi abdestini aldı Kızılay Meydanı’nda Darbecilerle kahramanca mücadele etdi

Yusuf Çelik 15 temmuzda şehit edildi vücudunda kurşun izleri başında darp izleri vardı ve o kara gecede cenazesi dahi çok zor bulunmuştu

15 temmuz şehidi yusuf çelikin oğlu
“Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum

15 temmuz şehidi yusuf çelikin oğlu Bülent Çelik şunları kaydetti: Babam tankın üstündeydi. Darbeci askeri tanktan çıkarıyordu. gözyaşlarımı tutamadım. Babam davası uğruna şehit düştü. gurur duyuyorum."

âlemlerin Rabbi Rahmân Rahim ve malik olan Allahım Ancak sana ederiz kulluğu, ve ancak senden dileriz yardımı Hidayet eyle bize doğru yola,nimet verdiklerinin yoluna ilet

Öğrenci Özgür Mustafa Karasakal Adı gibi özgür yaşadı 15 Temmuz darbesinin en genç şehitlerindendi 17 yaşındaki Mustafa Karasakal,

17 yaşındaki Mustafa Karasakal, 15 temmuzda
Genelkurmay Başkanlığında helikopter ateşi sonucu babası ve iki kardeşinin gözleri önünde şehit oldu.

17 yaşındaki Mustafa Karasakal 15 temmuzda
Cumhurbaşkanının çağrısıyla meydanlara çıktı iki kardeşi, babası ve kuzeni ile Kızılay’a gitti. bayraklar ve tekbir sesleriyle Darbeci hainler tarafından şehit edildi

Genelkurmayın önündeki Darbeci hainler o gün milletin tanklarını kalabalığın üstüne sürdü Tanklar insanları köprüden aşağı attılar ve ezdiler hainler 17 yaşındaki Mustafa Karasakalı şehit etti

15 temmuzda babası ve kardeşlerinin gözü önünde Vurulan Mustafa Karasakal, 17 yaşında şehit oldu.

15 temmuzda babası ve kardeşlerinin gözü önünde Vurulan Mustafa Karasakal, FETÖ’cü hainler tarafından şehit edilmeseydi 11 Eylül'de 18 yaşına girecekti.17'sinde vatana şehit oldu

15 Temmuzda hainlerce şehit olan 17 yaşındaki Özgür Karasakal’ın babası Möhyeddin Şahbaz, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile çocuklar haydi’ Bugün yorgunluk günü değil’ diyerek sokağa çıktık” dedi.

Rahmân ve Rahîm olan Allahım sen rahman ve rahimsin maliksin Allah'ım Ancak sana ederim kulluğu ve ibadeti ancak senden dilerim inayeti.
Hidayet eyle doğru yola ilet salih ve mutlu kimselerin yoluna ilet gazaba uğratma

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koruması Özel Harekat Münir Alkan, 15 Temmuz gecesi Şehitler Köprüsü’nde hainlerce şehit oldu.

Münir Alkan, 1995 te İstanbul’da polis memuru olarak göreve başladı. 1999’da Hakkâri’de şark görevini tamamladı 2001 ve 2003 te istanbul’da görev aldı İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koruma görevlisiydi 15 temmuzda şehit oldu.

15 temmuz şehidi 41 yaşındaki Özel Harekat Polisi Münir Alkan, evli ve bir çocuk babasıydı cenazesi Tekirdağ Rüstem Paşa Camii'ndeki cenaze namazının ardından Tekirdağ şehir mezarlığındaki şehitliğe defnedildi. ismi Büyükçekmece’de bir okula verildi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Basra valisine Rahman ve Rahîm olan Allah
lütfetmişti Rabia-i Adeviyye ise takvası ve güzelliği ile veli bir hanımdı basra valisi Allahü Teâlâ bana günlük 80 bin dirhem lütfetti... Evlendiğimizde sana veririm. Diyerek mektup yazdı Rabia Hatun şu cevabı yazdı:  Bismillâhirrahmanirrahiym, zahidlik, kalb ve beden huzurudur. Dünya peşinde koşmak ise, elem ve kederi artırır. ölüm için hazırlan, azığını muhafaza et! Malını taksim et! Başkasına güvenme, oruca başla, iftarın ölüm olsun.

Allahü Teala Basra valisine  mal zenginliği Rabia Adeviyye hatuna ise takva güzelliği lütfetmişti
Bir gün vali Rabia Hatunla evlenmek istediğini ve kendisine tüm malını bağışlayacağını duyurdu Rabia annemizin cevabı şu oldu Allah bana sana verdiğinin iki mislini de verse kıymeti yoktur. Ben, Allah'a ibadetten meşgul edecek hiçbir şeye kıymet vermem...o veli bir hanımdı

Rabia-i Adeviyye  Bismillâhirrahmanirrahim, bilmiş ol ki, zahidlik, kalb ve bedenin huzurudur. Dünya peşinde koşmak iinsanın elem ve kederini artırır.

Rabia-i Adeviyye ölüm için hazırlan azığını muhafaza et  Malını taksim et! Başkalarına güvenme, oruca başla, iftarın ölüm olsun.

Rabia-i Adeviyye Allah bana sana verdiğinin iki mislini de verse hkıymeti yoktur. Ben, beni Allah'a ibadetten bir saniye meşgul edecek hiçbir şeye kıymet vermem...

ASELSAN Elektromanyetik Top Sistemi
EMT teknolojilerine 2014 te başladı. 2015 te ASELSAN TÜBİTAK desteğiyle çalışmalara devam etdi. EMT Sistemiyle Tsk kimyasal konvansiyonel silahlara göre etkili silah sistemlerine sahip olacak.

EMT çalışmaları için ASELSAN bünyesinde geliştirme laboratuvarı kuruldu. ASELSAN nın geliştirdiği Elektromanyetik Top Sistemi testleri 2016 da başarı ile gerçekleştirildi.

ASELSAN, EMT sistemi ile Saniyede hızı 2 bin ila 2 bin 500 metre, yani ses hızının 6 katını aşan bir  sistem ile, hava aracı veya balistik füze gibi hedefleri vurabilecek.

ASELSAN, geliştireceği ürünler ile dünyanın önde gelen üreticisi olmayı hedefliyor.

ASELSAN, IDEF’te elektromanyetik top tasarımını sergiledi. TUFAN elektromanyetik top fırlatma ve elektromanyetik teknolojisiyle uçak gemilerinden uçakların kalkışı için fırlatmasında kullanılabiliyor.

ASELSAN geliştirdiği elektromanyetik teknoloji ile ses hızının 6 katına kadar çıkış hızıyla mühimmat fırlatmayı başardı.EMT sistemi saniyede 2000-2500 metre çıkış hızıyla, 300 kilometre mesafelere atış yapılabilecek

ASELSAN’ın 2014 te EMF teknolojisi için Ar- Ge çalışmalarını başlattı TÜBİTAK desteğiyle çalışmalar genişletildi ve geliştirme laboratuvarları kuruldu Aselsan Elektromanyetik Top Sistemi, İDEF 2017  Savunma Sanayii Fuarında ilk kez sergilendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğindeki yüzde yüz yerli otomobil projesi hız kesmeden devam ediyor. 2019 da Cenevre Otomobil fuarında tanıtılması planlanan araç, 2021 de satışa sunulacak.

Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üretmek için yola çıkan Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu Grubu dünyaya açılmaya başladı. Türk sanayisi ve teknolojisi açısından dönüm noktası olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan yılda 757 bin otomobil satmış  Türkiye'de bu konuda adım atılmıyor olması ülkemizin ayıbı haline gelmişti. Bugün,  ayıptan kurtulma yolunda tarihi adım atıyoruz." diyerek ilk yerli otomobil üretimi için adım atmıştı.

Erdoğan, yerli  otomobil en geç 2019 da tamamlanacak 2021 de satışa başlanacak dedi.Ortak Girişim Grubu tarafından üretilecek,

Yerli otomobil projesinin koordinatörü Metin Sancar, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yerli otonun 2019 Cenevre’de sergileneceğini belirtti.

Yerli otomobil projesinin koordinatörü Metin Sancar 2019’da prototipin bitmesini hedefliyoruz. yerli otomobil prototipi önümüzdeki yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenebilecek

Yerli otomobil projesinin koordinatörü Metin Sancar 2021 de seri üretime geçilmesi planlanıyor. yerli otomobil 5 versiyonda çıkabilir. yüzde 100 elektrikli olacak. sıfırdan bir proje olacak.

Türk Ordusu’nun yakın destek ve eğitim uçağı Hürjet; tamamen yerli mühimmatları ile dünyanın en prestijli havacılık etkinliklerinden Farnborough Airshow için İngiltere’de boy gösterecek.

2023 ylında ilk uçuşunu yapması planan yerli uçak Hürjet; 13 metre uzunluğu, 11 metre kanat açıklığı ve 4 metrelik kuyruk yüksekliği ile hafif taarruzun aranan ismi olacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından tamamen yerli olarak geliştirilen hürjet sergi için  İngiltere’ye gönderiliyor. İlk kez dünyaya tanıtılacak yerli askeri projemiz, adına yakışırcasına yalnızca yerli mühimmat ile donatılacak.

yerli uçağımız Hürjet, üzerinde Türk Hava Kuvvetleri’nin simgesi kartal figürüne yer alıyor

16 - 22 Temmuzda sergilenecek yerli uçağımız hürjet  5. seviye bir eğitim uçağı olmasına karşın silahlarıyla taarruz görevinide üstlenecek, ana taarruz uçaklarına  destek olacak

Hisar füzeleri hava saldırılarını savuşturmak için tasarlanmıştır Askeri tesisleri, askeri üsleri yalnızca saldırı helikopterlerine ve hava uçaklarına karşı değil karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı da savunmaktadır.

Türkiye’nin yeni göz bebeği hisar füzeleri 15 km menzile kadar etkili olsa da uzun menzilde parçacık etkisi gösterir.Hedefine yönelik kararlı bir füzedir, araç üzerine monte edilebilmesi sistemin en büyük getirisidir.

hisar füzeleri savunma sistemi araçlarda kullanılıp araç üzerinde bir noktadan diğer noktaya kolayca taşınabilir. 

hisar füzelerinin komuta kontrol ve radar sistemi Aselsan füze sistemleri ise Roketsan tarafından geliştiriliyor. farklı atış kontrol ve komuta kontrole uyumlu bir füze olması savunma sanayiinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

hisar milli savunma füzesi test aşamasında ve ürünün 2020 de TSK envanterinde olması planlanıyor.

Türkiye milli hava savunma füzesinde ilki başardı. Hisar-A ve Hisar-O modelleri çift kademeli roket motorları ile Türkiye’de benzeri görülmemiş bir füze sistemi olma ünvanına sahip.

hisar füzelerinde motor hedefe yakın füzeye hız kazandırmak için ateşleniyor. füzelerde kontrol özelliği bulunduğu gibi füzenin yönlendirilmesini sağlayan kanatçıklar da bulunuyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Peygamberimiz A.S buyurmuşturki kim sağlıklı, nefsinden, malından korkusuz ve huzurlu yiyeceği yanında sabahlarsa, dünyanın bütün nimetleri kendisinde toplanmış gibi olur

Peygamberimiz A.S buyurmuşturki Emniyetli Korkusuz yaşamak ve sağlıklı olmak iki büyük nimettir ki, insanlardan çoğu bu nimetten mahrumdur”

Peygamberimiz A.S buyurmuşturki Ey insanlar! Şüphesiz dünyada insanlara, imân ve sağlıktan daha kıymetli bir şey verilmemiştir. yüce Allah’tan bunları isteyiniz” buyurdu

İslamiyette az yemek tavsiye edilir. Çok yemek, hastalığın sebebtir hadislerde Allah’a en sevgili olanınız; az yiyenleriniz, ve vücutça hafif olanlarınızdır.” buyurulur

Peygamber A. S. “ İnsanoğlu midesinden daha zararlı bir kap doldurmamıştır. İnsanoğluna belini doğrultacak birkaç lokma kâfidir. midenin üçte biri yemeye, üçte biri içmeye, üçte biride nefes alıp vermeye bırakmalıdır” buyurmuştur

Peygamber A.S. Her kim korkuluksuz bir damda uyur da, geceleyin damdan düşerse sorumluluğu kendisine aittir. Her kim fırtınada denize çıkıp ölürse, sorumluluğu kendisine aittir” buyurmuştur

Peygamber A.S. kirli ve pis şeylerden sakındırmıştır: “Her kim elinde et kokusu
olduğu halde, yıkamadan yatıp uyur, kendisine bir şey isabet ederse, ancak kendisini suçlasın” 

.İsrâ Suresi’nin 82. âyetinde Cenab-ı Hak, “Biz Kur’an-ı müminler için şifa ve rahmet olarak indirdik” buyurmaktadır.

Yunus Suresi’nin 57. âyetinde Ey insanlar Kur’an size Rabbinizden öğüt, gönüllerde olan dertlere şifa, müminler için doğruyu gösteren hidayet ve rahmet olarak gelmiştir.

Peygamber A.S. iki şeyde şifa vardır. Kur’an okumakta ve bal şerbeti içmekte” buyurmaktadır

Peygamberimiz A.S. her hastalığın tedâvisinin mümkün olduğunu beyan etmiş Yüce Allah, şifasını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır buyurmuştur

Peygamber A.S buyurmuştur Ey Allah’ın kulları tedavi olunuz! Çünkü yüce Allah, ölüm ve ihtiyarlıktan başka şifasını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır” 

Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de gıdaların temiz ve helâl olmasına işaret eder “Allah’ın sizlere rızk olarak verdiği şeylerden helâl ve temiz olarak yiyiniz! Allah’a ibadet ediyorsanız nimetlere teşekkür ediniz” (Nahl 114) .

Peygamberimiz A.S., buyurmuştur: “Hastalığın evi midedir. Tedavinin özü perhizdir.” 

Süleyman As bir bitki görse İsmin nedir Niçin yaratıldın, diye sorar bitki hastalığa ilâç olarak yaratılmış ise, not ederdi. yer yüzüne dikilmek için yaratılmış ise, toprağa dikerdi

Süleyman Aleyhisselâm’ın ilâhî vahye dayalı olarak tespit ettiği bitkilerin, “Bitkiler Kitabı”nda yer aldığı,, pek çok ilacın ve hastalığın bu kitaba dahil edildiği belirtilir 

İnsanın ruh ve beden sağlığındaki çalışmalar insanlık tarihi kadar eskidir. İslâm âleminde tıbbî konularda, Kur’an-ı Kerim’in bildirdikleri, Peygamberimizin tavsiye ve teklifleri, kıyas ve tecrübe yoluyla elde edilen bilgiler, Tıbb-ı Nebevîde yer almıştır.

Yeme ve içmede İslâm dininin prensibi az yemek ve. İçilecek şeylerin bir nefeste içilmemesidir. Peygamber A.S. bir şey içtiği zaman üç nefeste içer ve şöyle derdi: “Bu şekilde içmek kandırıcı, sağlık için daha faydalıdır”

Peygamber A.S. “ Devenin içtiği gibi suyu bir nefeste içmeyiniz. Bardağı her defa ağızdan uzak tutarak iki veya üç nefeste içiniz.besmele çekip ’Elhamdülillah’ deyiniz” buyurmuştur

hadislerde de: biriniz su içtiği zaman yavaş yavaş içsin, bir nefeste içmesin. suyu bir nefeste içmek karaciğer iltihabı nefes tıkanıklığı meydana getirir” buyurulmuştur 

hadisde ayakta su içmenin zararına işaret edilmiş ayakta su içen midesine verdiği zararı bilseydi, içtiği suyu şüphesiz kusardı kimse ayakta su içmesin. Her kim unuturda içerse, kusmaya çalışsın” buyurulmuştur

Peygamberimiz, güneşte ısıtılan su için Ey Aişe güneşte ısınmış suyu kullanmak abraşlık Alaca, sedef ve cilt hastalığı meydana getirir buyururdu 

Acur Kabakgillerdendir salatalık’a benzer Peygamberimiz(A.S.) acuru yaş hurma ile yemiştir Acur, idrar söktürür, mesane ağrılarına faydalıdır. Hz. Âişe (R.A.), acurun yaş hurma ile yenmesinin kilo aldırdığını ifade etmiştir 

Ayva Peygamberimiz A.S. “Ayva, göğüsteki sıkıntıyı, ağırlığı giderir, gönlü kalbi ferahlatıp kuvvetlendirir” buyurmuştur Ayva akciğer iltihabına faydalıdır ayva, idrar arttırır, ishali keser, Vücut ısısını düşürür 

Et en kıymetli gıdalardandır. Kur’an-ı Kerim’de on iki yerde zikredilir. Davarları koyunları O yarattı. sizin için soğuktan koruyucu yünler ve menfaatler vardır. Onların bir kısmını yersiniz” (Nahl 5)

Cennet ehline canlarının istediği meyve ve etten bol bol verdik” (Nahl 5).

Peygamber A. S. da : “Et, dünya ve ahrette yiyeceklerin efendisidir” buyurmuştur

Peygamberimizin (A S.) en çok koyunun kürek etini, ön kol etlerini severdi Boyun eti lezzetli ve hazmı kolaydır. Sırt eti gıdalıdır, kan yapar. hadiste: “En iyi et, sırt etidir” buyrulmuştur.

Peygamber A. S. : “Sizlere inek sütünü tavsiye ederim. ineğin sütü şifa, sütünden elde edilen yağı deva, eti ise derttir” buyurmuştur Sığır eti sert ve kurudur. hastalıklar meydana getirir. basur hastalığını tahrik eder.

Sığır etinden basur hastaları sakınmalıdır yan etkilerinin karabiber ve tarçınla giderilmelidir Yaşlı ve zayıf sığırların etleri zararlıdır. Hazımı yaşlı kimselere iyi değildir

Dana eti vücuda güçlü gıda verir. Hz. İbrahim’ A.S. misafirlerine semiz dana kebabı ikram ettiği Kur’an-ı Kerim haber verilmektedir 

Yaşlı keçi etinin hazmı iyi değildir. Keçi etinin en iyisi, iki yaşında olanının etidir. Dişi keçinin eti erkeğininkinden faydalıdır. Oğlak etinin hazmı kolaydır, kan yapıcı özelliği vardır

Etlerin en kıymetlisi en gıdalısı koyun etidir. En iyisi bir yaşındaki koyun etidir. Ve Kan yapar efendimiz A.S. biriniz-çorba için- et aldığında suyunu çok koysun. yiyen kimse- çorbada et bulamaz ise,suyundan içer. et suyu, iki etten birisidir

Tavşan eti kabızlık yapar, idrarı söktürür ve böbrek taşlarını parçalar. kirli kan yapar

Balık eti hafıza zayıflığını giderir Sinirler, ilik ve kemik için iyidir. diğer etlerden daha çabuk hazmolur

Hastalar için ilk gıda, kuş etidir Peygamberimiz A.S., Cenab-ı Hakk’ın, mü’minlere Cennette kuş ikram edeceğini bildirir sen Cennette kuşa bakar ve arzu edersin, o kuş kızartılmış olarak önüne gelir”

Tavuk eti kuş eti grubundandır. mideye hafif gelir, hazmı kolaydır. Zekayı güçlendirir meniyi arttırır, sesi iyileştirir. Kan yapar 

Et en kuvvetli gıdadır. Vücudu şişmanlatır. gönüle ferahlık verir. romatizma, tansiyon böbrek iltihabı gibi hastalıklar için zararlıdır. romatizmayı arttırır 

Peygamberimiz A.S buyurmuşturki kim sağlıklı, nefsinden, malından korkusuz ve huzurlu yiyeceği yanında sabahlarsa, dünyanın bütün nimetleri kendisinde toplanmış gibi olur

Peygamberimiz A.S buyurmuşturki Emniyetli Korkusuz yaşamak ve sağlıklı olmak iki büyük nimettir ki, insanlardan çoğu bu nimetten mahrumdur”

Peygamberimiz A.S buyurmuşturki Ey insanlar! Şüphesiz dünyada insanlara, imân ve sağlıktan daha kıymetli bir şey verilmemiştir. yüce Allah’tan bunları isteyiniz” buyurdu

İslamiyette az yemek tavsiye edilir. Çok yemek, hastalığın sebebtir hadislerde Allah’a en sevgili olanınız; az yiyenleriniz, ve vücutça hafif olanlarınızdır.” buyurulur

Peygamber A. S. “ İnsanoğlu midesinden daha zararlı bir kap doldurmamıştır. İnsanoğluna belini doğrultacak birkaç lokma kâfidir. midenin üçte biri yemeye, üçte biri içmeye, üçte biride nefes alıp vermeye bırakmalıdır” buyurmuştur

Peygamber A.S. Her kim korkuluksuz bir damda uyur da, geceleyin damdan düşerse sorumluluğu kendisine aittir. Her kim fırtınada denize çıkıp ölürse, sorumluluğu kendisine aittir” buyurmuştur

Peygamber A.S. kirli ve pis şeylerden sakındırmıştır: “Her kim elinde et kokusu
olduğu halde, yıkamadan yatıp uyur, kendisine bir şey isabet ederse, ancak kendisini suçlasın” 

.İsrâ Suresi’nin 82. âyetinde Cenab-ı Hak, “Biz Kur’an-ı müminler için şifa ve rahmet olarak indirdik” buyurmaktadır.

Yunus Suresi’nin 57. âyetinde Ey insanlar Kur’an size Rabbinizden öğüt, gönüllerde olan dertlere şifa, müminler için doğruyu gösteren hidayet ve rahmet olarak gelmiştir.

Peygamber A.S. iki şeyde şifa vardır. Kur’an okumakta ve bal şerbeti içmekte” buyurmaktadır

Peygamberimiz A.S. her hastalığın tedâvisinin mümkün olduğunu beyan etmiş Yüce Allah, şifasını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır buyurmuştur

Peygamber A.S buyurmuştur Ey Allah’ın kulları tedavi olunuz! Çünkü yüce Allah, ölüm ve ihtiyarlıktan başka şifasını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır” 

Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de gıdaların temiz ve helâl olmasına işaret eder “Allah’ın sizlere rızk olarak verdiği şeylerden helâl ve temiz olarak yiyiniz! Allah’a ibadet ediyorsanız nimetlere teşekkür ediniz” (Nahl 114) .

Peygamberimiz A.S., buyurmuştur: “Hastalığın evi midedir. Tedavinin özü perhizdir.” 

Süleyman As bir bitki görse İsmin nedir Niçin yaratıldın, diye sorar bitki hastalığa ilâç olarak yaratılmış ise, not ederdi. yer yüzüne dikilmek için yaratılmış ise, toprağa dikerdi

Süleyman Aleyhisselâm’ın ilâhî vahye dayalı olarak tespit ettiği bitkilerin, “Bitkiler Kitabı”nda yer aldığı,, pek çok ilacın ve hastalığın bu kitaba dahil edildiği belirtilir 

İnsanın ruh ve beden sağlığındaki çalışmalar insanlık tarihi kadar eskidir. İslâm âleminde tıbbî konularda, Kur’an-ı Kerim’in bildirdikleri, Peygamberimizin tavsiye ve teklifleri, kıyas ve tecrübe yoluyla elde edilen bilgiler, Tıbb-ı Nebevîde yer almıştır.

Yeme ve içmede İslâm dininin prensibi az yemek ve. İçilecek şeylerin bir nefeste içilmemesidir. Peygamber A.S. bir şey içtiği zaman üç nefeste içer ve şöyle derdi: “Bu şekilde içmek kandırıcı, sağlık için daha faydalıdır”

Peygamber A.S. “ Devenin içtiği gibi suyu bir nefeste içmeyiniz. Bardağı her defa ağızdan uzak tutarak iki veya üç nefeste içiniz.besmele çekip ’Elhamdülillah’ deyiniz” buyurmuştur

hadislerde de: biriniz su içtiği zaman yavaş yavaş içsin, bir nefeste içmesin. suyu bir nefeste içmek karaciğer iltihabı nefes tıkanıklığı meydana getirir” buyurulmuştur 

hadisde ayakta su içmenin zararına işaret edilmiş ayakta su içen midesine verdiği zararı bilseydi, içtiği suyu şüphesiz kusardı kimse ayakta su içmesin. Her kim unuturda içerse, kusmaya çalışsın” buyurulmuştur

Peygamberimiz, güneşte ısıtılan su için Ey Aişe güneşte ısınmış suyu kullanmak abraşlık Alaca, sedef ve cilt hastalığı meydana getirir buyururdu 

Acur Kabakgillerdendir salatalık’a benzer Peygamberimiz(A.S.) acuru yaş hurma ile yemiştir Acur, idrar söktürür, mesane ağrılarına faydalıdır. Hz. Âişe (R.A.), acurun yaş hurma ile yenmesinin kilo aldırdığını ifade etmiştir 

Ayva Peygamberimiz A.S. “Ayva, göğüsteki sıkıntıyı, ağırlığı giderir, gönlü kalbi ferahlatıp kuvvetlendirir” buyurmuştur Ayva akciğer iltihabına faydalıdır ayva, idrar arttırır, ishali keser, Vücut ısısını düşürür 

Et en kıymetli gıdalardandır. Kur’an-ı Kerim’de on iki yerde zikredilir. Davarları koyunları O yarattı. sizin için soğuktan koruyucu yünler ve menfaatler vardır. Onların bir kısmını yersiniz” (Nahl 5)

Cennet ehline canlarının istediği meyve ve etten bol bol verdik” (Nahl 5).

Peygamber A. S. da : “Et, dünya ve ahrette yiyeceklerin efendisidir” buyurmuştur

Peygamberimizin (A S.) en çok koyunun kürek etini, ön kol etlerini severdi Boyun eti lezzetli ve hazmı kolaydır. Sırt eti gıdalıdır, kan yapar. hadiste: “En iyi et, sırt etidir” buyrulmuştur.

Peygamber A. S. : “Sizlere inek sütünü tavsiye ederim. ineğin sütü şifa, sütünden elde edilen yağı deva, eti ise derttir” buyurmuştur Sığır eti sert ve kurudur. hastalıklar meydana getirir. basur hastalığını tahrik eder.

Sığır etinden basur hastaları sakınmalıdır yan etkilerinin karabiber ve tarçınla giderilmelidir Yaşlı ve zayıf sığırların etleri zararlıdır. Hazımı yaşlı kimselere iyi değildir

Dana eti vücuda güçlü gıda verir. Hz. İbrahim’ A.S. misafirlerine semiz dana kebabı ikram ettiği Kur’an-ı Kerim haber verilmektedir 

Yaşlı keçi etinin hazmı iyi değildir. Keçi etinin en iyisi, iki yaşında olanının etidir. Dişi keçinin eti erkeğininkinden faydalıdır. Oğlak etinin hazmı kolaydır, kan yapıcı özelliği vardır

Etlerin en kıymetlisi en gıdalısı koyun etidir. En iyisi bir yaşındaki koyun etidir. Ve Kan yapar efendimiz A.S. biriniz-çorba için- et aldığında suyunu çok koysun. yiyen kimse- çorbada et bulamaz ise,suyundan içer. et suyu, iki etten birisidir

Tavşan eti kabızlık yapar, idrarı söktürür ve böbrek taşlarını parçalar. kirli kan yapar

Balık eti hafıza zayıflığını giderir Sinirler, ilik ve kemik için iyidir. diğer etlerden daha çabuk hazmolur

Hastalar için ilk gıda, kuş etidir Peygamberimiz A.S., Cenab-ı Hakk’ın, mü’minlere Cennette kuş ikram edeceğini bildirir sen Cennette kuşa bakar ve arzu edersin, o kuş kızartılmış olarak önüne gelir”

Tavuk eti kuş eti grubundandır. mideye hafif gelir, hazmı kolaydır. Zekayı güçlendirir meniyi arttırır, sesi iyileştirir. Kan yapar 

Et en kuvvetli gıdadır. Vücudu şişmanlatır. gönüle ferahlık verir. romatizma, tansiyon böbrek iltihabı gibi hastalıklar için zararlıdır. romatizmayı arttırır 

Zeytin Kur’an-ı Kerim’de 6 yerde geçer Cenab-ı Hak: ”İncir’e, zeytin’e, Tûr-i Sinâ’ya ve şu emin beldeye yemin ederim ki, gerçekten biz insanı en güzel şekilde yarattık” buyurmaktadır (Tîn 1-4)

sizin için Tûr-i Sinâ’da yetişen bir ağaç meydana getirdik ki, bu ağaç hem yağ hem de yiyenlerin ekmeğine katık verir (Mü’minun 20).

Zeytin mideyi kuvvetlendirir, cinsi arzuyu tahrik eder, ağız kokusunu giderir Peygamber A.S. Sizlere zeytinyağı tavsiye ederim. yiyiniz ve yağlanınız. zeytinyağı bâsur hastalığı için şifadır” buyurmuştur

Bâsur hastalığı için zeytinyağının çiğ olarak içilmesi ve bâsur memelerine sürülmesi tavsiye edilmektedir 

Zeytinyağı cildi yumuşatır, saçların beyazlaşmasını geciktirir. sürülen organı kuvvetlendirir Zeytinyağı, tedavide ağızdan alınır makattan verilir, ya da merhem gibi yaralara cilde sürülür.

Zeytinyağının, adaleye sürülerek ovuşturulması, ve cilt hastalıkları için faydalıdır  A ve E vitamini içerir damar sertliği, peklik, ülser, karaciğer romatizma böbrek taşına faydalıdır. Tansiyon düşürür

İncir, besleyici gıdadır hazmı kolaydır. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de: ”İncir’e yemin ederim insanı en güzel şekilde yarattık” buyurmuştur 

İncir, Öksürüğe ve idrarara faydalıdır. Boğaz, göğüs ve gırtlak sertliğini giderir. Böbrek taşlarını ve mesâneyi temizler. Bâsur hastalığı ile mafsal ve eklem ağrıları için tavsiye edilir

İncir süt içinde kaynatılıp içilirse, çiçek ve kızamık hastalıklarına faydalıdır. Her kim kalbinin rahat çalışmasını isterse, incir yemeye devam etsin” buyrulmuştur 

Pırasa et ile pişirilirse etin yağını alır. Vücutta kötü sıvılar meydana getirir, gözü zayıflatır. Tansiyonu düşürür. Hazmı zordur. Ağızda kötü koku hasıl eder.

Peygamberimiz A.S.,cemaatte pırasa kokusunu hissetti onlara: “Bu sebzenin yenilmesini yasak etmedim mi? Çünkü insanların rahatsız oldukları şeylerden melekler de rahatsız olurlar” buyurdu 

Sarımsağın toprakdaki baş kısmı yenir ve baharat olarak kullanılır. Hoşa gitmeyen kokusu vardır. Hadis-i Şeriflerde soğan ve sarımsağa “habis” hoşa gitmeyen şey denilmiştir.

Peygamber A.S.: “Her kim kötü kokulu habis bitkiden yerse, ağzının kokusu gidinceye kadar mescidimize gelmesin” buyurmuştur

hadiste Her kim soğan veya sarımsak yiyecek olursa, Kokusu gidinceye kadar yanımıza ve mescidimize yakın olmasın, evinde otursun”

Sarımsak, haşarat sokmalarında macun haline getirildikten sonra yılan ve akrebin soktuğu yere sürülürse zehiri çeker ve vücudu ısıtır. soğuktan meydana gelen şişliklere karşı panzehirdir

Sarımsak şişkinliği giderir, hazma yardım eder. Kan dolaşımı aksaklıklarını giderir. İdrar ve balgam söktürür. 

Sarımsak Kanser tümörünü önler. bal ile macun yapılır alaca hastalığının tedavisi için cilde sürülürse faydalıdır Sarımsak koruyucu olup, gıdaların bozulmasını önler.

Hz. Ali (r. A.), sarımsağın bir çok hastalık için şifa olduğunu söylemiştir Sarımsağın zararlı tarafları da vardır. Baş ağrısı yapar, gözlere zarar verir. Görme gücünü ve cinsel arzuyu zayıflatır.

Kiimyon Maydonozgillerden otsu, güzel kokulu bir bitkidir. Kurutularak baharat olarak kullanılır. hekimlikte faydalanılır Peygamberimiz Sizlere sinameki ve sennûtı tavsiye ederim. bunlar Sâm’dan başka her derde devadır” buyurmuştur

Kimyon iştahı açar, sindirimi kolaylaştırır, mide ve bağırsaklardaki şişkinliği ve ağız kokusunu giderir. bal ve şeker ile şerbet yapılırsa, bağırsak ve kulunç ağrılarına iyi gelir.

Kimyon, İdrarı ve sütü arttırır. İdrarı zor yapanlara tavsiye edilir Karaciğere faydalıdır. diş ağrılarına ve diş etlerindeki inmeye karşı faydalıdır 

Sütte sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, bakır kükürt ve klor gibi madeni tuzlar ile protein, şeker ve yağ gibi besinler mevcuttur.

süt yiyecek ve içeceklerin yerini tutar hastalığa şifadır. ...Hayvanlarda sizin için alınacak dersler ve öğütler vardır. hayvanların bağırsak ile kan arasından meydana gelen, içenlere halis ve içimi kolay süt içiriyoruz” (Nahl 65-66) .

Hayvanlarda da sizin için ibretler vardır. Onların karınlarında meydana getirdikleri sütten size içiririz. Onlarda sizin için faydalar vardır, etlerini yersiniz” (Mü’minûn 21).

âyet-i Kerime’de: hayvanlarda içilecek sütler ve nice faydalar vardır.şükretmezler mi?” buyrulmaktadır (Yâsin 72-73) .

Peygamber A.S. da : “Yüce Allah bir kişiye süt ikram ederse o kimse “Allahım bize bu sütü bereketli kıl, bize daha çok süt ver!” diye dua etsin.

Peygamber A.S. yiyecek ve içeceklerin yerini tutan, açlığı ve susuzluğu gideren, sütten başka gıda bilmiyorum” demiştir

hadisde: “Sizlere inek sütünü ve sütünden meydana gelen yağını tavsiye ederim. Etinden sakınınız. sütü ve yağı deva, eti ise derttir” buyurmuştur

hadisde de inek sütünün şifa olduğuna işaret edilmiştir: “İnek sütü ile tedavi olunuz. Çünkü ben yüce Allah’ın bunda şifa yarattığı kanaatindeyim. inek her çeşit ottan otlamaktadır

”süt, insan bedeni için en faydalı içecektir. gıda verir, kan yapar. Vücudu temizler, cinsi münasebeti arttırır. Zekayı geliştirir. zehirlenmeye karşı panzehirdir. Bal ile şerbet yapılırsa yılan ve akrep sokmasına iyi gelir

Süt, hastalar hamile ve emzikli kadınlar için faydalıdır. yorgunluk ve halsizliğe ilâçtır safra hastalıkları için iyi değildir. soğuk içildiği zaman gaz yapar.

Süt ağır bir gıda olduğu için herkes tahammül edemez. koyun sütü ağırdır. yağlı sütlerin içine su katılması, içimi hafifletir. Peygamber A.S.’ın, koyun sütünü içerken bir miktar su karıştırdığı nakledilir 
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kangal’a benzeyen Aksaray Malaklısı, Kangaldan büyük bir çoban ve sürü köpeğidir. çıkış yeri Aksaraydır bu isimle anılır.

Aksaray Malaklısı, Anadolu çiftçilerinin vazgeçilmez dostlarıdır sürülerin korur
iyi bir bekçi köpeğidir.

Çiftçi hayvanlarına göz kestiren kurt sürülerinin
Aksaray Malaklısından kaçıp eli boş dönerler

Aksaray Malaklısı,Çeviktir vücut ağırlıkları fazladır kurt peşinde koşamazlar. Ancak kurtları sürüye yaklaştırmazlar

Aksaray Malaklısının Yetişkinlerinde 130 ila 140 cm.’ye ulaşan boy 90 kg.’ı bulan ağırlık vardır devasa köpeklerdir.

17. Yüzyılda Evliya Çelebi, Anadolu’yu gezmiş Aksaray Malaklısını aslana benzetmiştir.

Aksaray Malaklısı tüyleri kısa ve sıkdır.  Kafatası iridir kulakları sarkık ve orta uzunluktadır. İridir çene altındaki deri tabakası kat kat gözükür. dudak aşağıya sarkıktır. Göz kapakları düşüktür. Göğsü
geniştir, bacakları kalındır.

Aksaray Malaklısı, 17. yüzyılda Anadolu topraklarında ortaya çıkmıştır Malak manda yavrusu olarak bilinir, Aksarayda “dudak” veya “yanak” anlamında kullanılır.

Akbaş, Karabaş, Malaklı ve Kangal köpeklerinin Anadolu Çoban Köpeğinden geldiği düşünülse de birbirlerinden farklı ırklardır. Aksaray Malaklısı, 17. Yüzyıl da da varlığını sürdürmüş bir köpek ırkıdır

Aksaray Malaklısı Kangala benzer ancak Malaklı daha büyüktür yöresi Aksaraydır bu isimle anılır Anadolu çiftçilerinin vazgeçilmez dostudur

Aksaray malaklısı, büyük ve küçükbaş sürülerin korumalığını üstlenen iyi bir bekçi köpeğidir.

Malaklı Çeviktir ağırlıkları fazladır kurt peşinde koşamazlar. kurtlar, bu köpeklere ve sürüye yaklaşamazlar

Babilin kibirli Keldânî kavminin kralı Nemrûd, insanları kendine ve putlara taptırıyordu... İbrâhim aleyhisselâm Nemrûd’u Allahü teâlâya çağırdı Nemrûd reddetti İbrâhim aleyhisselâmın kendisine secde etmesini istedi. hapsettirdi ateşte yakılmasını emretti ve ateşe hazret-i İbrâhim’i mancınıkla attılar. Allahü teala “Ey ateş! İbrâhim’e serin ve selâmet ol!” diye emretti (Enbiyâ 69).ve Ateş yemyeşil kesildi.

İbrâhim aleyhisselâm Keldânî kavmini îmâna dâvet etti. zâlim Nemrûd küfürden vazgeçmedi kibirliydi. Allahü teâlâ, ona zayıf bir kul olan sivrisinekleri gönderdi. askerlerini helak eddi Topal bir sinek, “Ya Rabbi! gazaya yetişemedim. Topallığım mani oldu” diyerek yalvardı, Allahü teala “Seni Nemrûd’un helakine memur ettim, buyurdu topal sinek Nemrûd’un burnundan girdi beynini kemirdi Nemrûd tokmaklarla başına vurarak can verdi

Resûlullah buyurmuştur: Bir köpek, susuzluktan ölecekti İsrailoğulları'dan kötü bir kadın köpeği suladı, ve mağfiret olunup bağışlandı." (Sahîh-i Müslim Muhtasarı) her canlıya iyi davranılmalı Allah’ın rızası aranmalıdır. İslâm'ın en büyük günahı fuhşa düşen kadının, zavallı bir köpeğin helâkını önlemesi onun susuzluğunu gidermesi ve bağışlanması, ibretlik bir olaydır. Cenâb-ı Zülcelâl hiçbir canlıyı boşuna yaratmamıştır. Hepsi hikmettir. sırrı ve hikmeti ancak yaratan bilir

Küçücük bir karıncadan başlayarak her canlıya iyi davranılmalıdır. Allah’ın rızasının küçük şeylerde de olabileceği unutulmamalıdır. Cenâb-ı Zülcelâl hazretleri, hiçbir canlıyı boşuna yaratmaz Hepsinin hikmeti. Vardır Resûlullah buyurmuştur: Bir köpek, susuzluktan ölecekti İsrailoğulları'dan kötü bir kadın köpeği suladı, ve mağfiret olunup bağışlandı.(Sahîh-i Müslim Muhtasarı) biz Yüce Yaratıcıya ve Peygambere haddimizi aşan soru soramayız. Bize Bildirilenle yetinmek zorundayız...

İbn Ömer, Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellemin, av köpeği tarla, bağ, bahçe ve sürü bekleyen çoban köpekleri dışındaki köpeklerin öldürülmesini emrettti demiştir (Sahîh-i Müslim Muhtasarı, 1,1571)

Câbir b. Abdullah, Resûlullah köpeklerin öldürülmesini emretti. hatta çölden gelen bir kadının köpeğini bile öldürdük Daha sonra köpek öldürülmeyi yasakladı ve, "Hâlis siyah olanını, iki noktalı olanını öldürünüz. o, şeytandır" buyurdu demiştir. (Sahîh-i Müslim Muhtasarı, 1,1572)

Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem:Kim av sürü ve tarla için olmayan bir köpek tutarsa, her gün amelinden iki kırat eksilir" buyurmuş evlerin içindeki süs köpeklerini kasdedmiştir çünkü köpekleri bakteri üretmekte, salyasında, etinde ve derisinde Kurt ve Tenia bağırsak parazitleri barınmakta çocuklar için tehlike oluşturmaktadır.

Mikroskop ve bakterinin bilinmediği, teknolojinin gelişmediği dönemde, Yüce Peygamber'e bunlar, Allah tarafından bildirilmiştir...Peygamber'imiz sallallâhu aleyhi ve sellem, evlerde köpek beslenmesine karşı çıkmıştır. Bu çok zeki ve sevimli hayvanlardan günümüzde kaçakçılık ve aramalarda emniyet hizmetlerinde yararlanılmaktadır.

Hz. Peygamber sav Eğitilmiş köpeğini besmele çekerek saldığında yakaladığını ye" buyurdu. 

Hz. Peygamber sav, "Okunu attın, avı bulamadın ancak sonra buldun, kokmamış ise onu ye" buyurmuştur. kokuşmuş ise bırak" 

Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem, evcil eşek etini yemeyi yasakladı

Resûlullah sav Hayber Gazvesi'nde evcil eşek etini yasaklamış, at etine müsaade etmiştir. at haram değildir. İmam Mâlik, ve Ebû Hanîfe mekruh olduğu görüşündedir Delillerini Ebû Dâvûd'un rivayetine dayandırırlar hadis kuvuvvetli değildir kuvvetli hadislerde at etinin helâl olduğu bildirilmiştir Nahl sûresinde havanların insanlar için yaratıldığı, yararlanılıp yenildiği belirtilir At, katır ve eşekler binmemiz için yaratıldı buyurulmaktadır at yük taşımacılığında kullanılır. at eti tartışmalı bir konudur En sağlamı tartışmadan uzak durmaktır.

Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem keler için Ben o nu ne yerim, ne de yasaklarım" buyurdu. 

Hz. Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellemin yanından yüzüne damga vurulmuş eşek geçmiş. Resûl-i Ekrem, "Buna damga vurana Allah lânet elsin" buyurmuştur. 

Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem, yüzüne damga vurulmuş bir eşek gördü ve iyi karşılamadı. Allah'a yemin olsun ki ben, yüzün en uzak yerinden başka yere damga vurmam" demiştir. Kendisi, eşeğin kalçalarına damga vurmuş hayvanların kalçalarına damga vuranların ilki olmuştur. (Sahîh-i Müslim Muhtasarı, II, 2118)

"Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem, sırtı iki beyaz çizgili olan yılanın öldürülmesini emretti. Çünkü bu cinsler, gözü köreltir hâmile kadına zarar verir" demiştir. 

Hz. Peygamber Mina'da mağarada iken "Mürselât sûresi" indi. bir yılan çıktı., "Bunu öldürün!" buyurdu. yılan kaçınca Resûlullah, "Allah, sizi onun şerrinden koruduğu gibi onu da sizin şerrinizden korudu" buyurdu. 

*Dünyada emsalsiz bir köpek türü olan Kangal Çoban köpekleri, Türkiye'de ve yabancı devletlerde haklı bir üne sahiptir.

İngiltere ve Amerika'da kangal sevenler derneği kurmuş, yarışmalar yapılmıştır. Ne acıdır ki yabancı devletlerin gösterdiği ilgiyi, bizler son 15 yıldır göstermekteyiz.

Kangal cesur, ve çeviktir Kadın ve çocuklara
muhlis, kötü niyetlilere caydırıcı bir silahtır zeki ve kuvvetlidir Sahibi tarafından azarlandığında suçlu bir çocuk gibi başını öne eğer,

Kangallar görevlerine çok sadıktır dağda sürüden ayrılan veya geride kalan koyunun başında günlerce aç ve susuz beklerler

Kangal Çoban Köpeğinin en büyük gurur kaynağı kurt boğmalarıdır. Kurt boğana sahip olmak ayrıcalık ve övünçtür

Kangallar ırk vasıflarından yüksek ruh yapısından en ufak taviz vermemiştir. Kan asaletine bağlıdır. başka bir ırkla çiftleşmez asırlardır eğitim gören köpeklerden çok daha yeteneklidirler

Alabay Çoban Köpeklerindendir son derece güçlü bir Orta Asya Çoban köpeğidir

Alabayların Kemikleri son derece iri ve kaslıdır. kaba bir görünümü olsada yüzünde şirinlik vardır.Kafası son derece büyüktür Kulak kısadır Tüyleri sık fakat kısadır. siyah, beyaz, gri, açık kahve renkleri bulunur

Alabaylar Zeki ve dengelidir.Kendi başına hareket etmeyi sever itaat zayıftır.Yabancılara şüphecidir korkusuzdur sürü korumada mükemmeldir.

Alabayların Doğuştan koruma güdüleri vardır koruma eğitimine ihtiyaç duymazlar .Saldırgan yapıları yoktur. kazma huyu vardır Çok sık havlar Gece havlamaları fazladır havlaması rahatsız eder

Alabaylar Diğer köpeklerle yaşayamaz İlk kez köpek almak isteyenlere uygun değildir Çocukları korur hertürlü iklimde yaşar Şehir yaşamı için tavsiye edilmez.en uygun alan bahçeli arazilerdir

Alabaylardan Sibirya’nın soğuğunda dahi kullanıldı Çin’De Afganistan’da her tarafta bu köpeği görmek mümkündür Dövüşçü kanı taşır Orta Asya Çoban köpeğidir Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan da çok fazla tercih edilir

Kars Çoban köpeği  600 yıllık bir geçmişe sahiptir

Kars Çoban köpeği Ülkemizde  çok yüksek dağlarda vadilerde görülür çok güçlü, kuvvetli ve korkusuzdur hayvanlara bekçilik yapar koruma olarak kullanılır.

Kars Çoban köpeği safkandır dağlık arazilere soğuk havaya dayanıklıdır. Türkiye de Erzurum, Kars, Artvin, Ardahan gibi doğu illerinde çok rastlanır.

Kars Çoban köpeği Çok zekidir Koruyucudur Düşmanlara hırçındır Pençeleri çok güçlü ve uzundur düşmanına acımaz Ailesine sadık ve itaatkardır.

Kars Çoban köpeğini çocuklar ile yalnız bırakmamak gerekir. Yabancıları sevmezler agresif olabilirler dikkat edilmelidir ilgiyi severler Havlama komşuları rahatsız edebilir bahçe veya köyde beslenmelidir

Kars Çoban köpeği çok güçlü ve yapılıdır Boyları erkekler de 70-100 cm Dişilerde 65-90 cm ye uzayabilir. Ağırlıkları erkekler de 75-110 kg Dişilerde 60-100 kg olabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Adana Tarihi Kazancılar Çarşısı: Büyük Saat’in yanındadır tarihi bir çarşıdır Anadolu kapalıçarşı örneklerindendir. Bakırcı ve kazancıların çarşısı olsa da günümüzde gündelik ihtiyaçlara yönelik her türlü dükkan bulunur.

Adana Büyük Saat: 32 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük saat kulesidir.

Adana Büyük Saat 1881’de inşasına başlanıp 1 yılda hizmete açılmıştır. modernleşmenin sembolüdür. Dolmabahçe Saat Kulesi’nden 5 metre daha uzundur.

Hasan Ağa Camii: Adana’daki Osmanlı camisidir. 1558 de çivi kullanmadan yapılmıştır turistik değeri vardır. tek şerefeli bir minareye sahiptir.

Adana Atatürk Evi Müzesi: 1923’te Ata’nın kenti ziyaretinde konuk olduğu evdir doğumunun yüzüncü yılında müze olarak açılmıştır. 19.yy Adana evlerinin önemli bir örneğidir

Anavarza Kalesi Ceyhan ilçe sınırındaki antik Anavarza Kenti’nde ve kentin zirvesindedir bugün dimdik ayaktadır. 

Şahmeran Kalesi: (Yılankale) Adana il sınırlarında şehirden  uzaktadır İpek Yoluna bekçilik yapmıştır ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunar 12. yy’dan kalmadır buraya Adanalılar Şahmeran derler

Varda Köprüsü Adana Karaisalı ilçesinde yer alan muazzam bir demir yolu köprüsüdür 99 metre yüksekliğinde 200 metre uzunluğundadır, 1912’de Almanlarca inşa edilmiştir.

Feke Kalesi Adana Feke ilçesindeki tarihi kaledir İpek Yolu’nun  korucusudur. 12. yüzyıldan kalmadır kendisi ve, manzarası etkileyicidir Feke Adana’ya 125 km dir

Adana yöresinin zengin bir mutfağı vardır
Adana kebabı ünlüdür. yanında yeşillik, ezme ve salata yenir ayran ve meşhur şalgam suyu içilir. 

Topkapı Sarayında Bab ı Hümayun’un önünde Sarayın girişinde 3.Ahmet 1729 da bir çeşme yaptırmıştır ve şu notu yazar “Besmele ile iç suyu Han Ahmet’e eyle duası”

topkapı sarayı Bab-ı Hümayunda Kuranı Hicr suresinin 45. ve 48. ayetleri vardır Şeytana uymaktan korkan cennet ve pınar başlarındadır esenlikle  dost ve kardeş otururlar. zahmet ve meşakkat dokunmaz. Ve çıkarılmazlar

Osmanlılar, sarayların cennetten köşe olduğunu düşünür saray başlarına ayet ve hadis yazarlardı
Sultanlar saraya girince kalpden kin ve nefret çıkar Padişah, Sadrazam, Şehülislam devleti muhteşem bir ahlak ve adaletle yönetirlerdi

Topkapı sarayında Osmanlı’nın her sene Kabe için özel hazırlattığı ve Kabe örtüsünü taşıdıkları sürre alayının arabaları. sergilenir

Efendimiz sav. çocukluk yıllarında Mekke’de çobanlık yapmıştır.

Dünya bir zamanlar Topkapı sarayındaki Adalet Kulesinden yönetilirdi

osmanlılar asırlarca Adalete inanıp adalet dağıttılar Kasr-ı Adl, Adalet Kasrını adaletin en yüksek temel bina olduğunu kanıtlarcasına topkapı sarayının en yüksek yapısı olarak inşa eddiler

Topkapı sarayındaki adalet kulesinin kapısına osmanlılar şu hadisi yazdırmışlardı. Efendimiz  şöyle diyordu Bir saatlik adalet seksen yıllık ibadetten hayırlıdır.”

Osmanlılar, Efendimiz’e çok düşkündüler sefere çıkmadan toplanır Efendimiz’in mübarek sancağını dikerek selamlar ve sefere öyle çıkarlardı. 

Topkapı sarayı, Osmanlıların, Peygambere bağlılığını anlatır Çevrede ayet ve hadisler vardır Arz Odasında Padişaha arz edilir karar Divanı Hümayunu incelenirdi Babu Saade kapısında şu hadisi şerif yazardı Hikmetin başı Allah korkusudur.

Osmanlı Kadınefendileri tarihi romanlarda acımasızca karalandı masum insanlara iftira atıldı
Safiye Sultan Hürrem Masalı, Nurbanu, gibi karalamalarda, Osmanlı Kadınefendileri çıkarcı, maddeci, makam ve mevki düşkünü, gösterildi

Harem kurallara bağlı disiplinli bir müessesedir Valide Sultanın idaresindedir haremde padişah bile gönlünce hareket etme özgürlüğüne sahip değildir

Osmanlı kadınlarına atılan iftiralarda kadınları sosyal hayatta söz hakkı olmayan ikinci sınıf bir varlık gösterdiler Osmanlı kadınını anlatanlar hayallerindeki çirkin sahneleri  yazdılar Üzücü olan ise, okuyanların  gerçek kabul edmesiydi

Osmanlı Kadınları, en büyük hayır kurumları ve camileri inşa ettirmiş, yaptırdıkları dev külliyeler topluma mal olmuş, cahil ve evinden çıkamaz iftiralarına karşı da en büyük okulları inşa ederek cevap vermişlerdir

Kendisini sadece evinin değil halkının anası gören Osmanlı Kadınefendileri, toplumun ihtiyacı için kendilerini vazifeli saymış  elindekileri harcamakta hiç bir tereddüt göstermemişlerdir.

toplumun ihtiyaçlarına cevap veren en önemli yapı külliyelerdir Osmanlı Kadınları tarih boyunca birçok külliye inşa ettirmişdir Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultandır. Üsküdar iskelesinin karşısına, Mimar Sinan’a, bir külliye inşa ettirmiştir. 

Üsküdardaki mihrimah sultan külliyesi yapılınca Mihrimah Sultan Külliyeyi karanlık bulmuştur bunun üzerine Koca Sinan, Mihrimah Sultana Edirnekapı’da ikinci bir külliye yapmış ve camiyi hiçbir camide yapmadığı kadar aydınlık yapmıştır

Üsküdardaki Yeni Valide Cami denilen dev külliyeyi 3.Ahmet’in annesi Emetullah Gülnuş Sultan yaptırmıştır. mübarek bir kadındır, Osmanlı kadınına gösterilen değeri anlatır yaptırdığı
Camiinin türbesinde yatmaktadır
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
her gezdiğim coğrafya ve şehirlerde farklı tatlar peşinde oldum. Sokaklarında kayboldum, çay ocaklarında çay içerken şehir hikayeleri dinledim, tarihten notlar aldım. Her şehrin tarihi ve kültürel değerleri vardır 

Bursa öyle bir şehirdir ki; Sultan Külliyeleri, Ulu Cami, Uludağ, Tarihi Çarşı ve Hanlar, Cumalıkızık, hamamlar ve kaplıcalar, Hacivat ve Karagöz, İskender... Bursa'nın kıymetlileri bunlardır.

Bursa, Osmanlı coğrafyasında kurulan şehirlerimizin atasıdır.bir gün yetmez bu muhteşem şehre. Dolu dolu gezmek, adımlamak, tarihi ve kültürü solumak için.

M.S. II. yüzyıldan itibaren Bursa Hıristiyanlar için çok önemli bir bölge olmuştur Uludağda M.S. V. yüzyılda elliyi geçen kilise ve manastır kurmuşlar Uludağ'a Parlayan anlamına gelen Olympos adı verilmiştir.

Uludağ kilise ve manastırlardan dolayı Keşişdağı, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde ise Ruhban Dağı 1925 ten sonra isr  Uludağ adını almıştır

Bursa, 1326 da Orhan Gazi tarafından Osmanlı topraklarına bağlanmış. yüzyıllar süren ve dünyaya yön veren cihan imparatorluğunun ilk başkenti olmuştur

8 Temmuz 1920 de, Yunanlılarca işgal edilen Bursa; iki yıl Yunan işgalinde kalmış, 11 Eylül 1922 de büyük mücadelelerle işgalden kurtarılmıştır 

Bağımsızlık yolundaki en önemli adım Mudanya Mütarekesi, 11 Ekim 1922 de Mudanya'da imzalanmıştır

Bursa Cumhuriyet Dönemi'nde yapılandırılmış Cumhuriyetin sanayi kuruluşları ile ticari merkez konumuna gelmiştir.

Bursa; tarih öncesi çağlardan günümüze taşıdığı, binlerce yıllık tarih varlıklarıyla  birçok medeniyetin izlerini taşır.

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti Bursa, tarihi ve mimari dokusuyla "Müze Kentidir doğal zenginlikleri ile Turizm Kentdiri

Bursa; dünyaca ünlü ipeği, havlusu, tekstili, İznik Çinisi, İskender Kebabı, İnegöl Köftesi, Kemalpaşa Tatlısı, Kestane Şekeri, şeftalisi, zeytini, bıçağı, şifalı termal suları ve hamamları ile marka kenttir.

Bursa'nın Yeşil Semti'ndeki Külliye, 1419 da Bayezid'in oğlu Çelebi Mehmet tarafından yaptırılmış. Bursa ile bütünleşmiştir

Yeşil Camii ve Yeşil Türbe Timur yenilgisi sonrası sarsılan Osmanlı'nın yeniden dirilişini simgeleyen görkemli yapıtlardandır çini işlemeleri nefes kesicidir Bursa'nın sembol yapısıdır

Yeşil Türbede Çelebi Mehmet oğulları Şehzade Mustafa, bulunur. Erken Osmanlı mimarisinin en önemli eseridir, taş oymacılığı kusursuzdur Yeşil Camii, muhteşem yapısıyla Osmanlı'nın tacıdır 

Bursa Tarihinin en önemli geçiş noktası Irgandı Köprüsü'dür. gerdanlık gibi dizilen köprü 1442 yılında Tüccar Muslihiddin tarafından yaptırılmıştır

dünya üzerinde yer alan arastalı dört köprü şunlardır İTALYA: Ponte Vecchio, BULGARİSTAN: Osma TÜRKİYE BURSA Irgandı Köprüsü Irgandi Köprüsünde hat, ebru, gibi hediyelik alabilir cafe'lerde bir çay molası verebilirsiniz.

Deli Ayten Bursa'nın simgesi, ve vazgeçilmezidir Bursada heykeli vardır Deli Ayten Her yıl, Evlilik yıldönümünde en güzel elbisesini giyer En şık çantalasını takarmış. Hasanım, neredesin sen? Diye çalar, ve ağlarmış dolaşırmış tüm Bursa'yı. Deli Ayten'in gerçek adı ise : Ayten Şenaşık…
Kızyakup Mahallesinin güzel kızı Ayten 17 yaşında mahalleden Hasana aşık olur. Hasan Ayten'den 6 yaş büyük ve alkoliktir Hasan'ın geri çevirirler. Ayten, ise hasret ile tutuşur. aklını yitirir. doktor Ayten için"sevdiğine kavuşursa aklına da kavuşur " der Ayten kavuşur sevdiğine.ancak alkole kapılan Hasan evi terk eder. Ayten'in aklı kaybolur
Hasan ölmüştür, Deli Ayten son nefesine kadar , Hasan'ının çümbüşü ve davulu, ile sevdiğini arar 12 Mart 1992 de Deli Ayten'in davulu ve cümbüşü, susar Deli Ayten Hasan'ına kavuşmuştur. şimdi Bursa Kent Müzesi'nde heykeli dikilidir

Ayten şenaşık bursalıdır mahalleden hasan adlı bir alkoliğe aşıktır onu sevdiğine vermezler doktor kızımız için tek çare sevdiğine verin der alkolik hasan ile ayten evlenir hasan alkolünde etkisiyle yuvasını terkeder Ayten kız aklını üşütür alır eline davulunu hasanım neredesin diye bir türkü tuturur komşular köylü güzeline kara haber verirler hasan ölmüştür kızımız delirir davulu susar ve iki yaren ahirette kavuşur bursalılar bizim Ayten kıza deli lakabını takar heykelini diker heykeli bursa kent müzesinde sergilenmektedir

Orhan Gazi Camisi Orhan Gazi eserlerindendir dikdörtgen planlı ve ahşap çatılıdır Cami Bursa'nın en çok ziyaret edilen camilerindendir

Bursa Ulu Cami ile Orhan Cami arasında bulunan Koza Han 1491'de II. Bayezid tarafından mimar Pulat Şah'a yapılmıştır. eskiden burada ipek böceği kozaları satılırdı

Bursa Ulu Camii Osmanlı'da yapılan ilk CAMİ'İ KEBİR dir 20 kubbelidir büyük bir şadırvana ve Hat Sanatına sahiptir hat 'lar 41 ayrı Hattat tarafından yazılmıştır Şu anda 21 sanatkar'ın 132 adet yazısı bulunmaktadır

Ulu Cami'yi yapan mimar Ali NECCAR' dır. 3165.5m2 iç alana sahiptir Camii içindeki şadırvanda Evliya Çelebi 1640'da suyu Uludağ'dan gelen güzel havuzun içinde alabalıkların yüzdüğünden bahsetmektedir

Ulu Camii içindeki şadırvan istanbul'dan Bursa'ya sürgün gelen Çelebizade Abdülaziz Efendi tarafından yaptırılmıştır. suyu Uludağ'dan gelen şadırvanda su, havuza dökülürken Allah'ı tesbih edercesine 33 ayrı yerden akmaktadır

Bursa Ulu Camii Türk tarihinin en büyük camisidir kapalı namaz kılma alanı bakımından Türk Tarihindeki en büyük camidir.

Bursa Ulucami Camii içindeki minber düşünülmesi gereken bir şaheserdir Minber kainatı sembolize eder Yıldırım Han tarafından 1402 de yaptırılmıştır'

Bursa Ulu Camii'yi çıktığınızda birçok tarihi çarşı göreceksiniz. Bursada tarihi çarşıları unutmamak lazım. Nevresimi, bakırı, baharatı v.s tarihi çarşılar… Her zevke hizmet sunmakta.

2007 Ağustos'unda Bursa ile Saraybosna arasında kardeşlik protokolü imzalanmış. Bosna'nın sembol yapılarından olan Sebilin aynısi Bursa'ya inşa edilmiştir Bursa'nın Şehreküstü Meydanı'nda Saraybosna Kardeşlik Çeşmesi adıyla anılır *

"Bursa Cumalıkızık" 2014 te UNESCO Dünya Miras Listesine girmiştir.

Osmanlı sivil mimarisinin en görkemli köy yerleşimini günümüze ulaştıran Cumalıkızık, Osmanlıların Bursa'da ilk yerleştikleri bölgelerden

Cumalıkızıkta, Uludağ'ın kuzeyindedir vadiler arasında sıkışıp kalmıştır ve dolayı "kızık" adı verilmiştir Köyleri ayrılmak için de dereye yakın olanına Derekızık, Fidye verene Fidyekızık cuma namazı kılınan köye Cumalıkızık denilmiştir

Cin Aralığı cumalı kızık köyündedir o kadar geniştirki tek bir kişi sığar Efsaneye göre Kurtuluş Savaşında köyü basan Yunanlılar tüm köyü esir alır ve camide. yakmak isterler Köylüler camiden kaçar cin aralığından geçerek Türk askerlerine ulaşırlar

Cin aralığı cumalı kızıktadır burası çok dardır tek bir kişi ancak sığar efsanesi şöyledir yunanlılar 1.cihan harbinde bursayı işgal ederler halkı camide yakmak isterler cumalıkızık halkı buradan geçerek türk askerine ulaşırlar yunan askerleri şaşkınlıktan dillerini yutarak şöyle derler Türklerin aralıktan kaçması imkansız cinler yardım etmiştir ve aralığın adı Cin Aralığı olarak kalmıştır

Nemrut Dağı: Adıyaman Kahtatadır Kommagene Krallığı‘nın antik kentidir milli park ve ören yeridir.

İshak Paşa Sarayı: Ağrıda Görebileceğiniz En güzel yerdir Doğubeyazıt İlçesi’nin 5 km. doğusunda, bir dağ yamacında tepe üzerindedir Lale Devrinin son büyük anıtıdır 18. yy. Osmanlı mimarisinin en seçkin örneğidir

Tuz Gölü:  Şereflikoçhisar’a yaklaşırken, batıya doğru parlayan ışık Tuz Gölü’nün yaklaştığınızı bildirir. Tuz kristallerinin beyazlığı ve parıltısı kar ve buz görüntüsündedir. Melendiz ırmağı, ve tuzlu su kaynaklarıyla beslenir

Manavgat Şelalesi: Antalya’nın Manavgat ilçesinde Manavgat Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. Antalya’ya 72 km mesafededir. 

Dilek Yarımadası Milli parkı Kuşadası’na 28 km dir. Küçük menderes ile Büyük Menderes arasındadır beş yüz milyon yıllık menderes kütlesinin parçasıdır. 

Hisaralan Kaplıcası Sındırgı ilçesindedir Hisaralan termal suları, Hisaralan Köyünde yer alır. Hisaralan doğal güzelliğiyle aklınızı başınızdan alacak termal sularında ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirecek. 

Kral Kızı Kalesi Diyarbakır çayı ile Konsper Çayı’nın buluştuğu yerde bir tepeye Pers Kralı Dano kaleyi kızı için yaptırmıştır. bugün yıkıntı durumdadır.

Gölcük gölü bolu : Etrafı çam ve köknar ağaçları ile kapldır her mevsim muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplıdır

Yedigöller boludadır Milli Parktır yürüyüş yolları, şelaleler, Gülen Kayalar, manzarası seyir terası gezilip görülebilir. olta balıkçılığı yapılabilir. Doğa güzelliği ile kampçılığa uygundur 40 yatak kapasiteli bungalov evleri piknik alanları bulunur
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.