You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Merhabalar
Merhabalar değerli forum üyeleri.
Kendimi tanıtmak isterim.
Adım Gökhan 23 yaşındayım Ege Üniversitesin' nde elektrik elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.
Eskiden inançlı biriydim. 5 vakit namaz kılmasam bile cumalara gider orucumu tutar ve dinin diğer emirlerini elimden geldiğince yerine getirmeye çalışırdım.
Son 3-4 yıldır inancımı kaybettim. Kendimi deist/ agnostik olarak nitelendirebilirim. Kafamdaki soru işaretlerini gidermek için bir çok kişiyle konuştum.
Çevremdeki inançlı kişilerle konuşmam da bu durumu değiştirmedi.
Sizlerle oturup konuşmak isterim.
Forumda göz önünde konuşmak doğru olmayabilir. Sonuçta burası İslami bir forum ve benim farkında olmadan kullanacağım sıradan kelimeler sizleri kırabilir.
Forumdaki özel mesajlarla veya mail vasıtasıyla buradaki üyelerle konuşup kafama takılanları sormak istiyorum. Eğer konuşmak isteyen olursa benimle iletişime geçerseniz sevinirim.
Herkese iyi forumlar
Saygılarımla..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Merhabalar
Hakaret ve aşağılama gibi şeyler olmadıkça bizim için problem yok. Sizin probleminiz nedir peki? Yani bu agnostik olma durumları falan?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Yok hayır kesinlikle hakaret etme gibi bir düşüncem yok. Konuştuğum insanlardan kafamdaki soru işareti olan sorulara cevap alamadım. Forumda daha bilgili insanların olacağını düşündüğüm için buraya geldim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Peki hala...
Aklıma takılan en önemli sorulardan birisi şudur :
Dünya üzerinde dinlerin doğduğun ülkeyle büyüdüğün çevreyle büyük bir etkileşim işinde olması.
Buradaki çoğu kişi Müslüman aileler tarafından büyütüldü. Arkadaşları komşuları hep Müslümandı.
Başka bir dini araştırmayı okumayı belki de hiç düşünmediler.
Aynı şekilde Hristiyan coğrafyası içinde böyle. Evet Müslüman olanlar illa ki var ama bunlar yüzdeye vurunca çok küçük kalıyor.
Demek istediğim odur ki nasıl başlarsan öyle gidiyor.
Burada ki çoğu kişi Müslüman ülkelerde doğmuş ve yetiştirilmişler.
Peki ya biraz beyin fırtınası yaparsak;
Biraz batıda Yunanistan da doğmuş olsaydınız Müslüman karşıtı koyu bir Hristiyan olarak yetiştirilseydiniz şu an ki hayatınız 180 derece farklı olacaktı ve aldığınız eğitimden sıyrılıp Müslüman olma kararı almanız kabul edin ki hiç de kolay değil.
Hristiyan bir ailede doğan bir bebeğin sizce ne gibi bir suçu olabilir ?
Doğduğumuz yerleri de biz seçmiyoruz elbette.
Dolayısıyla din bana göre coğrafik şartlar tarafından dikte ediliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeşim bir tavsiyem var yaparsan eğer
bir gece vakti eğer kalkarsan otur sessizlik içinde düşün
vede bildiğin bir dua varsa dua et yani kendini sessizliğe bırak değişeceğine eminim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Tavsiyeniz için teşekkürler ama soru cevap şeklinde gitsek daha faydalı olabilir. Yukarıda yazdıklarıma cevap verirseniz çok sevinirim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yaratılış konusu RABBİMİN bildiği bir konudur biz aciz kullar bu küçük aklımızla bunlarla ilgili yorum yapmamız bile sözkonusu olamaz kimin nerde doğup yaşayacağı hangi din üzre haşrolunacağı yine RABBİMİN hikmetidir
şöyle olsaydı böyle olsaydıları bırakıp sahip olduğumuz nimetlere şükretmek kafidir bizlere bu duruma bu yandan bakmak lazım
çoğumuz Peygamber Efendimizin devrinde yaşasaydık deriz ama o devirde yaşayıp ebu cehil gibi olmakta yokmu?
ALLAHIMA emanet selametle

din coğrafi diktelik deyil RABBİMİN verdiği bir nimet veya yaratılış hükmü hiç bir konuda kesin hüküm kullarca verilemez bu konuda bence kafanı fazla yorma
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-07-2015, Saat:08:54 PM, Düzenleyen: duadaş.
Yönetici
ıslama gore bir müslüman buluğ çağına geldiğinde İslami yaşamak ile mesuldur. Müslüman olmayan bir ailede dünyaya gelenler ise buluğ çağına girmek ile birlikte ıslamdan haberdar olmaları gerekmekte.

Yanı bir hristiyan eğer Islamdan haberdar değilse hiçbir şekilde Islamdan mesul değildir. Ancak müslüman bir ailede dünyaya gelenler doğal olarak Islamdan haberdar olmuş oluyorlar. Bu sebeple buluğ çağından itibaren Islamdan mesul dur.

Bu durumda sizin mantığımıza gore yunanistandan doğan daha şanslı olmuş oluyor. Çünkü İslami duymamış ve mesul değildir. Müslüman ailede dünyaya gelen şanssız oluyor çünkü çocukluğundan itibaren Islamdan sorumlu oluyor.
Tabi bu şanslı_şanssız durumu sizin sorunuzdaki mantığa göre böyle.

Halbuki biz İslam ile tanışmış (İslamdan haberdar olup onu yaşamaktan sorumlu) olmaktan dolayı kendimizi çok daha şanslı hissediyoruz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.