You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Lütfen bana yardım edin islamdan uzaklaştım.

Yeni Üye
Öncelikle merhaba herkese. ben dinine çok inanan bir müslümandım ama son zamanlarda inancımı kaybettim. Ama Allahı o kadar çok seviyorum ki kalbim Allah Allah diye atıyor. İnancımı kaybetmeme neden olan şeyleri sıralamak istiyorum.

1 - Nisa suresi 34.ayet ( kadınlarınızı dövün)
2- Hz.Muhammedin oğlu zeydin boşadığı karısı zeynep ile evlenmesi ve bunun için ona ayet inmesi
3- Hz.Muhammedin aişe ile aişe 9 yaşındayken evlenmesi ( Sahih hadisler )
4-Allah diğer kutsal kitaplarında tek eşliliği savunurken neden birden bire fikir değişip islamda 4 eşliliği emretti ?
5-Allah diğer kutsal kitaplarında akraba evliliklerini yasaklarken neden ahzab suresinde hz.Muhammed için sana amcanın,teyzenin,dayının,halanın kızlarını helal kıldık diyor ?
6-Allah diğer kutsal kitaplarında cennette yemek yemek ve cinsel ilişki yoktur derken neden Kur`an-ı Kerim`de göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar vardır diyor ?

Kardeşlerim lütfen bana bunları açıklayın bunlar beni dinimden uzaklaştırdı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-08-2013, Saat:11:51 PM, Düzenleyen: trabzonlukız61.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Lütfen bana yardım edin islamdan uzaklaştım.
''Kim Allah'a iman edip buna sarılırsa, Allah onları kendi katında mutlak bir rahmet içine koyacak, bol nimetine kavuşturacak bir de onları, doğru kendisine varan bir yolun yolcusu edecek.'' NİSÂ - 175

Öncelikle Allah bize hidayet etsin!
1-
''vadrıbu-hunne'' mezkur ayette bu kelime darabe fiili ile kullanılmış... ayetin ihtivasında bir tafsil yok ''burada vurmadan kasıt'' hafifçe eziyet etmektir. bu fiile çıkarmak formunda da mana verenler olmuş fakat bu hatadır.. aklımda kaldığı ile bu fiil bir hadiste zarar vermek manasında da kullanılıyor fakat hadiste verilen zarar umum gelmiş yani küçükte olabilir..
bu senin niye şüpheye düşürüyor ki ayetin siyakını sibakını okuduğunda Allah subhanehu ve teala bunu en son çözüm olarak söylüyor...

Allah'ın, bazısını bazısına üstün kılması ve onların kendi mallarından harcaması nedeniyle erkekler, kadınlar üzerinde 'sorumlu-yöneticilerdir.' İyi kadınlar gönülden (Allah'a) itaat edenler, -Allah, (onları ve haklarını) nasıl koruduysa- görünmeyeni koruyanlardır. Başkaldırıp diretmelerinden korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) döğün. Size itaat ederlerse, aleyhlerinde bir yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür. nisa 34.

burada gördüğün üzere Allah isyan eden kadınlardan bahsediyor... bence bu tavsiye çok mükemmel ve yerindedir.. üstelik kadınları onure edicidir.. çünkü isyan eden kadınları bile Allah ilk olarak dövmeye yöneltmiyor bilakis öğüt vermelerini söylüyor... eğer bu da fayda vermezse yatakları ayırmayı söylüyor en son olarak hafifçi dövme şeklinde ruhsat söylenmiş sonra akabinde hemen eğer vazgeçerlerse bırakın diye ikaz edilmiş..

bence bu kadına verilen büyük saygının bir göstergesidir.. çünkü Allah kadınların hem dünyevi hayatlarını hem de uhreviyatlarını koruma altına almak istiyor ve onları onure ediyor... bence bir müslüman olarak bu ayette kuşku duyacağınıza sevinmelisiniz... kadiim avrupa da kadınlar hiç bir konuda söz sahibi olmadığı gibi cinsel tatminde kullanılan bir alet konumunda idi... bugunde avrupa da kadının kişiliğinin hiç bir önemi olmayıp dişiliği teşhir edilmekte azgınların önüne itelenmektedir...

2-

Bunun neresi size müşkil oldu... Allah evladlığın gerçek evlad yerine geçmediğini pratik bir örnekle göstermek istiyor bunun içinde zeydin boşadığı zeynebi efendimize nikahlanıyor... bu olay da herkes çok memnun olduğu gibi hz zeyneb kendisi bunu bir şeref meselesi olarak hep anlatırdı...

3-

9 yaşında evliliği muhtelifun fih.. bu konuda arapların kızların yaşlarının eksik söylediği bu yüzden hz. aişenin bu yaşın üzerinde olduğu söyleniyor.. bana göre ise hadisler eksik alıntılanıyor hadisin muhtelif varyantlarında bu sayı 9 11 13 hatta münker de olsa 18 iddiası bile var.. neden eksik alarak kendimizi zora sokuyoruz...
üstelik uzmanlar coğrafi şartların yaşları etkileyeceğini söylüyor çölllerde insanlar erken yetişkinlik çağına giriyorlar.. üstelik bazı bayanlar yaşı küçük olsa da olgun olabiliyor.. neden bütün bu muhtemil durumları göz önünde bulundurmuyorsunuz?

4-

muharref kitaplarda tek eşlilik olduğunu sana kim söyledi? tahrif edilmiş içerisinde insan aklının mantığının dahi alamadığı kitaplara mı güveniyorsun?
bilakis biz sünnetten eskiden de çok eşlilik olduğunu öğreniyoruz... öyle olmasa bile allah yasalarını değiştirebilir buna kim karışabilir ki? bizi imtihan etmek için allah böyle bir şeyi yapabilir.. ya da toplumların durumuna göre de hükümler verebilir.. ama bu bilgi yanlış...

diğer soruların muharref kitaplardan yola çıkıldığı için cevap vermek gereksinim duymuyorum.. sorunun kendisi dahi bir sorun... bu dünyada olan bir nimet ahirette neden olmayacak mış, böyle şey olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
abi çok eşlilik konusunda tek eşlilik in tavsiye edilen olduğunu söyleyebilir miyiz? psikolojik açıdan kadının da erkeğin de en mutlu yaşayacağı hal şüphesiz tek eşlilik, fakat çok eşlilik de bir ruhsat ki onun da ayrı hikmetleri var.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Dediğin şekli ile söyleyenler var adalet şartını her ne kadar gönülden görünene indirgemiş olsak da bu da her kişi için kolay bir durum değildir.. bana da bu düşünce sıcak geliyor nitekim yanılmıyorsam Mevdudi de böyle düşünüyor fakat bazı kişi ve durumlar olur ki kişinin çoklu evlenmesi azimet olabilir böyle durumları da istisna etmeden ben de bu şekilde düşünüyorum ötesi inanıyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-08-2013, Saat:12:34 AM, Düzenleyen: kalemşör.
General
şartlar elbette farklı olabilir. islam toplumunun durumu ve şartlarına göre de bunlar haram helal çizgisi kadar kesin olmasa da yer alabilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeşim her konuya atlama bu tartışmayı ayrı yerde yürütelim soru soran insanlar ayrı bir şey soruyor sen ayrı bir dava anlatıyorsun. haklısın haksızsın bir şey demiyorum alakasız her meseleyi kendi istediğin yere çekme.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
iyi güzel kardeşim her soruya "hadis şöyle hadis böyle" de. kendi akideni düzgün biçimde açıklayamayıp rakipler üstünden gittiğin sürece bu dönemsel bir reaksiyonun üstüne çıkamaz. kendi dayanaklarını iyi tesbit et, önce bi neyi neye dayanarak söylediğini yani usulünü en azından kendine belli et ki her rüzgarda bir yere savrulmayasın. konu dağılmasın diye meseleye girmeyeceğim, ayrı bir yerde tartışalım diyorum peygamber düşmanı vs demiyorum dedi isem hakkını helal et.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.