You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Küsüz-Küssün-Küsüm

Küsüz-Küssün-Küsüm

Üye
RE: Küsüz-Küssün-Küsüm
evet rızık konusundada olay budur ama ben tespitimin arkasındayım imansız müslümanlar demiyorum bak imanı tam oturmamış diyorum iman tam oturmadıysa imanla alakası yok diyemeyiz

"Müminlerin İman Bakımından En Olgun ve Kâmil Olanı Ahlâkça En Güzel Olanıdır." (Tirmizî)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
doğrudur.İman ahlakı tamamlar. "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim."(İbn Abdilber,El-İstizkar,1678) demek var olan bir ahlak vardır ve bu ahlakın tamamlanması kamil imanla olur.
Ancak şunu dikkatinden kaçıyor bir kafirde de güzel ahlak olabilir ve vardır gülücük
ahlaklı olmak imanlı olmak anlamına gelmediği gibi ahlaksız olmak imansız olmak anlamına da gelmez
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-05-2014, Saat:03:11 PM, Düzenleyen: €L€Z.
Profesör
gelsin bekleriz katkı sunan herkesi bekleriz.Hatta şuan meleklerinde dahil olduklarına inanıyorum zira islami müzakerelere meleklerde dahil dedikten sonragülücük
ahlak: İnsanda yerleşmiş huylar anlamına gelir ve hulk kelimesinin çoğuludur.
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Esirler arasında bulunan Seffane, Mescid-i Nebevi’nin kapısında bir odaya konuldu. Oldukça zeki, ağır başlı bir kadındı. Günün birinde Resul-i Ekrem bu odanın yanından geçerken, Seffane ayağa kalkarak,
“Ya Resulullah!.. Babam dünyadan göçmüş, kardeşim ise kaçmış bulunuyor! Kurtulmak için verecek hiçbir şeyim yok. Hürriyete kavuşmam için yüksek affına, merhamet ve şefkatine sığınıyorum!” dedi.
Resul-i Ekrem, kim olduğunu sorunca, Seffane kendisini şöyle tanıttı:
“Ya Resulallah!.. Ben, aileleri koruyan, esirlerin esaret bağlarını çözen, açları doyuran, çıplakları giydiren, misafirleri ağırlayan, yemekler yediren, selamlaşmayı yayan Hatem-i Tai’nin kızıyım!”
Seffane’nin kendisini böyle tanıtmasından memnun olan Resul-i Ekrem,
Ey kadın!.. Bu saydıkların, gerçekten Müminlerin sıfatlarıdır! Keşke baban Müslüman olsaydı da, onu rahmetle ansaydık!” buyurdu.
Bu sözleriyle, Peygamber Efendimiz, mühim bir gerçeği ortaya koyuyordu. “Her kafirin her vasfının kafir olması gerekmediği” gerçeğini… Evet, Hatem-i Tai, Müslüman değildi ve Müslüman olmadan da ölmüştü. Ama yukarıda zikredilen sıfatlar Müslüman sıfatıydı. Resul-i Ekrem de bu sözleriyle Hatem’in bu Müslümanca sıfatlarını takdirle karşılıyordu. [İbni Hişam]
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-05-2014, Saat:03:32 PM, Düzenleyen: €L€Z.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
gülücük guzel konuydu kesinlikle ders cikarilmasi lazim bu yazidan Allah razi olsun
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.