You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KUR'ANI ANLAMA METODU ÜZERİNE DÜŞÜNCELER...

KUR'ANI ANLAMA METODU ÜZERİNE DÜŞÜNCELER...

Forumcu
RE: KUR'ANI ANLAMA METODU ÜZERİNE DÜŞÜNCELER...

SANA GÜLE GÜLE DEMİŞTİM....

KARDEŞŞŞŞŞ.....gülme

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
tamam orhan.

bundan sonra senin yazıların benim gözümde, eskiden oldukları gibi ebu cehil yazısı olarak kalacaklar.

aynen de haydi bana eyvallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ızah edılecek bı durum yok kı ızah edelım..yapanında elıne saglık...ettıgı hakaretlere karsılık kendı dılı ıle degıl de hads dılı karsılık vermıs;ne guzel vermıs.

bu arada ımzası ne ıdı kı ne olmus?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
nefer allame abin birilerine kızdıgı zaman onlara lanet etmeyi kendi müslümanlıgına yakıştırıyorsa bu konu üzerine düşünülecek birşey yok...diyelim ki suçluyuz hatalıyız ne demek allahın laneti üstünüze olsun...ona yakışmadı bu yaptıgı aynen ilet kendisine...insanlara lanet edip söz hakkı bile vermeden çekip gitmek hiçbir müslümana yakışmaz...

yusuf imzayı ben değiştirdim...dogrusunu yazdım oraya...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
nefer kim neyle dalga geciyo ne diyosun sen ? imzayı ben değiştirdim ne kul hakkı...allameyle aynı fikirde değil diye inalara lanet edip gitmek kul hakkı olmuyormu...bir hadisi şerif yazdım hem kendisi hemde birbirinelanet eden diger insanlar okusun diye..bunun neyinde kul hakkı var...yetkimi kullanmamışım biz varken şeytana ne ihtiyac varmış...bunlar kul hakkı değilmi..şeytanla bizi bir tutuyo o kul hakı olmuyomu...kaldı ki onu burdaen çok seven ve destekleyen benim banayaptıgı ikinci yanlış...kırdıgı kalpler ona kul hakkı olmuyorda oraya bir hadisi şerif yazdım diyemi kul hakkı oluyor...saçmalama nefer ben ona onun bize yaptıgı gibi lanet etmedim...ben kendime yaışanı yaptım ne arkasından konuştum ne lanet edip hakkımı helal etmiyorm dedim..ben cevabımı hadisle verdim...madem kendisi mahşerde görüşmek istemiş mahşerde görüşürüz...mesele yok....

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yukarıda soyledıgım gıbı melek,ıyı yapmıssın elıne saglıkgülücük bu yaptıgın sey ıcın senı gunun uyesı ılan edıyorum:D
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu

Çok sevgili kardeşim NEFER,

ÇÖZÜMLEMECİ kardeşim NEFER,
İyi Çözümlemecilik ancak ve ancak iyi ANALİZCİLİK ile mümkünür.
Maalesef yukarıdaki çözümleme yazınızı analiz BAKIMINDAN ÇOK SAĞLIKLI bulmadım....gülme ( Şaka )
Ancak analizleriniz biraz daha TARAFSIZ OLMALIYDI diye düşünüyorum.....

Alıntı:kendisine zarar vermek yerine forumu terketmeyi tercih etmiştir.

Bu analiz ve çıkardığınız sonuç sağlıklı mı ..??? HAYIR...

Müsaadenizle ben Allame kardeşin forumu neden terkettiği konusundaki analiz ve düşüncemi arzedeyim...

Tartışmamızın bir safhasında çok büyük ve siyah harflerle 4-5 tane
hadis GETİRDİ (Halen o başlıklı yazıda duruyor )

Ben o yazınız altına sade basit bir iki cümle yazdım;

UYDURMA HADİSLERE ÖRNEKLER....!!!!

Kıyameti kopardı..Hakaretler...Hem de terbiye dışı hakaretler..
İSPAT ET dedi...Aradım buldum o hadisin UYDURMA OLDUĞUNA
dair yazıyı getirdim... Söylenebilecek söz kalmamalı idi.

İkinci bir hadis içise:

ZERRE AKLI OLAN BU HADİSİN UYDURMA OLDUĞUNU ANLAYABİLMEK İÇİN DELİLE GEREK OLMADIĞINI ANLAR dedim...
Arkadaşımızın verdiği hadis:
Alıntı:Alimin yüzüne bakmak ibadettir...

idi. Bende sordum :

Alıntı:Aziz KUR'ANI kERİM ' de ibadetler tek tek sayılmış, nasıl ,ne zaman
yapılacağı detaylı olarak anlatılmıştır...

1) KUR'ANI KERİMDE TADAT EDİLEN İBADETLER İÇİNDE BÖYLE BİR İBADET VAR MIDIR..????????????????????????

2) KUR'ANI KERİMDE İBADETİN SADECE YÜCE ALLAH İÇİN YAPILACAĞI EMREDİLMİŞTİR. HADİS DENİLEN YUKARIDAKİ LAF 'TA ALİMLER VEYA ŞEYHLER VEYA MÜRŞİDLER ALLAH MI Kİ, ONLARA İBADET EDİLİYOR...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bu iki sorunun TEK CEVABI VARDI.........

Özür dilerim SEHVEN uydurma hadis getirmişim...

Arkadaşımız bu cevabı vermeyi kendine yediremediği için gitti diyorum... Eğer gitmeseydi ben kendisinden yukarıdaki cevabı alana kadar konuyu pişirip pişirip önüne koyacaktım.. Bunu anladı..
Benim analiz ve çözümlemem böyle.......
Yanılıyor muyum...??? ACABA ...?????

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-04-2011, Saat:12:36 PM, Düzenleyen: ORHAN22.
Profesör
dusuncen de sonuna kadar haklısın orhan...sorularına verecek cevabı olmadıgı ıcın ve bu durumu kendıne yedıremeyerek gıtmeyı tercıh ettı...
ve benım bılgım bu soruları cevabını vermeye yetmıyor demek yerıne bızı suclamayı tercıh ettı...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-04-2011, Saat:02:14 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Profesör
orhan bey sizin konularınızı okumadıgımı sizinle cogu kez aynı görüşte olmadıgımı daha önceden de söylemiştim..o yüzden yine konularınızı okumadım sadece o malum tartışmalı konuda arap din adamları yada alimlerinin uydurmaları demişsniz hadisler için...bende size yorum yazdım eleştirdim kızdım ve bir sürü şey yazdım...sonra sevranın yorumunu tekrar okuyunca konuya baktım çöp kutusunda oldugunu görünce yazdıgımı sildim...önce bunu söylemek istedim sizde bilin...hadisler hakkındaki rivayettir uydurmadır sözleriniz benim sinirimi bozuyor burdan da söylmiş olayım...ayrıca allameninde yorumlarını okumadm tam olarak cünkü sizin olagan tartışmalarınız aylardır devam ediyor uzn uzun yazışmalarınız bitmek bilmiyor...sonuc değişmiyor...ama size cevap veremedigi için gittigini düşünmüyorum yinede allamenin...(o her ne kadar bizi lanetlemiş olasada) verecek cevabı vardır muhakkak ama siz öyle bir takılmışsınız ki hadisler uydurmadır arap din alimlerinin uyurmasıdır lafına...sizin begenmediginiz arap din alimleri islamı bugune kadar getirdi sizin begenmediginiz arap din alimlerinin soyu nerelere uzanıyor bi kez daha düşünün derim...neyse konu bu deil tabi ama sizde kendinizi çok masum sanmayın birbirinize munafık ve munkir laflarınız tartışmanızın seviyesini zaten düşürmüş..fakat dedigim gibi ben sizin konularnzla çok meşgul olmadıgım için çokta takip etmiyorum gözüme takılan yerde arada bir yazıyorum o kadar...hakaret etmekse mesele sizde ettiniz tamamen masummuş gibi göstermeyin kendinizi...sizin munkir lafınız hakaret olmuyor mu ?

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.