You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Kur'an Yolu
Allah, insanı günaha sevk eden bir şeyi mübah kılmış olabilir mi ?
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Kuranda şarap dışında bir içeceğin, bir kaç damla dahi olsa içmenin haram olduğuna dair bir delil var mıdır.

Bunun peşine senin yaptığın gibi, helali haram, haramıda helal eden hahamlar ile ilgili bir ayet yazarsam, işte bunlar senin ilahındaır dersem tam olur herhalde.
Neye göre hakkında ayet olmayan bir içeceği haram ilan ediyorsunuz?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Aklı örten, kafa yapan, iradeyi zayıflatan her türlü madde haramdır.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sukârâ,
sekratu-lmevti (ölüm sarhoşluğu, baygınlığı)
Nisâ 43 , Hic2 72, Hac 2, Kaf 19
gibi ayetlere bakabilirsin.
Tasavvufta sekr hali.
Ne söylediğini bilmeme hali,
kendinde olmama hali.
sekr : insanı kendinden geçiren her türlü madde ve durum, akıl bulanıklığı.
sekr :insanın melekelerini tam olarak kullanmasını engelleyen zihinsel bulanıklıkların tümüdür.
sekr hali bir uyuşturucu etkisiyle veya uyku, şehvet, korku, acı, panik, stres gibi şeyler sebebiyle de meydana gelebilir.
sekr hali haramdır, bir an önce bu duruma son verilmelidir, alkollü içecekler de insanı sekr haline sokar.
Sahv :bulutun gitmesi, gökyüzünün berraklığı, sarhoşluğun gitmesi, kontrolsüzlüğün bırakılması demektir.
sekr , sahv'ın tersidir.
Sonuç : rakı da bira da şarap da haramdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Verdiğin ayetlerin hiçbirinde sarhoşluk veren maddelerin haram olduğu bildirilmiyor.

Zannediyorum ki sen sarhoş kelimesini Kuranda arama yapıp çıkan ayet numaralarını buraya yazmışsın.

İstersen ayetleri oku. Hiçbirinde haram olduğuna dair bir ibare yok.

Eğer Nisa 43 ü öne sürecek olursan, peşinen cevap vereyim; o halde abdestsiz gezmeyi de haram etmiş olacaksın çünkü; abdestsiz namaza yaklaşmak ta haramdır. Zaten bu ayette sarhoş olmak haramdır denmiyor, sarhoşken namaza yaklaşmayın diyor.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sarhoşken namaz kılamayız.
Sarhoşken Allah'ın karşısına çıkamayız.
Hayatta her an Allah'ın karşısındayız.
Bilerek ve isteyerek sekr haline giremeyiz.
İrademizi şeytanın eline teslim edemeyiz.
İrademiz Allah'ın bize emanetidir.
Dağların kabul etmediği emaneti günü geldiğinde teslim edeceğiz.
O halde haram nedir ?
Haram , Allah'ın yapmamızı istemediği şeylerdir.
Bunlar da Kur'an'da yazılıdır.
Sekr hali de bunlardan biridir.
Abdest namazın şartıdır, Allah'ı anmanın şartı değildir.
Abdest manevi temizliktir, keşke her an abdestli olabilsek.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Yahu bana şu haram dediğine delil olabilecek bir ayet getiremezsin.
Zorlama kendini.
Sarhoş olmanın haram olduğuna dair bir ayet yok.
Zorlama kendini.

Kabul ettiğin şeyleri burada ikrar et neden kabul ettiğin şeyleri inkar ediyormuş gibi yapıyorsun?

Kendini neden yalanlıyorsun?

Peygamberimize tabi olmadığını söylüyorsun ama oluyorsun.

Hadisleri kabul etmiyorum diyorsun ama kabul ediyorsun.

Sarhoş olmanın Kuranda geçmediğini ama yinede haram olduğunu da bal gibi biliyorsun.
Neden ikrar etmiyorsun?

Gerçekten çok merak ediyorum. Bir insan bir şeyi kabul ettiği halde neden kabul etmiyormuş gibi yapar ki?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Selamun Aleyküm Dinozor,
Benim bir hikayem var ve Gazzali'nin hikayesine benziyor..
Mağelesef bir zamanlar, dini kof akılla yorumlamak inancına sahiptim. Mesela bunlardan bazıları; Peygamber hadislerini reddettim. Bidat ehlinin sohbetlerini dinleyerek kalbimi kararttım. Sadece Kur'andan olmak üzere kendi aklım ile ibadetlere yeni yorumlar getirdim. Kur'anı biraz Elmalılı Tefsirinden olmak üzere çoğunluğu kafama göre tefsir ettim. Hatta bunları kocaman bir defterde topladım. Adını da Gerçek Kur'an Müslümanlığı koydum. İşte bir insanın olabileceği rezil durumlardan birer örnek. Zaten bu rezil inanç sistemim de sürmedi. Allah'ı ve put olan tanrıları da yorumlamaya kalkıştım. Bundan sonra zaten İslam değil hiçbir din de kalmadı, yoğun felsefe ile geçti. Ondan sonra yine bir "U" dönüşü Kur'ana, sünnete, övülen İslam batınına ve alimlere yapıştım. Zararın neresinden dönersen kardır, kanaatimce, bu da rezil rüsva durumunda olduğunun farkında olup bu durumdan sıyrılmakla olur. Bu yüzden kanaatimce,Kur'an-ı Kerim'i ve hadisleri kendi mantık süzgecinden geçirip dilediğine inanmanın adı olan Kur'an Müslümanlığı inancına sahip insanlar
bu inanca sahip olmadan birtakım araştırma sürecine giriyorlar ve İslamı bu şekilde kabul etmek istemiyorlar fakat İslami bir aileden geldiklerinden dolayı İslamı bir türlü reddedemiyorlar ve bunun sonucunda İslami bilgisi olmayan kişilere uyup kendi inanç sistemini bu yönde şekillendiriyorlar yani; İslam dininin zahiri kurallarından akla yatmadıklarını silmek için çabalamak...
Tasavvuf bilgilerini Muhammed Bakır, ondan sonra da Silsile-i aliyyenin büyüklerinden olan Cafer-i Sadık Hazretlerinden öğrenen ve Hazret-i Ömer’den ilim alanlar vasıtasıyla Hazret-i Ömer’den, Hazret-i Ali’den ilim alanlar vasıtasıyla Hazret-i Ali’den, Abdullah bin Mesud’dan ilim alanlar vasıtasıyla da Abdullah bin Mesud’dan ilim alan başta Eshab-ı kiramın büyüklerinin ilim silsilesinden olmak üzere dört bin kişiden ilim alan İMAM-I A'ZAM EBU HANİFE Kur'an Müslümanı değil, sen Kur'an Müslümanısın öyle mi? "Kuran Müslümanı" tabiri de yanlış, "Dini kof akılla yorumlamak" olarak bu tabiri değiştirin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.