You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Kur'an Yolu
Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü'minler de.
Her biri; Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler
ve şöyle dediler:
"Onun peygamberlerinden hiçbirini ayırt etmeyiz."
Şöyle de dediler:
"İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz.
Sonunda dönüş yalnız sanadır."
Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar.
Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır.
"Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma!
Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme.
Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme!
Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın.
Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et."

﴾BAKARA 285-286﴿

- Demek ki peygamber de Allah'ın indirdiğine iman edecek.
Ona ekleme ya da çıkarma yapamayacak, bir ayrıcalığı yok.

- Peygamberler arasında fark gözetmeyeceğiz.
Peygamberimiz hakkında o kadar çok rivayet ve hadis var ki,
diğer peygamberlerle karşılaştırmak imkansız.
Son elçi olması yanında,
vahiy dışı söz söyleme üstünlüğü de var.
Nasıl fark gözetmeyelim ?
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Sadece Ayetleri yazman yeterli değil mi? Neden vahyin üstüne başka bir söz söylüyorsun?

Kuran apaçıktır, lütfen açıklama gereği varmış gibi tutum sergilemeyin!
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Banlanacak ne durum var ki bekko.
..

1 ay once bende ayni seyi soylemistim

[Resim: 1v0g0b.png]

Gayet de saygili ama bilemem tabi şimdi baskasi ayni soruyu sorunca
Ne cevap verecek.

Dagdaki coban ile uni de profa baglamaz umarim.
Ya da saygidan girmez.
Zira yok saymak ne kadar saygi icine girer bilinmez.

Celiskiler çelişkiler.

Ben okudumla olmuyormus bu isler.
Cok sukur yon veren kadim buyuklerimiz var hala nefes alip veren
Ornek teşkil eden.
Hamd olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ya hu çok resmi sormuşum bende. Tarih atıp birde arz ederim yazaydım tam olacakmış. :D

Neyse abimiz gelince cevaplar inşallah. gülücük

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bilmiyorum alketa amacı ne!ne yapmaya çalışıyor yani anlamadım ama kendine bir çekidüzen vermesi gerek.yok evrim,yok üstü kapalı tasavvufa göndermeler,yok modern olma çabaları,yok mürşid putmuş vs. diye gider...

Yok hani dinızoru sevmediğimden değil müslüman kardeşim sonuçta severim Allah'ı seveni severim elbet ama fikirlerimiz uyuşmuyor Big Grin

İtici bulmuyorum lakin büyüklerimizden çok biliyormuşçasına sergilediği tavırlar yok mu ondan işte!

yani bende bırakmış olduğu izlenim o şekilde. Big Grin

O da Allah'ı arıyor,seviyor,yanlışa düşmek istemiyor niyeti kötü değil ama dediğim gibi işte...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Diyanetin yayınladığı,
Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir
adlı eseri okumaktayım.

Kitaptan okuduğum ayeti yazıp,
altına ne anladığımı yazmamdan neden rahatsızsınız ?
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Abi Tefsir okumandan, anladığını söylemenden neden rahatsız olalım.
Aksine, Kuran ve Tefsir okumak elzemdir. Okumamak olmaz.

Rahatsız olduğumuz mesele, Peygamberimiz aleyhisselatu vesselamın söz ve davranışlarını bilmemize gerek olmadığını hatta bunların zararlı olduğunu vurgulaman. Tıpkı Hz İsa'yı Hristiyanların ilahlaştırdığı gibi bizim de Hz. Muhammed aleyhisselatu vesselamı ilahlaştırdığımızı savunmandır.

Biz diyoruz ki bu din nasılki Allah Tealadan gelmişse fert olarak ve sosyal olarak içtimai hayata hakim kılınabilmesinin yegane yolu da yine Allah Teala'dan gelen Kuran ve muhbir-i Azam olan Hz.Muhammed aleyhisselamı anlamaktan geçer.

Kuranı en iyi anlayan ve yaşayan kimdir sorusunun cevabı madem ki Hz. Muhammed aleyhisselatu vesselamdır. O halde tabi olunması gereken kişidir.

Bu dini hakim kılmak ve insanlara tebliğ etmek için seçilen elçi madem ki Hz. Muhammed aleyhisselatu vesselamdır o halde ona tabi olmaktan başka çare yoktur.

Bugün canlı kanlı karşımızda olmayabilir, fakat her adım atışı, söz, ve davranışı bugün elimizde bulunuyor.

Elimizde bulunan sünnet ve siyere itibar edemiyorsanız sebebi, anladığım kadarıyla bunları toplayan ve günümüze kadar gelmesine vesile olan insanlara güvenmemenizden kaynaklanıyor.

Bu imam ve alimlerimizin hayatlarını okursan hadis ve rivayetlere verdikleri ehemmiyeti, bu konudaki titizliklerini ararştırırsan ikna olacağından eminim.

Son olarak şunu da söyleme isterim; Eğer Peygamberimiz aleyhisselatu vesselamın emirlerine tabi olmak farz ise bu farzı nasıl yerine getireceğiz. Bununla ilgili ayetler var biliyorsun.

Biz hiçbir peygamber arasında ayırım yapmamalıyızın anlamı, hepsine birden aynı ölçüde iman etmek ve elimize ulaşan söz ve davranışlarından dersler çıkarıp hayatımıza tatbik etmektir.

Peygambersiz bir Kuran, öğretmensiz bir sınıfa benzer. Elbette ders kitabını okursak anlarız ama öğretmenin açıklamalarına da muhtacız.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
dinozor güzel paylaşımları olan bir üye..bekkain çoğu zaman senin saçmaladığını düşünüyorum..banlamakta neyin nesi?!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-04-2016, Saat:06:18 PM, Düzenleyen: Mihman.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.