You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an ve Hadis Kitapları

Kur'an ve Hadis Kitapları

General
RE: Kur'an ve Hadis Kitapları
@Eskibanlıbirüye :...insanları götürdüğünüz yer agnostismin ateizmin yada bilmem neyin kapısını aralıyor..

Keşke ateizm'den agnostizm'den insan kurtardığını düşünebilseydin.
Kimbilir belki de binlerce insanı bir yaratıcının varlığına ikna etmiştir.
Ravileri okuyunca insanların dinden soğuduğunu bilebilseydin keşke.

SON : Hesap sormayı ümmete bırakma yahu sen sor.Öbür tarafta kimseden hesap soramazsın.

Not : seni yenibanliuye yapalım gülücük
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Ve bir tavsiye:

İbn Mesud (r.a) şöyle dedi:

“Sizden kim birini örnek edinmek isterse, Rasulullah (a.s)’ın ashabını örnek edinsin. Çünkü onlar bu ümmetin kalp bakımından en iyileri, ilim bakımından en derin olanları, tekellüf (yapmacıklık, iki yüzlülük) bakımından en az olanları, yol bakımından en doğru olanları ve hâl bakımından en güzel olanlarıdır.

Onlar Allah (c.c)’ın Nebi (a.s)’sine arkadaş olmak ve dinini ikâmet etmek için seçtiği bir kavimdir. Onların üstünlüklerini anlayıp uyun. Çünkü onlar dosdoğru yol üzereydiler.” (İbn Kudame: Zemmu’t Tev’il - s. 78, 79)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-01-2016, Saat:04:40 PM, Düzenleyen: Senusî.
General
Iki kitap okuyarak ahkam kesmek senin yaptığın iş perso.
Arapca dahi bilmeden baskasina buyuklenerek arapca biliyor musun diye sorgulayan zati muhterem sahsinin
Alim diye ağzına aldığın kisilerden bihaber oldugun da açık.
Cuvalladin.
Haydi sana selam ile.
Nasihatlarini kendine 5 kere soyle once.
Evet hesap gunu gelecek kuşkusuz.
Kendinizden başka kimseyi musluman bellemediginiz
Ve aşırı guveniniz olduğu icin
Hesap günü dersin
Allahim senin ayetlerden su kadarinin hukmu geçersizdi.
Onlari almadım şunları aldim diye.

Şu gösterdiğin curetti orada da gosterirsin.

Senin ilimden öte sahis uzerine gitme orneklemenin benzerini sundum sana.
Dolayısıyla benim nazarımda bir ciddiyetin yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Noldu beyler,
şimdi keçi yedi mi yemedi mi, karar verildi mi ? gülücük
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
eyhu horasân abdullah b. el-mübarek (v. 181) şöyle diyor:
من ترك الآداب ابتلاه الله بترك السنن، ومن ترك السنن ابتلاه الله بترك الفرائض، ومن ترك الفرائض ابتلاه الله بالكفر
"edepleri terkedeni allah, sünnet'leri terketmekle sınar. sünnet'leri terkedeni, farzları terketmekle sınar. farzları terkeden ise, dinden çıkmakla imtihan olunur".
işin başı edep! şuna buna, ona bana değil... islâm'a, bizzat allah'a. rasûl'e ve ashâbına.
muhaddislerin pîri ibn şihâb ez-zührî (v. 124)'den mervîdir. şöyle demiş hazret:
كنا نأتي العالم، فما نتعلم من أدبه أحب إلينا من علمه
"bir âlimin yanına gidip gelirdik. bizim için o zatın edeb'inden öğrendiğimiz, ilmi'nden öğrendiğimizden daha değerliydi".

Edep edep!!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.